Шум от скоростна кутия!
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2008, 20:49
- Модел на автомобила: Ford Orion 1,6d
- Status: Извън линия
Шум от скоростна кутия!
здравейте ... от 2-3г карам Форд Орион 1.6д като цяло съм мн доволен... само наливам нафта... и карам без да мисля за глупости... гори ми 5,6-5,9 смесено.. с доста градско... абе доволно... ама има няколко неща който ме дразнат.. едното е че когато колата работи а е на свободна има едно румолене от скоростната кутия... не е винаги но си го има често... и е мн дразнещо!! и нз дали не е опасно.. когат е на скорост проблем няма никога.. ще се радвам някои да каже какво да го правя 

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Re: Шум от скоростна кутия!
Ако шумът изчезва при натискане(дори и леко) на съединителя, вероятно е разбит лагер на първичния вал.
Има много изписано , ползвай търсачката
Има много изписано , ползвай търсачката

Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2007, 19:16
- Модел на автомобила: Мазда 323
Не го прави нищо,карай.
Телефон:0898 69 65 03 или 0888 700 336 Павката.Телефонните разговори не са скъпи както преди 10 години.
-
- потребител
да изчезва като натисна съединителя.. после пак започва и така.. то че ме дразни е ясно.. но това както и да е.. опасно ли е за колата.. и по точно за мен в колата
и колко струва да се оправи .. 

- eekset
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 11:56
- Модел на автомобила: три две нула
Не е опасно за теб В колата. Тъпото е, че ако се разпадне лагера почти сигурно тртябва да те дърпа някой(брат ми го теглиха от Ябланица така), и разправии... ремонти... 

http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- fiesta_rs
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2008, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16v...Fiesta 1.6 RS TURBO
според мен е аксиалния лагер...
-
- потребител
ами ще го карам така пък докато изкара и каквото стане... др което напоследак ме дразни е че колата е станала по шумна... то че гарнетата са стари е ясно.. но ми се струва че шума е някаде отпред до мотора.. там кадето излизат трабите на двигатела .. ама не ми се дават пари за тая стара кола.. се се кана да е сменям за Алфа Ромео 156жтд или на газ... ама с тоя разход който съм сега 5-6л .. после пак ще плача за форд-а 

-
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2007, 19:16
- Модел на автомобила: Мазда 323
А според мен-лагерите на първичния вал на кутията.Помислете!
Телефон:0898 69 65 03 или 0888 700 336 Павката.Телефонните разговори не са скъпи както преди 10 години.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
и на моя фокус издава такъв звук(колкото по-студено толкова по се чува), какво се оказа в крайна сметка.
Като сменях ДВГ немога да си отговоря защо не смених и лагер-помпата. Дали може да е от него.
Като сменях ДВГ немога да си отговоря защо не смених и лагер-помпата. Дали може да е от него.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Щом изчезва при натискане насъединителя 100% проблема е във скоростната кутия а не в аксиалния лагер ( ако е в лагера ще е обратно). Ако не заглушава радиото може да го караш и така. Повечето кутии на Ескорт (на Фокуса предполагам е същата или производна на нея) имат този шум най-вече на свободна и изкарват дълго без да се счупят. Естествено не е нормално да го има ама все пак караме коли втора младост (то вече и Фокуса остаря).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Абе кутията ми е на 85K км той шума е едва доловим,
ама все пак го има.
И лагер-помпата не е ли спрял да се върти щом натисна съединителя, и съответно въртящ щом го пусна?
ама все пак го има.
И лагер-помпата не е ли спрял да се върти щом натисна съединителя, и съответно въртящ щом го пусна?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не върти се когато натиснеш съединителя и спира когато е отпуснат. Затова не се препоръчва да се стои с натиснат съединител продължително време, дори и при кратковременно спиране (на сфетофар) е добре да се изключи от скорост и съединителя да се отпусне. Лагера няма мазане, освен смазката заложена при производството му.focusfocus написа: И лагер-помпата не е ли спрял да се върти щом натисна съединителя, и съответно въртящ щом го пусна?
П.П. За пробег може да си сигурен САМО ако лично си си купил автомобила от магазина (всички манипулират километража даже и Германците).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
ба маму аз мислех че е обратно, не е ли неговата функция да спре въртенето в скоростната кутия, като отлепи съединителя?
С какъв ли лагер се бъркам и аз незнам
. Ама НАСКО прав си, така стационарен е, кой знае какво жужи там вътре, ама не ми се разглабя.
С какъв ли лагер се бъркам и аз незнам