Форд фиеста мк3 забиване
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2014, 17:55
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
Форд фиеста мк3 забиване
Здравейте колеги..имам много гаден проблем с форд фиеста 1.4 моно 75к.с 1990г. та проблема е следния.Значи при тръгване колата първо забива предницата и след като вдигне оборотите на 2000 2500 тогава дръпва и все пак не набира като хората от какво може да е този гаден проблем
.И при работа на на място ,когато подам газ не отреагира веднага , има една приглъхване и пак изведнъж се форсира...
какво да правя
..
ПП:Още съм си лапе и не разбирам много ,много
Поздрави.. 

ПП:Още съм си лапе и не разбирам много ,много

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Форд фиеста мк3 забиване
Свещи/кабели/TPS/температурен датчик...Ford Fiesta 1990 1.4 написа:Здравейте колеги..имам много гаден проблем с форд фиеста 1.4 моно 75к.с 1990г. та проблема е следния.Значи при тръгване колата първо забива предницата и след като вдигне оборотите на 2000 2500 тогава дръпва и все пак не набира като хората от какво може да е този гаден проблем.И при работа на на място ,когато подам газ не отреагира веднага , има една приглъхване и пак изведнъж се форсира...
какво да правя
..
ПП:Още съм си лапе и не разбирам много ,многоПоздрави..
Освен бензин, има ли газ и ако има - и на двете горива ли е едно и също?
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2014, 17:55
- Модел на автомобила: fiesta
Колега газ няма и никога няма да сложа
свещи сменени ,кабели не,TPS,нищо не ми говори , а с температурния датчик незнам какво се случва ,а и искам да подчертая че не върви както трябва а харчи 12,13 градско
Поздрави

Поздрави

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
TPS = Throtle Position Sensor - датчик за позиция на дросела, казва на компютъра колко си настъпил педала и той вече смята колко гориво да пуска и с каква скорост да увеличава подаването му.Ford Fiesta 1990 1.4 написа:Колега газ няма и никога няма да сложасвещи сменени ,кабели не,TPS,нищо не ми говори , а с температурния датчик незнам какво се случва ,а и искам да подчертая че не върви както трябва а харчи 12,13 градско
![]()
Поздрави
HO2S (heated oxygen sensor), известен като ламбда сонда, също може да доведе до закъснение в подаването на гориво, неправилното му дозиране при преходни режими и до завишен разход, ако е изтощен.
Пробвай първо със кабели и почистване на TPS.