Fiesta 96/99 - кой двигател ще препоръчате?
- bugi_75
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2011, 11:06
- Модел на автомобила: Fiesta Mk5 1.25 16V (75 Hp)
- Status: Извън линия
Fiesta 96/99 - кой двигател ще препоръчате?
Здравейте. Както виждате, нов съм във форума, а същото може да се каже и относно познанията и преките ми впечатления относно марката. Косвените такива не са много добри като цяло, продиктувани може би от познатите клишета за Форд. Настоящия ми автомобил е Пежо 405 D от 1992 г., който след дълга и немилостива експлоатация вече се предава и трябва да се замени с нещо в по-добра кондиция. За добро или лошо, реших че това евентуално може да е някой екземпляр от съответния годишен период. Защо точно от тогава ще ми е трудно да обясня в подробности, а и едвали това е важно. Понеже още не съм купил нищо интересува ме кой бензинов двигател ще препоръчате и защо?
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Re: Fiesta 96/99 - кой двигател ще препоръчате?
Сигурен ли си, че трябва да е бензин? Дизеловите също не са лоши!
Не избирай най-малките. Според мен 1.8 DI (75 Hp) и 1.4 i 16V (90 Hp) са най-добри като разход и мощност. Ако търсим надеждност то изборът е 1.8 D (60 Hp). Дано да съм помогнал!
Не избирай най-малките. Според мен 1.8 DI (75 Hp) и 1.4 i 16V (90 Hp) са най-добри като разход и мощност. Ако търсим надеждност то изборът е 1.8 D (60 Hp). Дано да съм помогнал!
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
И 1.25 i 16V (75 Hp) и 1.4 i 16V (90 Hp) да избереш все е добре. За дизел с тези цени на нафтата въоще не виждам смисъл.
- bugi_75
- потребител
Градско не карам всеки ден вече, а само при необходимост. Извънградско - 10 пъти годишно на 100 km от София и обратно и 1 път до морето. При това положение мога да си позволя да карам на бензин. Въпреки това, разходът на споменатите от теб двигатели хич не ме зарадва - доста са лакоми. Благодаря за помощта.Ianaki написа:Сигурен ли си, че трябва да е бензин? Дизеловите също не са лоши!

- Ianaki
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/ford/fiesta/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето данните за двигателите. При по-големите (тези, който показах аз) разхода е с около 0.5л по-голям, но вървенето е много по различно. Освен това с по-голям двигател колата се тормози по-малко, защото не е нужно да й цедиш душата, като изпреварваш.
Не се заблуждавайте предимството на дизела не е в само в разхода, като ресурс на двигателя е много по-издръжлив, с по-висок въртящ момент, много по-рядко се налагат ремонти ВИНАГИ МОЖЕШ ДА КАРАШ НА ОЛИО
. Минусите са, че е по-шумен, бавен (като първоначално ускорение), с по-скъпа поддръжка.
Не очаквай да вземеш фиеста и да ти харчи 3 на сто. Няма шанс! Разгледах характеристиките в сайта и ще се ориентираш.
Ето данните за двигателите. При по-големите (тези, който показах аз) разхода е с около 0.5л по-голям, но вървенето е много по различно. Освен това с по-голям двигател колата се тормози по-малко, защото не е нужно да й цедиш душата, като изпреварваш.
Не се заблуждавайте предимството на дизела не е в само в разхода, като ресурс на двигателя е много по-издръжлив, с по-висок въртящ момент, много по-рядко се налагат ремонти ВИНАГИ МОЖЕШ ДА КАРАШ НА ОЛИО

Не очаквай да вземеш фиеста и да ти харчи 3 на сто. Няма шанс! Разгледах характеристиките в сайта и ще се ориентираш.
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
С това ти каране и познания взимай 1.3 бензин,с верига,60 коня и това е.Евтина подръжка и малък разход градско,здрава.От 1.4 не съм доволен,май заради климатика е направен ама май и тая дето я карах не беше в топ форма,не вървеше като 90 коня,мразя парни локомотиви(стари дизели).bugi_75 написа: Градско не карам всеки ден вече, а само при необходимост. Извънградско - 10 пъти годишно на 100 km от София и обратно и 1 път до морето. При това положение мога да си позволя да карам на бензин. Въпреки това, разходът на споменатите от теб двигатели хич не ме зарадва - доста са лакоми. Благодаря за помощта.
Всеки който няма пари за кола,кара форд!
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2007, 23:59
- Модел на автомобила: BMW 320d `02, Ford Mondeo 2.0 136 p.s, Suzuki Swift 1.3
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=45662" onclick="window.open(this.href);return false; <- ето този ще ти препоръчам, защото е сменен, на малко километри и не харчи масалце
Слагал съм му само 5 W 40. Ако си мислиш, че по-малките мотори (с изключение на дизелите) ще харчат по-малко си в голяма заблуда. Особено НЕ ти препоръчвам 1.3 - 50/60 к.с., понеже пак харчи толкова и има динамиката на колело. Която и да е кола от тези години с разход под 9-10/100 градско - няма да намериш. Най-добрите мотори са 1.25 - 75 к.с. и 1.4 - 90 к.с. (лично мнение) 

Fix Or Repair Daily
-
- потребител
Колега, не знам каква даракуда си карал, но 1.4 мотора на тази фиеста трябва да и вдига предницата в небето... поне моята като я настъпя излита и е супер еластична от всички предавки.Kostadin21 написа:С това ти каране и познания взимай 1.3 бензин,с верига,60 коня и това е.Евтина подръжка и малък разход градско,здрава.От 1.4 не съм доволен,май заради климатика е направен ама май и тая дето я карах не беше в топ форма,не вървеше като 90 коня,мразя парни локомотиви(стари дизели).bugi_75 написа: Градско не карам всеки ден вече, а само при необходимост. Извънградско - 10 пъти годишно на 100 km от София и обратно и 1 път до морето. При това положение мога да си позволя да карам на бензин. Въпреки това, разходът на споменатите от теб двигатели хич не ме зарадва - доста са лакоми. Благодаря за помощта.

Fix Or Repair Daily
- Kostadin21
- потребител
По-спокойно да не преминеш в друга галактикаbXtreme8833 написа:Колега, не знам каква даракуда си карал, но 1.4 мотора на тази фиеста трябва да и вдига предницата в небето... поне моята като я настъпя излита и е супер еластична от всички предавки.Kostadin21 написа:С това ти каране и познания взимай 1.3 бензин,с верига,60 коня и това е.Евтина подръжка и малък разход градско,здрава.От 1.4 не съм доволен,май заради климатика е направен ама май и тая дето я карах не беше в топ форма,не вървеше като 90 коня,мразя парни локомотиви(стари дизели).bugi_75 написа: Градско не карам всеки ден вече, а само при необходимост. Извънградско - 10 пъти годишно на 100 km от София и обратно и 1 път до морето. При това положение мога да си позволя да карам на бензин. Въпреки това, разходът на споменатите от теб двигатели хич не ме зарадва - доста са лакоми. Благодаря за помощта.

- Ianaki
- потребител
bXtreme8833 написа:1.4 мотора на тази фиеста трябва да и вдига предницата в небето... поне моята като я настъпя излита и е супер еластична от всички предавки.

Много ниско е това небе?!
Время разгона (0-100 км/ч) 10.8 c
- dimkar
- потребител
А на 1,25 дават 12,2. Така че разликите не са кой знае какви големи.
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Хм, 10.8 до 100 съвсем не е бавно като за 90 коня кола, то причината е само една-ниско тегло. А това, че до 12.2 разликата не е много голяма ще ме извиняваш колега, обаче си е доста, поне 5-6 коли ще е разликата, а оттам нагоре ще става още по-голяма.
Който кара Форд е горд!
-
- потребител
Ianaki написа:bXtreme8833 написа:1.4 мотора на тази фиеста трябва да и вдига предницата в небето... поне моята като я настъпя излита и е супер еластична от всички предавки.![]()
![]()
Много ниско е това небе?!
Время разгона (0-100 км/ч) 10.8 c

А относно разликата от 12.2 до 10.8, ако при 100 км/ч изминаваш около 30м сек, сам сметни коя кола колко ще е напред при разлика от около 1,5 сек

Fix Or Repair Daily
- dimkar
- потребител
Ако става въпрос за състезания, да, разлика има. Обаче, аз не мисля, че съм си купил спортна кола и за мен тази разлика е пренебрежимо малка.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Японските двигатели 1,25 и 1,4 са по трудни за ремонт в смисъл , че всичко около самия двг е натъпкано и претрупано.За стария 1,3 не мога да твърдя тъй като на живо не съм виждал такъв.Хубавото е , че ако уцелиш запазен екземпляр , рядко ще правиш ремонти.Освен това по моргите вече се намират доста части за тези модели на добри цени.Съединителя на 1,25 и 1,4 е по скъп защото е с лагер помпа, други по-скъпи части са тампоните на задния мост и клапана за парното(100-200 лв), ролката за ангр.ремък .Да не и е уроки , но досега не ме е оставяла на пътя
..доста надежден модел за цената си , ако е поддържан добре и с хубави части разбира се

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- bugi_75
- потребител
Колеги, от днес съм собственик на сребриста Фиеста MK5, родена през септември 2001 г. Надявам се на дълга и безаварийна дружба с нея. 

- Kostadin21
- потребител
Все пак избра 1.25 а 

- bugi_75
- потребител
Така се случи. >:D<: Основният довод, който ме подтикна да я купя беше, че продавачът се оказа познат и затова бях сигурен каква е точно историята на автомобила, а не ми разправяха приказки от 1001 нощ. Преди това гледах 7-8 машини, но всичките имаха кусури.Kostadin21 написа:Все пак избра 1.25 а