Ауспуси Мондео-откъде в Търновско да взема?

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)
Status: Извън линия

Мнение от demiro » 20 фев 2008, 10:15

Колеги,настана време разделно и взеха да ми се обаждат гърнетата,а и тръбите се като хартия вече май.Моля споделете,откъде да си купя в Търново или околностите,нови такива.Някой сменял ли е наскоро,щото проверих на едно-две места,ама имат някакви за Мондео до 1,8.
За 2,0,както знаете има още едно гърне в ляво и от там през цялата броня,отива към изходящото в дясно на бронята......Мисля да сменя всичко от катализатора назад.
Иска ми се,хем да не се набутвам много,хем да не са съвсем ментета новите ауспуси :roll: Знам,че това прилича на приказката-хем вълка сит,хем агнето цяло,но все пак споделете информация моля!
Горе до старата мототехника не съм проверявал,питах при Брадата,но там могат да намерят за Монди до 1800 кубика,ха де... :wink: Алтернативи,чрез куриер да поръчам от Ем Комплект 33 или от друго място в нета,ама по добре си рекох първо да сондирам мнения с вас... :roll:
Изображение

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 20 фев 2008, 19:39

Горе до старата Мототехника произвеждат всякакви гърнета. Най вероятно ще имат подобни на твоите като размер. Може би ще се съгласят да вземат размерите от старите ти гърнета и да направят нови специално за теб.
На мен там ми сменяха гърнетата и на 2-те Фиести. На старата 1,1 задното изкара точно 2 години. На новата 1,6 сменях средно като я взех. Минаха малко над 2 години, но засега не се обажда. Цените бяха доста народни - около 30 лв. с монтажа за 1 гърне дадох преди 2 години.

teodor4o
потребител
потребител
Регистриран: 13 яну 2008, 11:21
Модел на автомобила: мл 320 , рекстън 270

Мнение от teodor4o » 20 фев 2008, 23:18

Ако питаш мен си махни катализатора и ще усетиш разлика !
при мен беше така поне :D
MONDEO 2.0 16V , REXTON 270 CDI 198 hp . ML 320 I.

Потребителски аватар
dimitardima
потребител
потребител
Регистриран: 25 ное 2007, 18:52
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
Контакти:

Мнение от dimitardima » 21 фев 2008, 06:36

teodor4o написа:Ако питаш мен си махни катализатора и ще усетиш разлика !
при мен беше така поне :D
В какъв смисъл,ще усети разлика?Мощноста,разхода,...?

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 21 фев 2008, 10:53

DigiPro,мерси ще отида да видя кво предлагат горе!То веднъж вече говорихме с тебе по въпроса,но рекох да не са се понатрупали впечетления от тогава,но явно в Търново за сега никой от колегите не е сменял гърнета.

А за катализатора,той горкия отдавна е изтърбушен.Промяна има да,бръмчи колата по-силно от преди :wink: Хич нямаше да го пипна,но беше се отлепил от самото гърне и дрънчеше,иначе питата си беше ОК,нямаше запушено.Ще видя,като отида да ми сменят ауспусите,може да махна гърнето на ката и да сложа друго на неговото място,че ме дразни режещият звук.
"Видима" разлика при махане на катализатор,почти не се усеща,освен ако не е бил запушен нещо.Вярно по всички закони на физиката,трябва да се подобри мощноста и да се намали разхода,но това е пренебрежително малко,че да се усети чак толкова.Голям минус е,че звука от колата,като цяло се променя и то много осезаемо.
Изображение

Потребителски аватар
Cougar
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH

Мнение от Cougar » 22 фев 2008, 01:01

Днес свалихме питите от моя (демиро и аз трябва да сме с идентични генерации) и честно казано, да е станала по-мощна не може (може да се възвърне вървежа отпреди), но пък динамиката се подобри (респонса) а дебелия грухтящ звук го няма вече :( но пък бая се реже (така звучи :D )

макар че ме доядя - нито ми се беше отлепила пита от гърнето, нито беше пък запушен, но нали съм си келеш и си го окапазих, но карай...

някой да даде съвет, къде се предават катализатори (чувам че вървели 50-100 лева) ?

Демиро искам да те попитам, преди да го свалиш, след 3000 оборота чуваше ли едно такова дебело грухтене ? И преди да го свалиш, като го пришпорваш някой друг километър миришеше ли на сяра?

Извинявам се, че ти оспамих така темата :oops:

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 22 фев 2008, 16:55

Тема:

serwiza
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2006, 19:59
Модел на автомобила: Ford galaxi 2.3/16V

Мнение от serwiza » 29 фев 2008, 12:07

на мястото на катализатора сложи ускорител или резонатор тогава ще изгубиш този характерен звук при средните обороти . Останалите ауспуси си поръчай от фирма " КОСЕР" издържат поне 4Г При тях има и катализатори нови

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 29 фев 2008, 12:48

serwiza написа:на мястото на катализатора сложи ускорител или резонатор тогава ще изгубиш този характерен звук при средните обороти . Останалите ауспуси си поръчай от фирма " КОСЕР" издържат поне 4Г При тях има и катализатори нови
Брех,мерси за полезната информация!Гледам имат офис и в Търново,ще ги питам за цени.Сайта им е чудесно направен с много инфо.
http://www.kosser.net/
Ето и каталога им с ауспуси.
http://dataweb.pl/asp/po/
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”