колата прекъсва когато и скимне

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Status: Извън линия

Мнение от lubomirov89 » 08 окт 2010, 22:52

Здравеите на всички колеги,имам сериозен проблем и реших да се допитам първо при вас,колата е форд орион 1.6 карбуратор 92г. с блок бубина е не е с делко.Проблема е следният: паля колата студена и няма никакви проблеми, малко да позагреее и започва да прекъсва и неиска да върви,сякаш някои цилиндър не работ, карбуратора е вебер 2321,помислих си че от него но уви маи няма да е от него,защото колата пали и върви примерно 500 метра и все едно се губи някои цилиндър.Относно кабели и свещи предния собственик ми каза че ги е сменял с чисото нови.Довечера ще я запаля да видя дали някаде има пробив,а ако няма дали може тези симтоми да са свещи.Когато каже че ше върви и върви но когато се заинати и ми прави мизерии.Ако има някои със същия проблем и го е решил нека пише.Предварително Благодаря :)

мод: Използвай бутона "промени" и си оправи профила

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Re: колата прекъсва когато и скимне

Мнение от lubomirov89 » 10 окт 2010, 00:14

не е нито каабели нито свещи.Пробвах вече !остава ЕГР и блок бубина,че моя двигател има ЕГР!

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 10 окт 2010, 01:03

един приятел има ситроен зх и миналата зима, колата си върви когато си искаше, гасне пак когато си искаш и накрая маиче излезна че е от бобина ... все пак утре ще го попитам какво е, щото една вечер го срещнах в най-голямия студ да гледа какво става в двигателния отсек на колата зад блока и го попитах ... та направихме некви проби там но не разбрахме какво и се наложи да посети сервиз и там намериха и отстраниха проблема
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 10 окт 2010, 17:44

Значи не е блок бубина не са и кабели и свещи остава и карборатора,които си мисля че също е наред и остана датчика дет е за блок бубината и има също и едно като компютърче с един вакуум и в него се сумнявам.Днеска колата запали безотказно,тъкмо тръгвам кум един маистор и гасне.Паля клата с пълна газ и чак тогава запали,така няколко пъти и при второто или трето палене запали нормално,след което минава 30-40 безпроблемни километра.На какво ли се дължи това си нямам и идея :(

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 11 окт 2010, 00:41

Еи толкова ли няма кои да даде малко акъл дори и да не ми помогне.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 11 окт 2010, 08:07

намирисва ми че е от онова нещо с релетата и бушоните :!: на доста колеги точно то им е било проблема, по късно ще ти копна някой линк на една такава тема да прочетеш

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 11 окт 2010, 11:32

колега ще ти бъда много благодарен :)

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 12 окт 2010, 00:01

ето темата http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8*#p298458" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
JCB_77
потребител
потребител
Регистриран: 11 дек 2008, 21:24
Модел на автомобила: FORD ESKORT 1.4 CL

Мнение от JCB_77 » 12 окт 2010, 00:40

колега преди около 7-8 месеца го имах подобен проблем,паля карам понякога и месец понякога всеки ден ми правеше таз мизерия да гасне кадето и падне сменях комутатор,бобина,релета и накрая се оказа датчик на Хол при теб немога да ти кажа къде би могъл да е интересуваи се и не го отхвърляи като вероятна възможност която ми се струва и наи вероятна

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 12 окт 2010, 03:21

благодаря за отзивите,ако има положителни резултати ще пиша,и ако някои може да даде мнение нека го направи :)

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Регистриран: 09 юли 2008, 12:32
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX, 92 г., бензин, 1,4 CVH, 75 к.с., карбуратор, 5 врати, ръчен смукач
Контакти:

Мнение от achernar » 12 окт 2010, 05:09

Здравей колега! Никаква гаранция няма, за новите кабели. Цял комплект - чисто нови френски боклуци - и за 4-те цилиндъра изхвърлих миналата година. Тъкмо ги сложих и моментално отпаднаха 1, 2 и 3 - ти цилиндър, а 4-ти малко след тях. Нямаха външни пробиви по изолацията и не светеха в тъмното, но пък бяха прекъснати отвътре. Ако старите кабели са ти някъде под ръка, дано предишният собственик да ти ги е дал, пробвай да ги върнеш един по един на местата им, за да разбереш на кой от цилиндрите кабелът е проблемен. Евентуален, подобен проблем може да създадат и свещите, тук всеки си прави сам преценката - доста от колегите карат с НЖК, други с Бош и Дензо, а трети сред които и аз, предпочитаме Моторкрафт. Кабелите на Мото Пфое бяха скъпи, преди година, говоря за комплекта, но свещите бяха с нормални и поносими цени. За първите просто не знам какво да те посъветвам, аз си карам с старите кабели и се чудя какво да правя, ако стане нещо с тях, но най-вероятно ще ги купя от морга. Ами, дано да съм ти помогнал с нещо. Успех ти желая!!! :D

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 12 окт 2010, 16:27

Колега GCB_77 датчика на хол е този които стои на блока и следи въртенето на маховика,ако не е така моля ме поправи :)

Значи предния собственик е сменявал кабелите,ходих да ги искам ама тои ми каза че ги е оставил в сервиза в които са му ги сменявали.Струва ми се че кабелите са добре,защото пише на тях USA пък и нито светят,мерих съпротивлението им при огъване във всички посоки не не ми показа някакви изменение в стоиностите на мултицета мерих също и датчика на коляновия вал също е добре,мерихме с един майстор и блок бубината и тя е добре,поне според маистора.Комутатора незнам как може да се измери и за това не е мерен.Има наи различни датчици по всмукателния колектор тях не съм и незнам дали може да е от тях,понеже те влизат в комутатора (това е нещо като компютър,но майстора ми каза че е комутатор).Сега идва и въпроса ми дали може някое от следните да ми прави този проблем колата да прекъсва и да придърпва когато си иска:комутатор,блокбобина,датчик на хол,някои датчик по колектора.Питам ,защото се чудя дали може при замерване с мутицета да ми показва няккакви стоиности,а в процеса на работа да ми правят мизерии от време на време.Е например оня ден колата пали сутринта без отказ,тръгвам и гасне,след което след няколко паления на 2-3 цилиндъра се оправи сякаш не е прекъсвала никога и 20-30 км няма никакви проблеми и до последно докато не я оставих нито предурпва нито прекуъсва.Каква е тази аномалия просто нямам думи.И наи кофтито е че колата я имам от скоро и от сега почна да прави чалъми. :(

мод: Използвай бутона "промени" и си оправи профила

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX, 92 г., бензин, 1,4 CVH, 75 к.с., карбуратор, 5 врати, ръчен смукач
Контакти:

Мнение от achernar » 12 окт 2010, 20:36

:D Здравей отново! По надписа на кабелите не мога да ти кажа нищо за състоянието им на прима виста, пък и това че пише САЩ върху тях, не е кой знае от какво значение. За европейските модели на Форд, главен и основен производител на тези елементи е Моторкрафт. Онези кабели, френските, за които ти споменах че вече изхвърлих, също нямаха външни пробиви и при мерене с мултицет имаше някакво съпротивление, но батерията на моя допотопен Ц4315 е 4,5 В. Проблемът се появяваше, когато по тях тръгне високото напрежение. Един познат електричар се опита да ми обясни, че проводящото жило в тези кабели било от някакъв нов тип - графитно, но така и не го разбрах добре, нещо пресовано и прахообразно едновременно, за да е гъвкаво. Абе с една дума - държаха се като нормални кабели, докато не завъртя ключа и тогава почваха и проблемите с тях. За датчика на Хол, не мога да ти дам никакъв съвет, тук спецовете по-ще могат да ти разяснят нещата, пробвай и ти да откриеш нещо с търсачката на форума за да намериш нужното инфо. Препоръчвам ти го горещо! Не се ядосвай на Ориончето - то е добро конче, но явно се налага да му отделиш малко време и внимание и да оправиш пропуските на предния му собственик. :D

Потребителски аватар
Radoslav Sulev
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2010, 17:09
Модел на автомобила: Fiesta

Мнение от Radoslav Sulev » 12 окт 2010, 22:53

Ако си сигурен че някой от цилиндрите спира да запалва проблема е в електрониката но можеш да пробваш като разкачиш възвратния клапан за въздух към резервоара,също така може да почистиш карбуратора и дроселите.А относно свещите съм доволен от BRISK и MotorCraft не е зле да смениш и тях.
Изображение

Потребителски аватар
JCB_77
потребител
потребител

Мнение от JCB_77 » 13 окт 2010, 01:37

не съм някъкъв спец но немога да се съглася със някои неща ако е карбуратора вариантите са следните подплавака задаржа и смесителната камера се изпразва и гасне и всеки знае какво следва едно голямо въртене докато се напълни а ако е задръстен с боклуци някои жигльор ще пали и веднага ще гасне даже няма да може и да я подкара,кабелите също е много спорен вапроса ако е така както казва колегата че му създава ядове на топъл двигател всеки знае че на бензина не му трябва много още повече на топъл двигател да се вазпламени което за мен не е кабели,колега комутатора неможе да го замериш ако успееш намери си от някого друг и го смени временно,а датчика на ХОЛ ми го свалиха мереха и ме увещаваха едни маистори че на 101% не е във него причината и познаи 2 дни след като темперетурите паднаха под -20 градуса и колата угасна отново познаи какви идеи имах за тия двамцата, но моето мнение е караи ги във следната последователност:
1.КОМУТАТОР
2.БОБИНА
3.Датчик на ХОЛ

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 13 окт 2010, 12:13

Извинявам се за пропуска но пропуснах да кажа,че колата имаше гас и ми правеше същите мизерииии,което ме навежда на мисълта че не е нещо свързаноо с карборатора,а по скоро проблема е в токовете.Иначе да чукна на дърво двигателчето пеее и много добра динамика има за 1.6,е все пак е 90 коня :)

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от achernar » 13 окт 2010, 12:56

Виж, не е лошо ако си извадил карбото, да го почистиш основно и после отново да го монтираш, или да го почистиш както е монтиран с спрей за почистване на карбуратори и дюзи на моноинжекции, но определено проблемът не е в него. И аз като теб си мисля че е свързан с токовете и най-вероятно е в възела - бобина, кабели, свещи. А защо не пробваш да й направиш диагностика в Мото Пфое? Мисля че така точно ще се локализира пробема и ще можеш да го отсраниш. Май тази услуга се прави с предварително записване в магазина обаче.

Потребителски аватар
JCB_77
потребител
потребител

Мнение от JCB_77 » 13 окт 2010, 13:07

ми това което съм ти написал е все навързано по веригата с токовете,започни в някаква последователност ще отнеме известно време,на мен почти 2 месеца ми опъва нервите докато се разбере че е датчика на Хол,тръгнах от комутатора после бобина,карбуратор че накрая кофти датчика :D

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от achernar » 13 окт 2010, 14:44

Колега Любомиров, ето ти линк към една от темите във форума, свързана с проблемите на датчика на Хол. http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... BB#p215180" onclick="window.open(this.href);return false;
Прочети внимателно дискусията и прецени дали това което става при теб е същото, както описаното в нея. Успех!!!

Потребителски аватар
lubomirov89
потребител
потребител

Мнение от lubomirov89 » 13 окт 2010, 16:24

Колеги забравих да кажа и една друга подробност,че си вадих вапросния датчик на ХОЛ съответно беше в масло целия,което е нормално,защото се намира на блока до маховика и явно ми тече симерината.Та вапроса ми е дали мойе да е защото бе6е омаслен?Там кадето отчита има едно малко отворче и то имаше масло,и контактите му бяха леко окислени всичко беше изчистено но на другия ден пак ми направи моментно проблем и цял ден няма ядове ама ще се види като се прибера :):):)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”