Проблем с оборотите на Фокус 1.8i Zetec
-
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2012, 21:33
- Модел на автомобила: Focus Hatchback I
- Status: Извън линия
Проблем с оборотите на Фокус 1.8i Zetec
Здравейте колеги. Имам следния проблем: Фокуса ми 1999г. сутрин когато го запаля не държи обороти и колата гасне. Налага се да карам постоянно с единия крак на газта. Впоследствие понякога по-бързо, а понякога не става през целия ден оборотите изведнъж се стабилизират, като ми се струва, че колата започва да се движи по-добре. Случвало ми се е понякога когато спускам по инерция оборотите да се качат до около 3хил. и да не искат да се връщат в нормално положение. Благодаря на всички които са имали подобен проблем и могат да ми помогнат със съвет.
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2010, 17:36
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК3 1.6 EcoBoost 150 к.с.2011 г. .
Re: Проблем с оборотите на Фокус 1.8i Zetec
Като за начало започни с почистване на клапана за празен ход.
- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
Аз на моя имах същия проблем. Временно решение беше почистване на стъпковия мотор, дебитомер и дроселова клапа. Карах я на много и различни майстори и никой не успя да открие от какво е. Най-вероятния проблем е дебитомер, но аз не се занимавах да търся, а и вече продадох колата, така че следващия й собственик да му мисли 

-
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2012, 21:33
- Модел на автомобила: Focus Hatchback I
В Събота колата отива при майстор. Да видим дали ще се справи и какво ще открие. Оказа се че не ми е по силите, защото нямам канал, инструменти и т.н.
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2009, 16:58
- Модел на автомобила: ford puma
за всички с подобен проблем аз намерих решение което се оказа най добро.та по темата след всички опити за почистване на датчици клапани и сензори се оказа че проблема е много прост оказа се спукана кутия на въздушният филтър та от там и проблемите.двигателя засмуква повече въздух обърква датчиците и се трупат грешки което прави всички проблеми.при мен свърши работа след като похарчих маса пари.надявам се да помогна поздрави на всички и без авариино