Форд фиеста 1.25 1998г високи обороти на свободна
-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2012, 22:48
- Модел на автомобила: Fiesta 1996 1999
- Status: Извън линия
Форд фиеста 1.25 1998г високи обороти на свободна
Здравейте, както и в други теми се пише за високи обороти на този модел фиеста, при мен обаче проблема е специфичен, се надявам някой да е решавал този проблем на неговата кола. Значи ситуацията е позната: колата се движи спокойно на предавка и в момента, които излючиш от скорост, т.е. свободна, оборотите скачат на 3 000, 4 000, 5 000 до 6 000 са стигали, вкарваш на скорост и двигателя автоматично ги бута на нормалните за скоростта. Ако не включиш предавка колата държи високи обороти докато не спре да се движи напълно.
Това, което съм проверявал е: дебитомер, почистване с корселин и малка четчица, VSS датчик 3 други сменени, TPS датчик също смятам, че не е тъй като ако беше той, на първа, втора или трета ще ше да прекъсва и хълца. Интересно е обаче, че след като изключиш VSS датчика всичко се нормализира, т.е. няма високи обороти, но колата е мудна. На практика това означава, че проблема е във VSS, но като го включиш и махнеш TPS също няма високи обороти, само нормалното прехлъцване.
Моля ако някой, знае решение да помогне един месец вече след работа се занимавам с този проблем и немога да го реша. Благодаря предварително.
п.п. извинявам се за грешките, след нощна съм.

Това, което съм проверявал е: дебитомер, почистване с корселин и малка четчица, VSS датчик 3 други сменени, TPS датчик също смятам, че не е тъй като ако беше той, на първа, втора или трета ще ше да прекъсва и хълца. Интересно е обаче, че след като изключиш VSS датчика всичко се нормализира, т.е. няма високи обороти, но колата е мудна. На практика това означава, че проблема е във VSS, но като го включиш и махнеш TPS също няма високи обороти, само нормалното прехлъцване.
Моля ако някой, знае решение да помогне един месец вече след работа се занимавам с този проблем и немога да го реша. Благодаря предварително.
п.п. извинявам се за грешките, след нощна съм.

- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Re: Форд фиеста 1.25 1998г високи обороти на свободна
Пробвал ли си да натиснеш съединителя когато си на свободна и са високи оборотите?
-
- потребител
kimi666 написа:Пробвал ли си да натиснеш съединителя когато си на свободна и са високи оборотите?
Да, колега дори да си на скорост, натискам съединителя и оборотите се вдигат.
Забравих да кажа,че сменях и стъпковото моторче - резултат никакъв.

- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Здравей колега, мисля че проблема ти е от ТПС датчика. Аз също имах този проблем.По онова време бях в Русе и ходих на диагностика в Мото Пфое и те това откриха. Пробвай като го изключиш да покараш малко /до 80 км/ч след това колата започва да прекъсва
/и ако оборотите не се повишават- направо го подмени. Можеш и да пробваш от някоя друга фиеста. Датчика се сваля лесно - само с два винта.
Успех!

Успех!
-
- потребител
pifivo1 написа:Здравей колега, мисля че проблема ти е от ТПС датчика. Аз също имах този проблем.По онова време бях в Русе и ходих на диагностика в Мото Пфое и те това откриха. Пробвай като го изключиш да покараш малко /до 80 км/ч след това колата започва да прекъсва/и ако оборотите не се повишават- направо го подмени. Можеш и да пробваш от някоя друга фиеста. Датчика се сваля лесно - само с два винта.
![]()
Успех!
Благодаря, колега това не съм го пробвал, ще опитам и ще пиша за резултат.