За реглаж на клапани
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
- Status: Извън линия
За реглаж на клапани
Здравейте ,Колеги!
Клапаните на Мондео-то ми 1,8 дизел са за регулиране.Какъв е инструмента с който се притискат повдигачите за да се смени "пула" -регулировъчната пластина? Колко би излязла регулировката в сервиз? Ще съм благодарен за всяка информация !
Клапаните на Мондео-то ми 1,8 дизел са за регулиране.Какъв е инструмента с който се притискат повдигачите за да се смени "пула" -регулировъчната пластина? Колко би излязла регулировката в сервиз? Ще съм благодарен за всяка информация !
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- BACHEV
- потребител
- Регистриран: 25 дек 2007, 15:26
- Модел на автомобила: eskort 91g 1.3 Mondeo 2.0 Zetec. 16v Ghia 1997г.
Re: За реглаж на клапани
ми моите ги регулираха преди 1 г за 30 лв
-
Защо не отидеш да ти ги регулират, а ще се мъчиш сам? На мен ми взеха 16 лв. за реглаж на клапани.
- зуница
- потребител
Колата ми е минала през МП за диагностика на двигател. Двигателя е супер според тях. Натегнатите клапани просто не са ги видяли.Или диагностиката не включва тази проверка. 32 бара на цилиндър на двигател над 100 000 как изглежда?
Майстор ми сменя ремъци и ролки .Наложи се после да охлабвам пренатегнат ремък на генератора. Друг ми сменя амортисьор .Не беше стегнал болта на шенкела. Много "майстори" се обучават на колите ни и обучинието им го плащаме ние. Ето за това винаги опитвам да се справя сам с проблема. Колко "майстори" с документ за преминато фирмено обучение знаеш?Повечето и диплом за автотехници нямат.Динамометричен ключ е непозната дума за тях.
Извинете ме за отклонението ,но това е положението!
Майстор ми сменя ремъци и ролки .Наложи се после да охлабвам пренатегнат ремък на генератора. Друг ми сменя амортисьор .Не беше стегнал болта на шенкела. Много "майстори" се обучават на колите ни и обучинието им го плащаме ние. Ето за това винаги опитвам да се справя сам с проблема. Колко "майстори" с документ за преминато фирмено обучение знаеш?Повечето и диплом за автотехници нямат.Динамометричен ключ е непозната дума за тях.
Извинете ме за отклонението ,но това е положението!
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Принципно си прав. И аз опитвам повеечето неща да си ги правя сам - успешно при това. За справка ползвам Ford TIS плюс официалното сервизно ръководство за Фокус. Прилагам ти извлечение от Ford TIS конкретно по въпроса ти, а самата програма я има в раздел "Софтуер".
- Прикачени файлове
-
- Q3631C11.pdf
- (88.2 KБ) Свален 181 пъти
-
Хубаво. Съгласих се по въпроса с майсторите и аз сам си оправям колите доколкото мога но неща от които не разбирам не пипам...
- зуница
- потребител
Благодаря ,Колеги ! Като реша проблема ще опиша решението. Успех на всички ,които имат желание да си изцапат ръцете покрай колите ! Удоволствието след успешна работа си заслужава !
-
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2007, 19:16
- Модел на автомобила: Мазда 323
Възхитен съм от ентосиазма ви за саморемонт.браво.
Телефон:0898 69 65 03 или 0888 700 336 Павката.Телефонните разговори не са скъпи както преди 10 години.