странно поведение на маслото

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Status: Извън линия

Re: странно поведение на маслото

Мнение от Edinuser » 13 фев 2009, 10:44

Благодарим за разясненията колега Berilii, обяснението което си дал защо не трябва да се кара с 15W40 е най-точното което съм срещал, а също и обяснението какво означават буквите XXWYY.
Ravenol-а не съм го хвалил ... но попаднах на него и си мислех, че като по-неизвестна марка е по-малко кръщавано и има по-голяма вероятност да е истинско, а и не срещнах никакви отзиви за него, но както и да е следващата смяна вероятно ще слагам друго.
След като си правил толкова тестове - поне дай малко информация (ако не е тайна) на кои от продаваните марки в БГ може да се вярва, че отговарят на това което пише ?

Искам обаче да чуя твоето мнение за смяна на маслото в ръчната скоростна кутия - разпространеното мнение е че не се сменя освен при ремонт а само се долива , но мисля че колкото и да е съвършено за 5-10-15 години и 150-300 000 км. все му идва времето рано или късно.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Status: Извън линия

Re: странно поведение на маслото

Мнение от paci » 13 фев 2009, 10:49

Edinuser написа:След като си правил толкова тестове - поне дай малко информация (ако не е тайна) на кои от продаваните марки в БГ може да се вярва, че отговарят на това което пише ?
Има тема за маслото!
Що не продължите там?!

Berilii, погледни "Хвърли едно око преди да питаш" и намери темата за маслото.

Синтезирай си поста и копирай инфото там.

Молба е т'ва, не Ви се карам. :)

Заключвам тази тема!

Заключена

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”