fiesta неиска да запали!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Rdy
потребител
потребител
Регистриран: 27 апр 2008, 14:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1
Status: Извън линия

fiesta неиска да запали!

Мнение от Rdy » 26 фев 2009, 20:10

Колеги имам един въпрос към вас значи имам фиеста 1.1 карборатор 89та година след основен ремонт,който е правен преди около 2 месеца и работеше добре сега от около 2 седмици несъм я палил и сега неиска да запали :? Ток и отива бензин също но неиска да запали на гас е същата работа ако можете да ме насочите към нещо,което евентуално да дава този проблем ще ви бъда мн благодарен!

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: fiesta неиска да запали!

Мнение от tankovbg » 27 фев 2009, 09:05

Ток има да те убие, бинзин да те удави и не пали, така ли ? Имах такава Фиеста точно 1,1 - 89 г. беше без ангренажен ремък с повдигачи, много надежден двигател но накрая взе да гори много масло. Значи отвиваш свещите и ги гледай трябва да не са омаслени или с нагар, трябва изолатора да е сиво-бял иначе трябва да ги почистиш. След това слагаш една свещ на една от лулите, допираш корпуса и до маса, някой да завърти стартера, искрата трябва да прескача точно през електродите и да е синя, тоест достатъчно мощна. Така пробваш всички свещи, респективно лули. Така може да се разбере дали електронното запалване работи добре. Иначе проблем може да възникне в датчика за положението на коляновия вал или електрониката. А може и да си я задавил.

Rdy
потребител
потребител
Регистриран: 27 апр 2008, 14:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1

Мнение от Rdy » 27 фев 2009, 10:02

Точно това го направих от четирите свещи само на една имаше масло и я почистих.Всички лули и свещи са изправни всичко е ок ама неиска да запали.Ще опитам отново да я запаля да се надявам просто да съм я задавил... :)

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Мнение от tankovbg » 27 фев 2009, 10:19

Като палиш не натискай газта защото се дави, най вероятно е това. Успех. Тези Фиестички са с най надежден двигател, няма ги тези многобройни датчици каквито имам аз сега на новата и се чудя кой от всичките не работи както трябва. Старата я карах над 4 год. и никога не ме е оставяла на пътя, пък и е икономична.

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 27 фев 2009, 15:00

Ако си пробвал ,и сега е задвена колата спасението е само едно-газ до долу само така се пали двигател с карб. който е задавен.Най-добре да те дръпне някой.;):
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”