"Focus 1.6 Zetec - странен проблем. " - Прегряване!
- HACKO
- Модератор

- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: "Focus 1.6 Zetec - странен проблем. " - Прегряване!
От 1998г. до сега съм експлоатирал различни модели на Форд с почти всички налични бензинови мотори. Всички имат перфектна система за самообезвъздушаване (за разлика от VAG), просто наливаш в разширителния съд, изчакваш малко сисемата да си свърши работата, ако има нужда доливаш и палиш.
Фокус 1.6 имах 2бр. МК1 (2001г.) и МК1.5 (2004), втория още е при мен. Единицата правеше проблема рядко, най-често на дълго изкачване, където може да се кара на висока предавка (основно на "Маказа"). Дълго време при проявяване на проблема, решавах проблема обратно на логиката която движи всеки, предавка надолу, газ до 4000+ оборота и до минута температурата е в нормата. Когато нещата зачестиха, сложих байпаса и оттогава няма проблем. На тази от 2004г. нямам байпас, нямам и проблем, не знам какво е променено, визуално всичко е еднакво, но не се споменава за проблем при фейслифта.
Фокус 1.6 имах 2бр. МК1 (2001г.) и МК1.5 (2004), втория още е при мен. Единицата правеше проблема рядко, най-често на дълго изкачване, където може да се кара на висока предавка (основно на "Маказа"). Дълго време при проявяване на проблема, решавах проблема обратно на логиката която движи всеки, предавка надолу, газ до 4000+ оборота и до минута температурата е в нормата. Когато нещата зачестиха, сложих байпаса и оттогава няма проблем. На тази от 2004г. нямам байпас, нямам и проблем, не знам какво е променено, визуално всичко е еднакво, но не се споменава за проблем при фейслифта.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
- Status: Извън линия
Re: "Focus 1.6 Zetec - странен проблем. " - Прегряване!
Моята беше фейслифтовият Фокус Мк 1.5 от 2004 г. и си имаше байпас. Не знам кой го е слагал. На живи данни се появяваше доста плашеща температура, но стрелката не мръдваше от средата на термометъра. Единствените проблеми, дето имах с нея, демек стрелката отиваше към прегряване и на живи данни температурата ставаше убийствена, бяха заради капачката на новия разширителен съд. И се появяваха най-често при висока външна температура и пуснат климатроник при движение с висока скорост. Свалях ли скоростта или изключех ли климатроника, температурата се нормализираше и стрелката пак забиваше в средата. Не е кривила глава, не е хвърляла гарнитура заради тези жеги. До последно не пипваше масло от смяна до смяна. А беше на над 300000 км по километраж. На колко е била реално идея нямам.
Знам всички вицове за Форд