ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛЯ
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2006, 17:58
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 tdi-94
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛЯ
От скоро имам проблем със съединителял. Преди близо месец бях пуснал тема във форума, че жилото ми се скъса за втори път, в продължение на 1 год. или за около 10 хил. км. Явно проблема не е в жилото , защото сега нещата се усложняват. Гуменият тампон се откача и пада по време на движение / това се вижда и от снимката /
Иначе тампона е здрав, няма разкъсвания. На около 40-60 км. сам излиза от вилката и педала увисва.Регулирал съм жилото както пише в книгите. Съединителя ми е в добро състояние.При превключване всичко е нормално- няма стържене. Ако някой е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса моля да сподели. В сервиза , където ходих , ме гледат и нямат на идея за какво става въпрос. Ако отидо в Мото Пфое дали ще знаят? Благодаря за споделените мнения!

- disc
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
Наистина странна ситуация
А бих направил следното - ще заваря на края на вилката нещо, например гайка или нещо от сорта, което да пречи на тампона да се измъква. В никакъв случай нещо тежко и заварено като никога да не се маха от там - просто в случай, че нещо се случи и трябва да се махне - малко работа с ъглов шлайф и да падне.

А бих направил следното - ще заваря на края на вилката нещо, например гайка или нещо от сорта, което да пречи на тампона да се измъква. В никакъв случай нещо тежко и заварено като никога да не се маха от там - просто в случай, че нещо се случи и трябва да се махне - малко работа с ъглов шлайф и да падне.
Of all the things I've lost
I miss my mind the most
I miss my mind the most
-
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:31
- Модел на автомобила: Пежо 307 SW HDI
Фокус 1.8tdci '03 комби
Ситроен С3 1.1i - Status: Извън линия
Нещо тия вилкии не са ги направили като хората. На мен се късаше горното ухо и след укрепване с планки и яко заварки не е мръднало. По твойто питане мисля, че един болт с гайка или шплент ще ти свърши работа, но трябва първо да пробиеш дупка. При мен два пъти я заваряваха в сервиз - на третия бях аз. Опитай сам. Успех. Сега се сетих отзад на топуза няма ли отвор с резба за застопоряващ болт?
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2006, 17:58
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 tdi-94
Вярно е че планката не е добре констроирана, защото в зоната на отвора за шлиците и при мен се скъса и съм я заварявал вече.За напасване към шлиците на оста използвах комплект от триъгълни пили и мисля че се беше получило, но ...... до време. Днес я оставих в сервиз ще ми сменят в комплект вилката с тампона/ АБЕ ВСИЧКО КАКТО Е НА СНИМКАТА/ с доставна цена
120 лв. +труд и ще ми сменят механизма за автоматично регулиране на съединителя 25 лв+ труд. Видял съм се в чудо - дано се оправи, че ми се скъсаха нервите , не смея да тръгна за никъде.

-
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2009, 16:27
- Модел на автомобила: mondeo
Re: ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛЯ
Здравейте!
Имам проблем с Мондеото. Колата е 1998 година 2.0i 16V. Когато я купих всичко си и беше ОК, но постепенно започна да се ппоявява това-онова. Напоследък забелязвам, че на 3 скорост вдига 60 км, оборотите качва на около 3000 и двигателя почва да бучи. Ако някой знае дали е за смяна на съединител????
??? И някой да ми каже ако е сменял скоро за цени и за магазини.
Благодаря предварително на всички колеги.
Имам проблем с Мондеото. Колата е 1998 година 2.0i 16V. Когато я купих всичко си и беше ОК, но постепенно започна да се ппоявява това-онова. Напоследък забелязвам, че на 3 скорост вдига 60 км, оборотите качва на около 3000 и двигателя почва да бучи. Ако някой знае дали е за смяна на съединител????

-
- потребител
goshko12 написа:Здравейте!
Имам проблем с Мондеото. Колата е 1998 година 2.0i 16V. Когато я купих всичко си и беше ОК, но постепенно започна да се ппоявява това-онова. Напоследък забелязвам, че на 3 скорост вдига 60 км, оборотите качва на около 3000 и двигателя почва да бучи. Ако някой знае дали е за смяна на съединител??????? И някой да ми каже ако е сменял скоро за цени и за магазини.
Хайде колеги....Помагайте!!!
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Щом бучи и не върви, нещата отиват към съеденител(и верояно мирише на феродо). За цени .... много са и всякакви, аз се предържам доколкото мога към по квалитетни производители....
Последна промяна от evg2 на 02 окт 2009, 09:42, променено общо 1 път.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
-
- потребител
Квалитетни скъпи ОК кажи ми фирми моля те. Чувал съм само за VALEO но ми казаха че не струват
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
http://www.igi-bg.com/products.php?catID=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
-
- потребител
Благодаря!!