Форд Фиеста не слушка

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Status: Извън линия

Форд Фиеста не слушка

Мнение от Danchev » 08 апр 2008, 03:15

Ми напоследък нещо не ме слуша калпазанката :( Проблема се появи зимата, но януари месец смених горивната помпа и временно се оправи ама явно е било доста временно, щото пак зе да ме ядосва. Та значи проблема е следният: на всички скорости без 5 като си махна крака от газта и колата почва да предърпва независимо колко бързо се движа. Проблема не е че ръгам скоростите на ниски обороти или се движа много бавно на съответната скорост. Просто си карам примерно с 50 на 3-та и като пусна газта и почва да дърпа. Напоследък почна и малко да ми свирука от към ремъците, ама много рядко, дали е свързано незнам? Та ако някой има идейка се обажда имам съмнения за горивен филтър, че не е сменян от 20 хил.км ама все пак да попитам :)
Последна промяна от Danchev на 10 апр 2008, 15:54, променено общо 1 път.
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Re: Форд Фиест не слушка

Мнение от cocoff » 08 апр 2008, 08:24

Не мисля, че е горивен ф-р. От него ще придърпва при подаване на газ. Датчикът, който отчита "пускането" на газта е TPS. Ако придърпването продължава през цялото време на движението без газ-проблемът е в принудителния празен ход (а ППХ или спирането на подаването на гориво се командва от ЕКУ-то, на базата на инфо от TPS-напълно затворен дросел и датчик за положение на коляновия вал- над 1500-2000 об/мин)
Свиренето на ремъците е съвсем отделен проблем.
П.П. Пази си старата бенз. помпа-вероятно е съвсем здрава...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper

Re: Форд Фиест не слушка

Мнение от Danchev » 08 апр 2008, 22:58

Е не тя старата помпа си беше заминала, подаваше едвам 0.5 бара и за това се наложи смяна, ама просто казах че след като я сменихме тоя проблем отшумя за около месец незнайно защо. А ТПС-чето че реве за ново реве, ама може наистина да е сдало багажа съвсем. Ако изключа ТПС-а ще има ли няква файда, в смисъл колата ще бачка ли нормално да си проличи че е от него, че не ми се ходи пак по диагностики :?
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Потребителски аватар
NightRider
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
Контакти:

Re: Форд Фиеста не слушка

Мнение от NightRider » 11 апр 2008, 11:34

Ако го махнеш мисля че дори няма да запали.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”