съвет за купуване на форд - двигател
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2010, 11:42
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
съвет за купуване на форд - двигател
Здравейте,
карам форд от няколко години и съм много доволен.
вече е доста стар(фиеста модел 1998) и съм реил да си купя focus 2005-2006 година.
спрял съм се на дизеловите мотори 1.6, 1,8, 2.0;
основно ще търся 1.8 или 2.0 TDCi;
интересува ме има ли проблеми с тези мотори, четох че били на peugeot, за това почвам да се разколебавам.
моля някой ако кара фод с тайъв мотор да каже дали има някакви проблеми, понеже пежата са доста проблемни(така четох)
карам форд от няколко години и съм много доволен.
вече е доста стар(фиеста модел 1998) и съм реил да си купя focus 2005-2006 година.
спрял съм се на дизеловите мотори 1.6, 1,8, 2.0;
основно ще търся 1.8 или 2.0 TDCi;
интересува ме има ли проблеми с тези мотори, четох че били на peugeot, за това почвам да се разколебавам.
моля някой ако кара фод с тайъв мотор да каже дали има някакви проблеми, понеже пежата са доста проблемни(така четох)
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: съвет за купуване на форд - двигател
Приказките на завистливите съседи за Форд, Пежо, Ситроен нямат край и какви ли не работи можеш да чуеш от тях... Проблемни, колко да са проблеми
инжектори и демпферен маховик за им "проблемите". По-старият мотор tddi пък не страда от тия "проблеми".
Можеш да се разровиш във форума, има теми за фокус и демпферите му, инжектори и т.н. Ето първата: цък, от там нататък - търсачката

Можеш да се разровиш във форума, има теми за фокус и демпферите му, инжектори и т.н. Ето първата: цък, от там нататък - търсачката

-
- потребител
мерси , сега ще прочета.
видях в википедиата за двигателите; май ще взема фокус с 2.0 ТДЦИ - 340 нм мен това ме кефи, въртящия момент;
да прочетох линка, който ми даде; значи караш 2.2 тдци ? на такъв ми дадоха тест драйв - доста върви
казаха ми че ако карам с добра нафта няма да има проблеми с дюзите, така ли е?
незнам какфи са тия - маховик и демпфер - нещо за баланс ли е ? колко струва и защо да се чупи ?
може ли да ме светне, за тези неща ?
видях в википедиата за двигателите; май ще взема фокус с 2.0 ТДЦИ - 340 нм мен това ме кефи, въртящия момент;
да прочетох линка, който ми даде; значи караш 2.2 тдци ? на такъв ми дадоха тест драйв - доста върви

казаха ми че ако карам с добра нафта няма да има проблеми с дюзите, така ли е?
незнам какфи са тия - маховик и демпфер - нещо за баланс ли е ? колко струва и защо да се чупи ?
може ли да ме светне, за тези неща ?
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
чети повечко и сам ще се светнеш ,има писано .. инак определено 2.0 е мотора за Фокус ,освен повечкото тяга и кончета е и с 6 скорости което не е за пренебрегване .. по малките мотори са с по 5 ... 2.2 си навървява да
но се слага само на Мондео ,а то е с доста по голямо и тежко купе та не е чак самолет ,силата му е в дълги круизи на темпомат с висока скорост и ниски обороти и разход

-
- потребител
да така е, то и аз искам мондео, но нямам гараж и пред нас няма място, фокус най-много да побера;
разбрах от форума, че дп 150 000 км нетрябва да има проблеми с колата, след това - оная сметка за 6-7к
)
така ли е ?
разбрах от форума, че дп 150 000 км нетрябва да има проблеми с колата, след това - оная сметка за 6-7к

така ли е ?
-
- потребител
иначе твоя ТДЦИ от мотофое ли си го взел ? и на колко километри ?
ти ли си навътрял 200 000 км и след това са ти казали оная сметка за ремонт ?
ти ли си навътрял 200 000 км и след това са ти казали оная сметка за ремонт ?
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Не си дочел темата със сметката за 6-7к, реши се със 70 лева 
От човек го купих, но с пълна сервизна история в МП. Пълна означава "на еди коя си дата пича дойде и си смени крушка на стопа"
Аз го взех много скоро, почти не съм го карал - навъртял съм му 10к км. В момента е на 100к.
Да, ако ще е дизел - 2.0 TDCi е двигателя за Фокус. Карах такъв, 2009та година, много ми хареса. 2.2-то за жалост не се слага на Фокус, както каза Алекси, а само на Мондео. Бе... Върви, ама винаги има какво да се желае още
Дюзи по приказки на колегите от форума за България - 200к км. Демферен маховик със съединителя - то си зависи от карането + дали е повече градско/извънградско. Някъде и той около 200к. Аз сънувам, че ще го сменя следващия собственик
ПС: ако караш с хубава нафта... Колкото и хубава да е, рано или късно тия дюзи се сменят. Англичаните, които си гледат колите чета, че са ги сменили на ОГРОМНИ пробеци.
От това, с което съм карал съм се спрял на нафтата на Лукойл и само от там зареждам. Като ми накацат дяволите в главата може и да промия резервоара и тръбите, че предния собственик с някакви лайна е карал като видях филтъра отвътре, разгледай моята тема последните постове.

От човек го купих, но с пълна сервизна история в МП. Пълна означава "на еди коя си дата пича дойде и си смени крушка на стопа"

Аз го взех много скоро, почти не съм го карал - навъртял съм му 10к км. В момента е на 100к.
Да, ако ще е дизел - 2.0 TDCi е двигателя за Фокус. Карах такъв, 2009та година, много ми хареса. 2.2-то за жалост не се слага на Фокус, както каза Алекси, а само на Мондео. Бе... Върви, ама винаги има какво да се желае още

Дюзи по приказки на колегите от форума за България - 200к км. Демферен маховик със съединителя - то си зависи от карането + дали е повече градско/извънградско. Някъде и той около 200к. Аз сънувам, че ще го сменя следващия собственик

ПС: ако караш с хубава нафта... Колкото и хубава да е, рано или късно тия дюзи се сменят. Англичаните, които си гледат колите чета, че са ги сменили на ОГРОМНИ пробеци.
От това, с което съм карал съм се спрял на нафтата на Лукойл и само от там зареждам. Като ми накацат дяволите в главата може и да промия резервоара и тръбите, че предния собственик с някакви лайна е карал като видях филтъра отвътре, разгледай моята тема последните постове.
-
- потребител
ааа не-не дочетох, видях че си минал със 70 кинкта 
еее ти си карал 2009 фокус ама аз ще взема 2006
сигурно има разлика; ще следя в мотофое да върнат някой такъв и го взимам;
иначе мойта фиеста е 1.4 бензин (сега на 154 000, а купена от мотофое на старо) инжекция и за ~3г. години съм сменил едно маркуче тройник за инжекциона щото старото беше напукано и смучесше въздух и само всяка година консумативи от мотофое - общо всичко към 400 лв + гражданската.
с тая фиеста съм обиколил гърция корфу, лефкада, закинтос и всичко до атина, ходил съм из цяла източна европа до германия и на майната си и само каране.
много съм доволен и дано фокуса изкара толакова, за това пак съм реил форд
дано ТДЦИ моторите не ги внасят от завода на пежо, че лошо
) ще потърся в нета да видя дали е така;

иначе мойта фиеста е 1.4 бензин (сега на 154 000, а купена от мотофое на старо) инжекция и за ~3г. години съм сменил едно маркуче тройник за инжекциона щото старото беше напукано и смучесше въздух и само всяка година консумативи от мотофое - общо всичко към 400 лв + гражданската.
с тая фиеста съм обиколил гърция корфу, лефкада, закинтос и всичко до атина, ходил съм из цяла източна европа до германия и на майната си и само каране.

-
- потребител
ааа не-не дочетох, видях че си минал със 70 кинкта 
сигурно има разлика; ще следя в мотофое да върнат някой такъв и го взимам;
дано ТДЦИ моторите не ги внасят от завода на пежо, че лошо
) ще потърся в нета да видя дали е така;

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Повечето се плашат от Пежо/Ситроен. С Мондеото си другарува и един Ситроен C5 ексклузив с автоматична скоростна кутия от 2003-та, като в България се кара от 2005-та година, 2.2 HDi. Бая километри е видял и той. На него веднъж му е сменен ангренажния ремък с ролките, една демпферна шайба, предни дискове, накладки и от там нататък само масло и филтри.
Дали ще е 2006 или 2009 - все едно е, няма разлика.
И поздрави на Закинтос и на шибания ферибот, с който е по-евтино от това да минеш по моста
ПС: ползвай бутона "промени", че модераторите ще ти дърпат ушите (Алекси вече е мод прод прикритие
)
Дали ще е 2006 или 2009 - все едно е, няма разлика.
И поздрави на Закинтос и на шибания ферибот, с който е по-евтино от това да минеш по моста

ПС: ползвай бутона "промени", че модераторите ще ти дърпат ушите (Алекси вече е мод прод прикритие

-
- потребител
да, така беше на закинтос, но аз се бях осведомил по нета та знаех.
да ами почетох из нета. не се знае дали двигателите идват от завода на пежо. то кой е луд да го каже
с тия нови коли нараво работата не ми харесва, например аз сега като искам да дам 15к за свясна кола, въобще, ама въобще невярвам на жамбазите че вкарват свясна кола.
затова трябва да взема от магазина - например върната от лизинг. като гледам какъв избор имам, за тия пари - форд е най-доброто.
иначе ако взема от жамбаз за 15к според мен трябва да не съм добре, защото саъс сигурност ще е насрана, а тогава ремоната на едно ауди например ще е супер скъп.
незнам за ситроена - никога не бих си купил с пари, които съм изработил; или пежо или рено; имам колеги с такива марки и откакто си карам фиестата те само ги правят.
да ами почетох из нета. не се знае дали двигателите идват от завода на пежо. то кой е луд да го каже

с тия нови коли нараво работата не ми харесва, например аз сега като искам да дам 15к за свясна кола, въобще, ама въобще невярвам на жамбазите че вкарват свясна кола.
затова трябва да взема от магазина - например върната от лизинг. като гледам какъв избор имам, за тия пари - форд е най-доброто.
иначе ако взема от жамбаз за 15к според мен трябва да не съм добре, защото саъс сигурност ще е насрана, а тогава ремоната на едно ауди например ще е супер скъп.
незнам за ситроена - никога не бих си купил с пари, които съм изработил; или пежо или рено; имам колеги с такива марки и откакто си карам фиестата те само ги правят.