Умолявам за малко помощ! Форд Фиеста 1998 год.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
limonal
потребител
потребител
Регистриран: 21 ное 2013, 15:13
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

Умолявам за малко помощ! Форд Фиеста 1998 год.

Мнение от limonal » 25 ное 2013, 19:08

Здравейте колеги и приятели!
Позволявам си да пусна още една тема във форума тъй като от няколко дни съм собственик на Форд фиеста 1.3,60 PS
1998 година номер на рама:WFOBXXGAJBWT80546 и имам няколко проблема,които не мога да отстраня.
Та директно на въпросите:
1.Показателя за температурата на арматурното табло не отчита нищо (постоянно е в крайно ляво положение)!
Днес смених температурния датчик(по Ваша заръка),който е на маркуча на охладителната течност.Колата загрява,отваря втория кръг на охладителната течност-термостата отваря,но датчика на арматурното табло пак е в крайно ляво положение.
Докато работеше на място може би се премести около един милиметър на дясно (съвсем леко докосна първата лява дебела черта),но като я подкарах пак се върна в крайно ляво положение.
Много Ви моля помогнете ми с мнение къде да търся проблема и как да го отстраня!
2.Преди да сменя температурния датчик парното духаше много горещ въздух,след смяната стана хладък,а изтече
не повече от 30-50 милилитра течност.Кажете ми как да го обезвъздуша или какво да направя за да си върна
топлото?
3.Моля,кажете ми вратата на багажника може ли да се отвори по друг начин,а не само с ключа? Т.е.след като е
отключен веднъж и го затворя след това няма ли някакво копче,с което да го отворя като на другите коли без да
вкарвам всеки път ключа отново?

Ще Ви бъда изключително благодарен и признателен ако ми помогнете да отстраня въпросните проблеми!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Умолявам за малко помощ! Форд Фиеста 1998 год.

Мнение от HACKO » 25 ное 2013, 20:13

Датчика, дето си сменил, така ли изглежда? Цвета на пластмасовата изолация трябва да отговаря на този на стария датчик (дано не е сменян преди). Цвета определя характеристиките на датчика. Изключи буксата на датчика дай я на маса и виж как ще реагира стрелката, трябва да отиде в червеното.
Изображение
По принцип, системата се самообезвъздушава, но при съмнение може да пробваш да охлабиш маркучите на радиатора на парното, намират се във коша на мотора. При твоята трябва да има и електромагнитен кран.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

limonal
потребител
потребител

Мнение от limonal » 25 ное 2013, 20:24

Точно така изглежда и смених именно този датчик!Извадиха зелен и сложиха зелен,но проблема остана.
Къде се намира този електромагнитен кран и какво следва да направя за да обезвъздуша чрез него?
Благодаря!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 25 ное 2013, 20:32

На стената между двигателя и купето, откъм двигателя, в него влизат маркучите на парното.

limonal
потребител
потребител

Мнение от limonal » 25 ное 2013, 20:43

А какво да правя с пустия датчик за температурата на арматурното табло?Много е кофти да се кара така,очите ми са все там и само следя за пара и пушек под капака на двигателя.Кажете къде другаде да търся проблема?
Много благодаря Наско!

Milcho
потребител
потребител
Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове

Мнение от Milcho » 25 ное 2013, 21:06

Аз само искам да вметна, че като гледам схемите и виждам два температурни сензора - един за компютъра на мотора и един за стрелката на таблото.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 25 ное 2013, 21:13

Извади буксата и я дай на маса, по този начин ще провериш инсталацията и уреда на таблото. Ако стрелката отиде в Червеното, инсталацията и уреда са наред и проблема е в новия датчик.
А и не се шашкай чак толкова, щом термостата и вентилатора работят, почти е невъзможно да я прегрееш. А и кратковременно прегряване не е чак толкова фатално за мотора.
П.П. Мишо, той с термодатчика на компютъра явно няма проблем, иначе няма да върви докато не загрее.

limonal
потребител
потребител

Мнение от limonal » 25 ное 2013, 21:14

Благодаря отново!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”