ИЗГАСВАНЕ
- tvoitobu
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 18:32
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TD
- Status: Извън линия
ИЗГАСВАНЕ
Ее колеги и на мен ми се налага да питам за нещо
и то не мн приятно...От няколко дена насам ми се случи следното : както си карам , колата изгасва , след което се опитвам да запаля около 7-8 пъти и чак на деветия успява да запали... След което няма никви проблеми 6-7 часа и след тва пак същия номер се получава .. от кво може да е ?! Горивен филтър ? Няква кофти нафта ? Или нещо друго ?

Не се обича "заради НЕЩО", а "въпреки ВСИЧКО"
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: ИЗГАСВАНЕ
Гасне в движение, докато караш на скорст? по инерция? или когато си спряла и двигателя работи на празни обороти?
- tvoitobu
- потребител
Ми докато съм в движение... на 2-ра
на друга предавка не ми се е случвало

-
- Администратор
- Контакти:
Доколкото разбирам говорим за дизелов двигател с турбо? Не съм многа в час с тези двигатели, но и на мен ми се е случвало на 2-ра да ми изгасне HDI пежо 307. И ми гасне защото при много ниски обороти почвам да ускорявам с малко газ (карам го като на бензин), съответно горивото не му стига (предполагам) и гасне. Ако от същите обороти (разбирай и много ниска скорост) започна да ускорявам с повече газ - няма проблем. Явно преди да включи турбото е доста слаб двигателя и не успява да поеме. Пробвай при такива действия дали ще ти гасне.
Защо обаче неможе да запали веднага след това? - Това колегите с подобни двигатели да помгат, че да не те обърквам.
Защо обаче неможе да запали веднага след това? - Това колегите с подобни двигатели да помгат, че да не те обърквам.
- tvoitobu
- потребител
Хора помагайте
Да, турбо дизелче е .... Вчера тва гаснене го направи за последно и повече не поиска да запали, едва я издърпахме до вкъщи .. Пали точно за по една секунда и веднага гасне...Кво стана
Някви идеи ?

- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Филтър, катализатор ако имаш 90% запушени, кофти нафта, виж свещите да не са зацапали... Иначе до най-близкия сервиз за диагностика да видят от къде идва проблема, ако не е от това... СИПИ И ПОВЕЧЕ НАФТА НО ХУБАВА ! Че ако е скапана и е малко и се запушило... няма да запалиш и до коледа. Успех!

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Така наречения инжектор (ръчната помпа за подкачване на гориво) твърд ли е? Напомпи и пробвай да запалиш. Това е слабо място на системата лукас.tvoitobu написа:...( Някви идеи ?
Колега b2b, с тези зацапани свещи изкърти миФките

- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Ами ще кажа, че познат не успя да запали и като си свали свещите бяха зацапани (омаслени) след като ги смени запали от раЗ! Се 1Атанас написа:Така наречения инжектор (ръчната помпа за подкачване на гориво) твърд ли е? Напомпи и пробвай да запалиш. Това е слабо място на системата лукас.tvoitobu написа:...( Някви идеи ?
Колега b2b, с тези зацапани свещи изкърти миФките

-
- Администратор
- Контакти:
Колега при дизеловите вигатеи свещите са подгревни, а не запалителни.
При повечето дизели доколкото знам, включително и дизеловите двигатели на форд, подгрявната свещ е предназначена да затопли цилиндъра при първоначално палене. След това, т.е. след запалването те не играят роля по отношение на запалването. За това може би колежката е сипала лоша нафта или двигателя й (или помпата - в резервоара или ГНП-то) засмуква въздух от някъде. Незнам кое е по-вероятно.
Айде бе колеги, каращи TDI-та казвайте оплакванията на какво са симптоми.
При повечето дизели доколкото знам, включително и дизеловите двигатели на форд, подгрявната свещ е предназначена да затопли цилиндъра при първоначално палене. След това, т.е. след запалването те не играят роля по отношение на запалването. За това може би колежката е сипала лоша нафта или двигателя й (или помпата - в резервоара или ГНП-то) засмуква въздух от някъде. Незнам кое е по-вероятно.
Айде бе колеги, каращи TDI-та казвайте оплакванията на какво са симптоми.

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Колежке, не съм специалист, но един приятел с дизел не форд, опел омега 2,5, пак така му гасне в движение - при малко количество на нафта в резервоара /около резервата/, сега неговият е 70 л. твоят незнам, но по-малко гасне или въобще не ако в резервоара има повече от 20 литра, помпата засмуквала въздух.
Незнам дали е точно такъв проблема при теб, но ако караш на резервата е много вероятно.
Незнам дали е точно такъв проблема при теб, но ако караш на резервата е много вероятно.
- tvoitobu
- потребител
Открих проблема
Засмукало е въздушец !
Мерси много за информацията все пак
Незнам от какво се получава, но ще гледам да сипвам по повече хубавка нафта
Много съм щастлива , че се оправи !

-
- Администратор
- Контакти:
Честито
Не е лошо да споделиш откъде е засмуквало и как го оправи.

Не е лошо да споделиш откъде е засмуквало и как го оправи.