някой да знае за блокажа на диференциала?
-
- потребител
- Регистриран: 26 апр 2005, 20:32
- Модел на автомобила: fiat croma 2.0 i.e
- Status: Извън линия
някой да знае за блокажа на диференциала?
мом4ета гледах преди малко едно мондео джия 94 нов внос вси4ки екстри за 4300
на горубляне това. притеснява ме 4е цената е много ниска. забелязах, 4е има блокаж на диференциала, ако знаете споделете с мен тая простотия създава ли проблеми, да не би да е като при вектрите 4х4/говори се никога да не се земат такива, 4е много се 4упели/. да не би този блокаж на диференциала да му е по-скоро кусур отколкото предимство?

-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
При твоя хаплив език /с един жълт картон/, ще ми е чудно ако някой ти отговори.
Но, цената не е зле ако кусура му е лоши гуми и натисната леко някоя ламарина. Ама ако е карана в BG и се продава имай едно на ум.
За блокажа незнам, нямам опит - но както при всички коли на старо -- нищо се незнае, късмет и това си е!
И чисто сърдечно, дано не ти изневери късмета - иначе знаеш какво следва
!
Но, цената не е зле ако кусура му е лоши гуми и натисната леко някоя ламарина. Ама ако е карана в BG и се продава имай едно на ум.
За блокажа незнам, нямам опит - но както при всички коли на старо -- нищо се незнае, късмет и това си е!

И чисто сърдечно, дано не ти изневери късмета - иначе знаеш какво следва

Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
aaleks написа:И чисто сърдечно, дано не ти изневери късмета - иначе знаеш какво следва!

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
успех с покупката и да *00107* на някоя фордовка
Последна промяна от pepy1 на 27 юни 2005, 21:13, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
За късмета - човекът който ме научи на някакви познания по авто-мото техника му се случи следното: Отиде със зет си да му купуват дизелче и познай издънка с двиг. сцепен цилиндър /риза/ и антивриза го изхвърли на първите 2 хил. км. и от там на татък е ясно - няма оправяне /евтино/!
Така, че фактора късмет го има дори и при новите коли - е в много по-малки проценти.
Но все пак друго си е познат майстор да хвърли едно око!
Успех и дано станеш един от нас *00107*!
Така, че фактора късмет го има дори и при новите коли - е в много по-малки проценти.
Но все пак друго си е познат майстор да хвърли едно око!
Успех и дано станеш един от нас *00107*!
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
така е всеки си намира майстора във вси4ко и не е застрахован. винаги има по-голям мошенник и разбира4 от теб. ве4е има толкова много добавки, пасти и всякакви глупости дето да покрият за месец куцузите по колите, 4е 4овек трябва да е щастлив ако не си купи скъпа блъскана или издухана кола.а относно поста на коси искам съвсем накратко да кажа, 4е цитирам "поради парливия ми език и т.н. дали някой ще ми отговори-ами колега на мен първите ми мнения в този форум мисля бяха градивни, доста съм поремонтирал коли/не смятам 4е съм особен разбира4, но пове4е от 90 % от хората тук просто говорят глупости, както в 99% от другите форуми, а хора който наистина разбират биват подигравани и т.н. справка тунинг.бг аз се опитах да помогна на няколко 4овека а те горе долу ме наругаха с по-у4тиви думи.затова се и заяждам, въпреки 4е ако някой има проблем с нещо, от което разбирам няма да откажа да отделя половин ден, за да му го оправя без никаква финансова цел.също за справка тунинг.бг не 4е някой ще се занимава с мен де.както и да е желая на вси4ки успехи и късмет
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
To pakumba
При Мондео Джия над 2 литра има такава екстра "блокаж на диферинциала",което е силно казано.
Представлява следното-До 50 км. в час при превъртане "боксуване" на едно от движещите колела чрез подаване на спирачно усилие на боксуващото колело се стабилизира колата,същевременно това е комбинирано с отнемане на газта.Системата се нарича тракшън контрол при Монито,същото е като ESP при някои други марки.Може да се изключва чрез бутон намиращ се над пепелника,индикира се"изключването де" със светване на жълта лампичка на контролното табло.Лично за мен е много полезна хитринката,особенно зимата.Притеснявам се единственно дали не води до неравномерно износване на спирачките,но това едруга тема
При Мондео Джия над 2 литра има такава екстра "блокаж на диферинциала",което е силно казано.
Представлява следното-До 50 км. в час при превъртане "боксуване" на едно от движещите колела чрез подаване на спирачно усилие на боксуващото колело се стабилизира колата,същевременно това е комбинирано с отнемане на газта.Системата се нарича тракшън контрол при Монито,същото е като ESP при някои други марки.Може да се изключва чрез бутон намиращ се над пепелника,индикира се"изключването де" със светване на жълта лампичка на контролното табло.Лично за мен е много полезна хитринката,особенно зимата.Притеснявам се единственно дали не води до неравномерно износване на спирачките,но това едруга тема

- greek
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
- Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ
Той не точно се чупи ами блокира оборотите или на много ниски както беше при мен -850 или на много високи 4000 и колкото и да натискаш педала на газта не действа - караш на обороти
иначе може да се "изключи" от системата с директно жило за газта към дросела като самото устройство се прескача но трябва купулунга от ABS който е включен към него да стои за да не се прецакат спирачките пък .... т,ва е

иначе може да се "изключи" от системата с директно жило за газта към дросела като самото устройство се прескача но трябва купулунга от ABS който е включен към него да стои за да не се прецакат спирачките пък .... т,ва е

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
То Greek.
Явно лош късмет при тебе колега,за първи път чувам за проблем с тракшъна като при теб. Даже пуснах един "поиск" в Руския форум и не намерих човек да се оплаква от такъв проблем. При всичките си детски болести Мони си остава много надежден автомобил,още по-вече пък за нашите пътища. Желая ти безаварийно каране
Явно лош късмет при тебе колега,за първи път чувам за проблем с тракшъна като при теб. Даже пуснах един "поиск" в Руския форум и не намерих човек да се оплаква от такъв проблем. При всичките си детски болести Мони си остава много надежден автомобил,още по-вече пък за нашите пътища. Желая ти безаварийно каране