Ford Transit 2008 2.4 TDCI 115 к.с. проблем с дюзи??
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2010, 13:03
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 80к.с. 2004
- Status: Извън линия
Ford Transit 2008 2.4 TDCI 115 к.с. проблем с дюзи??
Здравейте,
Разрових се в нета и не успях да намеря отговор за моя проблем и реших да се обърна към форума. Става въпрос за Форд Транзит 2.4 ТДЦИ 115 к.с. 2008 година, който предполагах, че има проблем с дюзите. Смених ги с чисто нови и бяха обучени, след което двигателят работи перфектно, когато е загрял. Когато е студен обаче над 800 оборота започва да пуши и да прекъсва.. Няма запаметени никакви грешки, когато се закачи за компютър. ЕГР-ът също беше сменен, но с никакъв ефект. Предполагам, че може да има температурен датчик, който да лъже да компютъра и не съм сигурен къде се намира този датчик ако има такъв... В сервиза на Бош ми казаха, че не могат да направят диагностика на студен двигател, а когато го тестваха в оптимален работен режим казаха, че няма проблеми.. Някой със същия проблем или идея какъв може да е проблема?
Благодаря предварително.
Разрових се в нета и не успях да намеря отговор за моя проблем и реших да се обърна към форума. Става въпрос за Форд Транзит 2.4 ТДЦИ 115 к.с. 2008 година, който предполагах, че има проблем с дюзите. Смених ги с чисто нови и бяха обучени, след което двигателят работи перфектно, когато е загрял. Когато е студен обаче над 800 оборота започва да пуши и да прекъсва.. Няма запаметени никакви грешки, когато се закачи за компютър. ЕГР-ът също беше сменен, но с никакъв ефект. Предполагам, че може да има температурен датчик, който да лъже да компютъра и не съм сигурен къде се намира този датчик ако има такъв... В сервиза на Бош ми казаха, че не могат да направят диагностика на студен двигател, а когато го тестваха в оптимален работен режим казаха, че няма проблеми.. Някой със същия проблем или идея какъв може да е проблема?

-
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:19
- Модел на автомобила: Форд-фокус
- Status: Извън линия
Re: Ford Transit 2008 2.4 TDCI 115 к.с. проблем с дюзи??
Провери компресията на цилиндрите.Може да има проблем с гарнитурата на главата.daraduda написа:Здравейте,
Разрових се в нета и не успях да намеря отговор за моя проблем и реших да се обърна към форума. Става въпрос за Форд Транзит 2.4 ТДЦИ 115 к.с. 2008 година, който предполагах, че има проблем с дюзите. Смених ги с чисто нови и бяха обучени, след което двигателят работи перфектно, когато е загрял. Когато е студен обаче над 800 оборота започва да пуши и да прекъсва.. Няма запаметени никакви грешки, когато се закачи за компютър. ЕГР-ът също беше сменен, но с никакъв ефект. Предполагам, че може да има температурен датчик, който да лъже да компютъра и не съм сигурен къде се намира този датчик ако има такъв... В сервиза на Бош ми казаха, че не могат да направят диагностика на студен двигател, а когато го тестваха в оптимален работен режим казаха, че няма проблеми.. Някой със същия проблем или идея какъв може да е проблема?Благодаря предварително.