Шум от двигателя Форд Фокус 1.8 TDCI
-
- потребител
- Регистриран: 08 юни 2014, 17:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 TDCI 2004г. 136к.с.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Шум от двигателя Форд Фокус 1.8 TDCI
Здравейте,
знам, че по интернет не е лесно да се дават съвети и насоки, но все пак ще помоля ако на някой му се е случвало да сподели.
Колата е форд фокус 1.8 тдци 115к.с. а случката е следната. Прибирам се от работа и колата угасна в движение. Запалих с ключа докато се движеше, защото бях на кръстовище и след 20-на метра пак угасна като този път първо светна лампата за акумулатора. Слизам да проверя клемата на акумулатора дали не се е разхлабила, защото превъртях гайката и сега съм го стегнал с още една, но не беше това проблема. Викам на има няма 2 км съм от вкъщи ще се прибирам на ход леко. Угасна още веднъж докато се прибера и малко по-малко започна да се чува шум от към двигателя. Паркирах и угасих. На сутринта решавам само да проверя и да се опитам да локализирам от къде издава този шум, но колата запалва и веднага гасне. Направих клип на който горе долу се чува шума, но е тихо, ще направя друг дано да се чува по-ясно. Пистовия ремък при опит за запалване се върти. Масло, филтри и обтегач с обтяжната ролка на пистивия сменени преди месец. Ремъците, ролки и демферна шайба преди около половин година. Дюзи стендовани и сменен клапан на една пак преди половин година. Забравих да кажа, че по таблото не свети нищо.
Дали си заслужава да викам репатрак до някой сервиз или направо Надин
ето клипчето
https://www.youtube.com/watch?v=uC-JXZPet6Y
Ето и друго клипче
https://www.youtube.com/watch?v=paBEuf8gDtg
знам, че по интернет не е лесно да се дават съвети и насоки, но все пак ще помоля ако на някой му се е случвало да сподели.
Колата е форд фокус 1.8 тдци 115к.с. а случката е следната. Прибирам се от работа и колата угасна в движение. Запалих с ключа докато се движеше, защото бях на кръстовище и след 20-на метра пак угасна като този път първо светна лампата за акумулатора. Слизам да проверя клемата на акумулатора дали не се е разхлабила, защото превъртях гайката и сега съм го стегнал с още една, но не беше това проблема. Викам на има няма 2 км съм от вкъщи ще се прибирам на ход леко. Угасна още веднъж докато се прибера и малко по-малко започна да се чува шум от към двигателя. Паркирах и угасих. На сутринта решавам само да проверя и да се опитам да локализирам от къде издава този шум, но колата запалва и веднага гасне. Направих клип на който горе долу се чува шума, но е тихо, ще направя друг дано да се чува по-ясно. Пистовия ремък при опит за запалване се върти. Масло, филтри и обтегач с обтяжната ролка на пистивия сменени преди месец. Ремъците, ролки и демферна шайба преди около половин година. Дюзи стендовани и сменен клапан на една пак преди половин година. Забравих да кажа, че по таблото не свети нищо.
Дали си заслужава да викам репатрак до някой сервиз или направо Надин

ето клипчето
https://www.youtube.com/watch?v=uC-JXZPet6Y
Ето и друго клипче
https://www.youtube.com/watch?v=paBEuf8gDtg
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Шум от двигателя Форд Фокус 1.8 TDCI
Директно в добър сервиз, и диагностика, а ако не покаже нищо диагностиката-разглобяване.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Контакти:
Ами аз имам един OBD кабел и Focom ще видя дали има записани грешки. Относно сервиз ако имате доверен човек да разбира от Форд и дизел в София ще съм благодарен да споделите, защото се обедих, че читав майстор в София няма.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Еми специализираните сервизи, или сервиза Том Форд под моста Чавдар-за него има добри отзиви. И ако има записани грешки не ги трий, за да ориентират майсторите.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Контакти:
Такаа след проверка с диагностика от мен се оказа, че няма записани никакви грешки. Остава само директно каране в сервиз, но това ще го отложа малко, че сега ме чакат обслужване и смяна това онова на новата придобивка, а именно фокус мк2, 2.0 тдци. Междувременно ако някой се присети нещо нека сподели.
-
- потребител
- Контакти:
Да споделя какъв беше проблема. Оказа се гнп-то хрупаше като кречетало. При правене на центровка и въртене на ръка на разпределителния и на помпата белезите идваха точно, но белега, който направихме на коляновия бягаше с около 1 см. При това бягане на белега и съмнение за повреди по веригата или друго плюс това че може да е набила стружки по дюзи и цялата ситема и съответно се отказах да дам пари за ремонти повече отколкото струва колата.