Не върви колата Фокус ТДИ 90кс
-
- потребител
- Регистриран: 30 сеп 2007, 21:14
- Модел на автомобила: Форд Фокус SW 1.8 TDi 90bhp
- Status: Извън линия
Не върви колата Фокус ТДИ 90кс
Значи скоро я взех нов внос от Италия и понеже ми е първата ТД кола и нямах база за сравнение и си мислех че нормално върви докато един ден на един баир просто не пожела да тръгне. С газ, без газ не може да тръгне, също така не може опел 1.6 моно да ме минава като спрял на лек баир. Та това ми е проблема, филтрите са нови, наливал съм нафта от 3 различни бензиностанции(Шел, Лукойл и ОМВ) и няма разлика се същия труп си е 

Поп-фолка не се пее, той се друса
-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2007, 03:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi Ghia, 2002, 115 к.с.
Разбира се, че може. Лесно можеш да го провериш, ако намериш някой друг такъв за проба. Имах подобна случка с Пасат (тогава нямах още Форд-а). Колата се беше "спънала" от известно време. Закачихме един лаптоп и проверихме сензора в движение. Стойностите, които показа се разминаваха драстично с номиналните.
За по-сигурно разменихме MAF сензора с този на едно А4 (бяха абсолютно същите) и колата хукна като бит п------т.
Mможеш също и да го почистиш със спрей - има отделна тема за MAF сензора.
Успех.
За по-сигурно разменихме MAF сензора с този на едно А4 (бяха абсолютно същите) и колата хукна като бит п------т.
Mможеш също и да го почистиш със спрей - има отделна тема за MAF сензора.
Успех.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега, добре дошъл във форума
.
Нямаш дебитомер както сам си се уверил, това което си вадил и чистил се казва IAT (Intake Air Temperature)

провери тея неща, които съм посочил на снимката по-долу

Добре е колата да се провери на компютърна диагностика, и ще се разбере от какво е проблема. Във форума има писано относно EGR клапана, потърси с търсачката.

Нямаш дебитомер както сам си се уверил, това което си вадил и чистил се казва IAT (Intake Air Temperature)
провери тея неща, които съм посочил на снимката по-долу
Добре е колата да се провери на компютърна диагностика, и ще се разбере от какво е проблема. Във форума има писано относно EGR клапана, потърси с търсачката.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=9071" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:43
- Модел на автомобила: Фикус
Приятелю за тази операция "сваляне-качване" на помпата там ще те одрусат мин. 100лв. а вероятноста да е от помпата е 0.0001% Центровка/клапан турбина/въздух търси там . Мисля че искат да те разтоварят с 3-4-500лв. за измислен ремонт . Най-евтиния ремонт на помпа за който съм чувал е 200лв. + мин. 100лв. за сваляне качване .... Погледни в темата ми "не ще да върви и това си е" дал съм координати на човек който ще постави диагноза и най-вероятно оправи колата ти за в пъти по-малко пари .КБъчваров написа:В Супер Дизел казаха че е от помпата и ще я свалят та аз да питам: Доколкото видях този мотор е с верига и ремък та тази верига на колко време(километри) се сменя?
Успех