Проблем с празен ход - пукнат марчук за въздух
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Проблем с празен ход - пукнат марчук за въздух
Здравейте,
Фордчето ми започна да изгасва при празен ход, ако не изгасваше държеше нестабилно оборотите. Затова свалих клапата за празният ход, почистих я и след като е сложих нямаше промяна. След това забелязах, че един от мъркучите за въздуха след тази клапа леко съска. Смених и трите и всичко заспа - иделен празен ход - явно е губела вакум.
Тези маркучи имата формата на "Т", точно под колекекторните траби са (доста трудни за слваляне), три маркуча който се свъзват с тетка. Проблема е че намах ништо друго отвен шлаух 10 с който смених тази маркучи. Карах близо 300 км след това и нямаше проблем, но ми се иска да си сложа неще по като за кола - вероятно шлауха ще се разшери след няколко дни.
Та, въпроса ми е от къде може да с купят тия маркучи с тази станна форма или с какво да ги сменя за да е сигурно - от Плд съм. Фордчето е с Зетек 1.6 1999 г.
Фордчето ми започна да изгасва при празен ход, ако не изгасваше държеше нестабилно оборотите. Затова свалих клапата за празният ход, почистих я и след като е сложих нямаше промяна. След това забелязах, че един от мъркучите за въздуха след тази клапа леко съска. Смених и трите и всичко заспа - иделен празен ход - явно е губела вакум.
Тези маркучи имата формата на "Т", точно под колекекторните траби са (доста трудни за слваляне), три маркуча който се свъзват с тетка. Проблема е че намах ништо друго отвен шлаух 10 с който смених тази маркучи. Карах близо 300 км след това и нямаше проблем, но ми се иска да си сложа неще по като за кола - вероятно шлауха ще се разшери след няколко дни.
Та, въпроса ми е от къде може да с купят тия маркучи с тази станна форма или с какво да ги сменя за да е сигурно - от Плд съм. Фордчето е с Зетек 1.6 1999 г.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Проблем с празен ход - пукнат марчук за въздух
Мястото се нарича "Мото Пфое", цената няма да ти хареса, карай си със шлауха. Аз съм ги заменил със газови маркучи.
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Има и алтернативни варианти с какъвто е и моята кола. Не е скъп ,но не знам от къде се купува
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
Ми и аз си мислях да си го оставя побългарено завинаги, но тука си говорим с колиги и те викат "... А дали няма от температура да се втрърди и да се пукне тоя шлаух ? " Та и аз затова питам.
А и Lubomirav сподели този алтернативен варянт.
А и Lubomirav сподели този алтернативен варянт.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами като се пукне пак ще го направиш, какво влагаш?
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Моите от две години са побългарени и им няма нищо взех на марката good year и са гъвкави за 8 лева метъра иначе в МП са 60 кинта комплекта направо се излагат сигурно са със златни нишки.