Много голям проблем с оборотите Решен!
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:07
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
- Status: Извън линия
Много голям проблем с оборотите Решен!
Здравейте колеги!От известно време имам страшно гаден проблем с оборотите на форделата и незнам какво да правя!
Проблема се състои в това че оборотите изведнъж станаха много ниски държи около-300-400об,а когато тръгна да спирам или да намалявам скоростта направо гасне,изчетох всичката информация която намерих в търсачката,благодарен на изчетеното и с надеждата да си реша проблема,изчистих MAF-а,почистих и датчика на дросела,смених едно яко напукано вакумно маркуче,смених уплатненията около дросела(дето се нанизва маркуча от филтърната кутия) ,смених кабели и свещи,въздушен филтър неможах да открия стъпковото моторче къде е да го почистя и него (ако някой знае къде е ще съм му много благодарен)и след всички тея манипулаций по почистване и смяна няма грам подобрение
а бюджета вече го няма никакъв,та ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен че колата ми трябва а немога да си позволя нова за сега щото ще ставам татко
и паричките ми трябват поздрави на всички съфорумници!колата е ескорт джиа 1.6 ,16v

Последна промяна от spider84 на 17 фев 2009, 16:45, променено общо 1 път.
за мен има само две коли ford и ford

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Много голям проблем с оборотите
Колега, виж тук http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 544#p45544 къде се намира клапана за ниските обороти(стъпковото моторче).Освен всички изброени неща,опитай да почистиш и самата дроселова клапа и дросела отвътре,особено ръбчето на клапата и мястото където клапата почти опира в дросела,когато е затворена.
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:07
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
Re: Много голям проблем с оборотите
майстора каза че за всичко е виновно стъпковото моторче а решението било да се смени щото е сдало багажа (все пак колата е на 17 години)благодаря за помоща >:D<:
за мен има само две коли ford и ford