много шаващи обороти и звънкащ звук

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kiril_nedev
потребител
потребител
Регистриран: 27 апр 2008, 13:46
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3, 1.1, Газ
Status: Извън линия

много шаващи обороти и звънкащ звук

Мнение от kiril_nedev » 25 яну 2009, 14:43

таааа... Колата е фиеста 1.1 '91 година карбуратор (МК3) :)
от скоро взе да прави някви ядове... оборотите (на газ) шават яко... понякога стоят около 2000 друг път падат до 500 и направо гасне
другото което е. че колата сякаш работи на 3 цилиндъра и прекъсва ... при 900об/мин трудно се държи ... мъчи се да угасне, трябва поне 1100-1200 да са оборотите
чува се и някакъв звънкащ звук понякога при ниските обороти без значение дали е на скорост или не ... тва може и да е нещо разбито де не знам
другото което прави понякога е като я загасям... тръгва да угасва после леко се форсира прави няколко цикъла още и тогава изгасва

на бензинннн също сякаш работи на 3 цилиндъра само че оборотите малко по високи си ги държи .. това за оборотите четох че може да е от стъпковото моторче за празен ход
но това че прекъсва такава не знам от какво да е ... смених свещите и кабелите им наскоро

карах я на 1-2 места ама не можаха да ми помогнат ще я карам и на др. места но ако някой се сеща каква може да е причината....регулиране на клапани или де да знам и аз :) (също и изпарителя на газовата мисля да го сменя сега но не мисля че в него е проблема)

п.с. има ли някоя свястна книга за тея фиести която мгоа да си купя някъде освен 2та варианта които ги има в интернет на хайнс и руската :)

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Re: много шаващи обороти и звънкащ звук

Мнение от OgiDogi » 01 фев 2009, 00:15

kiril_nedev написа:таааа... Колата е фиеста 1.1 '91 година карбуратор (МК3) :)
от скоро взе да прави някви ядове... оборотите (на газ) шават яко... понякога стоят около 2000 друг път падат до 500 и направо гасне
другото което е. че колата сякаш работи на 3 цилиндъра и прекъсва ... при 900об/мин трудно се държи ... мъчи се да угасне, трябва поне 1100-1200 да са оборотите
чува се и някакъв звънкащ звук понякога при ниските обороти без значение дали е на скорост или не ... тва може и да е нещо разбито де не знам
другото което прави понякога е като я загасям... тръгва да угасва после леко се форсира прави няколко цикъла още и тогава изгасва

на бензинннн също сякаш работи на 3 цилиндъра само че оборотите малко по високи си ги държи .. това за оборотите четох че може да е от стъпковото моторче за празен ход
но това че прекъсва такава не знам от какво да е ... смених свещите и кабелите им наскоро

карах я на 1-2 места ама не можаха да ми помогнат ще я карам и на др. места но ако някой се сеща каква може да е причината....регулиране на клапани или де да знам и аз :) (също и изпарителя на газовата мисля да го сменя сега но не мисля че в него е проблема)

п.с. има ли някоя свястна книга за тея фиести която мгоа да си купя някъде освен 2та варианта които ги има в интернет на хайнс и руската :)
От всички описани симптоми - звънкане, нестабилни обороти, сякаш работи на 3 цилиндъра - ми идва на ума криво стебло на клапан. Като го натисне разпределителният вал, задържа и после буталото го връща - ето ти звънкане. Няма нормално пълнене с горивна смес ако е изпускателен, няма и компресия - ето ти нестабилни обороти и работа на 3 цилиндъра.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

kiril_nedev
потребител
потребител
Регистриран: 27 апр 2008, 13:46
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3, 1.1, Газ

Мнение от kiril_nedev » 22 мар 2009, 15:40

FIXED! Благодаря на отзовалите се :)
бяха износени сегментите на цилиндрите.... интересно че бяха износени почти еднакво и на 4те цилиндъра а само 4тия не работеше и имаше по ниска компресия, сега е с нови сегменти и мърка като котенце

Потребителски аватар
Boski
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2009, 20:19
Модел на автомобила: ford fiesta mk3, Peugeot 106 S2 Rally

Мнение от Boski » 23 мар 2009, 22:19

колега и аз имам почти саштия проблем колата ми е форд фиеста 1.299кубика обороти те ми мн шават и по някога гасне по някога се оправя за 2-3 мин и пак падат обороти те после се дигат нз от какво можи да е ако някои можи да ми помогне с някво инфо мерси предварително и извиняваи че пиша в твоита тема надявам се да нямаш ништо против :">:
Изображение

Пълна газ на правите и успех в завоите!!!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”