Странно виене Focus 1.8 tddi

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Yolov
потребител
потребител
Регистриран: 16 авг 2013, 12:25
Модел на автомобила: Focus
Status: Извън линия

Странно виене Focus 1.8 tddi

Мнение от Yolov » 29 сеп 2013, 16:12

Чува се виене не много силно мисля от скоростната кутия, когато автомобила е на скорост.Интересното е ,че като се подава газ не се чува само като се отпусне газта и се движи с 80-90 км/ч . Първоначално ме се струваше само на 5та но се оказа , че на всички предавки .Няколко "разбирача" ми обясниха ,че било нормално но малко ме съмнява тая работа . Някой знаели нещо по въпроса?

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ

Re: Странно виене Focus 1.8 tddi

Мнение от OgiDogi » 29 сеп 2013, 17:28

Yolov написа:Чува се виене не много силно мисля от скоростната кутия, когато автомобила е на скорост.Интересното е ,че като се подава газ не се чува само като се отпусне газта и се движи с 80-90 км/ч . Първоначално ме се струваше само на 5та но се оказа , че на всички предавки .Няколко "разбирача" ми обясниха ,че било нормално но малко ме съмнява тая работа . Някой знаели нещо по въпроса?
На подемник и някой да слуша отдолу, за да локализира шума. Залагам на диференциал, заради вероятно "обезмасляване" на кутията при предишен собственик. Докато е вдигната, огледайте за течове от към полуоските.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Yolov
потребител
потребител
Регистриран: 16 авг 2013, 12:25
Модел на автомобила: Focus

Re: Странно виене Focus 1.8 tddi

Мнение от Yolov » 02 окт 2013, 00:59

След проверка при масларя и още един майстор се оказа ,че нищо не е сигурно :| ,но най-вероятно е диференциал вследствие доливано неподходящо масло .Ще сменям маслото и до кога изкара :)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”