mondeo mk2 прекъсва
-
- потребител
- Регистриран: 01 яну 2011, 21:40
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
mondeo mk2 прекъсва
здравейте колеги, от една седмица мондеото ми 2004 1.8 инжекцион взе да прекасва, като че ли не му стига въздух или горивото не постъпва равномерно-едно давене се получава и зе осеща загума на мощност за кратко.Това го прави на всяка скорост и при различни обороти-не сям ходил на диагностика все още- но дали сте могат да ми кажат изобщо нещо от нея? мисля че нее от кабелите защото на тъмно не се виздат искри.благодаря ви предварително за мненията
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: mondeo mk2 прекъсва
Сменял ли си свещите скоро? Възможно е и ЕГР да създава проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2008, 11:39
- Модел на автомобила: Mondeo 2,0 NGA 136 hp Zetec Dec. '97+ ГИ Autogas Italia
Колега и аз мислех, че не е от кабели понеже не "светеха" в тъмното но се оказа точно от тях.
Съвет намери някой познат с мондео като твоето и сложи неговите или твойте на неговата кола и виж как работи.
На мен от скапания кабел ми беше преебало почти чисто новата свещ (на 1 месец).
Дано да съм ти помогнал.
ПС:Ако не се оправи от кабелите провери бобината, на един фокус 1,6 разхода стана двоен колата работеше на 2-3 цилиндъра и вървеше едвам едвам сложихме бобина от мондео колкото за пробата и колата тръгна на лудо
Съвет намери някой познат с мондео като твоето и сложи неговите или твойте на неговата кола и виж как работи.
На мен от скапания кабел ми беше преебало почти чисто новата свещ (на 1 месец).
Дано да съм ти помогнал.
ПС:Ако не се оправи от кабелите провери бобината, на един фокус 1,6 разхода стана двоен колата работеше на 2-3 цилиндъра и вървеше едвам едвам сложихме бобина от мондео колкото за пробата и колата тръгна на лудо

-
- потребител
благораря за мненията, ще сменям кабели явно
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Методът проба грешка ще ти излезе скъпичко според мен. Ако не са кабелите ще си имаш резервни ама твоите кабели са скъпи 130/190 зависи от къде ще ги вземеш. Провери си ЕГР както е казал колегата по горе. Проверете и бобината. Почни от най евтиното, смени свещите или кажи колко км си ги карал.
И едно пояснение твоето мондео е МК3 ако е 2004 г.
И едно пояснение твоето мондео е МК3 ако е 2004 г.

-
- потребител
ок мк3 е
от сервиза ми казаха първо да си сменя свещите - с конично уплътнение 1.3 мм но какви -някакви предложения?
явно от това че карам на газ е станала белята -настройките на бг софтуера на газовата е с много бедна смес и ми дава проблем на втори цилиндър.ще видя перво след смяната им какво ще стане
от сервиза ми казаха първо да си сменя свещите - с конично уплътнение 1.3 мм но какви -някакви предложения?
явно от това че карам на газ е станала белята -настройките на бг софтуера на газовата е с много бедна смес и ми дава проблем на втори цилиндър.ще видя перво след смяната им какво ще стане
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Вземи си свещи като за твоята кола оригинални моторкрафт вече фомоко. Не пишеш откъде си затова ще кажа мото пфое е мястото.