Притеснение превключване на предавките на Фиеста 1,25 / 2007

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
GreyWolf
потребител
потребител
Регистриран: 20 май 2009, 18:24
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2007 1,25 16V
Status: Извън линия

Притеснение превключване на предавките на Фиеста 1,25 / 2007

Мнение от GreyWolf » 17 фев 2011, 12:09

Здравейте колеги,

Искам да попитам за нещо, което ме притеснява. Имам Фиеста 1,25 / 2007г. Купена е на лизинг от Мото Пфое. Още когато я вземах от магазина, ми направи впечатление, че даже и при плавно отпускане на съединителя, преминаването от 1 на 2 предавка става някак рязко, с някакво хлопване. Звукът не е остър и груб, но се усеща и дразни. Колата придърпва леко. Сякаш има луфт някъде в скоростната кутия. Само ако Супер внимавам и пускам изключително плавно и бавно съединителя, при добре съобразени обороти на двигателя за минаване от 1 на 2-ра, успявам да избегна това хлопване. При преминаване към по-високите предавки няма такъв проблем. Моля, на база опита ви, кажете ми това нормално ли е? Може би е бъг на модела? Има ли опасност с течение на времето да се повреди скоростната кутия от този луфт? (Ако е луфт де. Аз поне така го усещам).
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Притеснение превключване на предавките на Фиеста 1,25 / 2007

Мнение от synthez 3D » 17 фев 2011, 13:23

Не се притеснявай колега и при нас е така от първия ден,макар че звукът не е толкова силен и трябва доста да се ослушваш,за да го чуеш.Вярно е,че нашата Фиеста е дизел,но кутията е същата.Явно има някаква особеност в съединителя,която се проявява при определени условия.Все пак не мога да кажа,че това е проблем,защото трябват доста усилия за да го чуеш.Не бих се притеснявал на твое място,освен ако звукът не е прекалено силен.
Изображение

Потребителски аватар
GreyWolf
потребител
потребител
Регистриран: 20 май 2009, 18:24
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2007 1,25 16V

Re: Притеснение превключване на предавките на Фиеста 1,25 / 2007

Мнение от GreyWolf » 17 фев 2011, 13:55

Synthez, благодаря ти за отговора! :-)

Да, и при мен звукът не е силен. По-скоро е усещане, а не звук :-) Просто, още на времето баща ми, като ме учеше да карам, ми втълпи да "слушам и усещам" колата. Та понеже внимавам за такива неща, за това ми се тровеше душата до сега, дали това явление е нормално. Ама щом и на вашата Фиеста е пак така - успокоих се! :-)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”