ресурс двигател

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ate
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2008, 10:31
Модел на автомобила: kadett
Status: Извън линия

ресурс двигател

Мнение от ate » 15 авг 2008, 11:11

Интересува ме има ли достоверна информация относно ресурса на двигателите на Ford

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: ресурс двигател

Мнение от S_C » 15 авг 2008, 16:26

За почти нито една кола няма такава.Зависи от всичко,което се е случило от първото запалване на тоя мотор-нататък.Период на разработка,масла,начин на каране,обща поддръжка...Виждал съм мотор на Ескорт,закупен 92-ра година чисто нов в БГ,който беше на над 400 хиляди и още беше в отлично здраве-всичко в норма,от смяна до смяна я изгори 300 грама масло,я не.
В същото време съм виждал Транзит,каран от частник-междуселски маршруткаджия,чиито мотор нямаше още 200 хиляди,а беше абсолютен,неспасяем мъртвец.

Ескорта е каран 90% извънградско,фирмена кола на един хотел в Каламария,собственост на българи.Смяна на масло-средно на 6-7 хиляди км,като са слагани само оригиналните,посочени в книжката масла и консумативи.
Транзита-след изтичането на гаранцията е каран с каквото има,в това число отработено масло от някакъв комбайн и нафта от текезесарски резерви...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Re: ресурс двигател

Мнение от noface » 17 авг 2008, 21:00

Ще напиша неща които знам.
Сиера 2.3 V6 бензин купена от Гермнания с показание на таблото 40 000км. в БГ още 310 000км :D: само гарнитури на главите веднъж че прегря и това е.
Сиера 2.0 инжекциа над 240 000 сменяни веднъж гумички на клапани,че пак я прегрях и 2-те коли нямаха проблеми с мотора до последно.
За други нямам наблюдения.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”