тресене на двигателя и прекъсване Фокус 1.8 ТДДИ
-
- потребител
- Регистриран: 07 ное 2009, 21:03
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI
- Status: Извън линия
тресене на двигателя и прекъсване Фокус 1.8 ТДДИ
Здравейте,от два месеца имам Форд Фокус 1.8 ТДДИ и имам следният проблем:Сутрин,след като запаля без проблем,работата на двигателя не е равномерна,забелязва се тресене на двигателя,прекъсване и това продължава до напълното загряване на колата,след което проблема изчезва и колата работи равномерно и тихо.Ходих на диагностика в Super Disel Bosh на околовръстното и след като направиха диагностиката казаха че колата е перфектна,нямало никакви грешки.Аз ги помолих да изчакаме да истини колата и да я диагностицираме отново и след като я вързаха повторно видяха че мени нивото на горивото във всеки цилиндър и след като загря ги изравни сама.От Super Disel ми казха че можело да е помпата,но трябвало да я свалят и чак тогава можели да кажат със сигурност.Ако някой може да ми помогне по повод моят проблем ще съм му много благодарен.
Последна промяна от paci на 07 ное 2009, 22:04, променено общо 1 път.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
- shoni
- потребител
- Регистриран: 01 окт 2009, 14:21
- Модел на автомобила: ford focus
Re: тресене на двигателя и прекъсване Фокус 1.8 ТДДИ
Колата ти пуши ли много при 1500-1800 оборота . При тези обороти вибрира ли колата ти.
-
- потребител
При 1500-1800 оборота колата не пуши изобщо и по принцип не пуши при подаване на газ.При леко натискане на педала на газта,вибрирането спира и тракането също.Това което ми прави впечатление е че когато е запаля на студена оборотите са едвам 800,което според мен е прекалено малко за студен двигател.И според мен ниските обороти я карат да се държи така,а оборотите се регулират автоматично от помпата,до колкото имам информация.Ако знаете дали могат ръчно да се регулират оборотите и ако може как става това,защото имам чувството че ако има възможност да се вдигнат оборотите на 900-950 всичко ще се оправи.
-
- потребител
Всички консумативи на колата са сменени преди 2 месеца,новото масло което съм сложил е Ford-10W40,но проблема не е в маслото,защото тя си тракаше и не работеше равномерно на студена и преди да са сменени консумативите.