питане за размер на маслен филтър
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
питане за размер на маслен филтър
питането ми е следното според вас
по каталог масления филтър трябва да е дълъг 140.5 мм.
сложен е филтър дълъг 86 мм. - всички други показатели съвпадат ширини, отвори и т.н.
тоест сложен е филтър, който е предназначен за бензиновите фиести, а не за дизеловата. Разликата в количеството масло, което се слага е близо 1.5л. какъв може да е резултата?
п.п. имам едни неприятни подозрения, пораждащи у мен желание за саморазправа с "майстор", но все пак да ви чуя и вас
по каталог масления филтър трябва да е дълъг 140.5 мм.
сложен е филтър дълъг 86 мм. - всички други показатели съвпадат ширини, отвори и т.н.
тоест сложен е филтър, който е предназначен за бензиновите фиести, а не за дизеловата. Разликата в количеството масло, което се слага е близо 1.5л. какъв може да е резултата?
п.п. имам едни неприятни подозрения, пораждащи у мен желание за саморазправа с "майстор", но все пак да ви чуя и вас
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Re: питане за размер на маслен филтър
Според мен единствената разлика е, че по-малкият филтър ще има около 2 пъти по-малка филтрираща повърхност и ще се задръсти 2 пъти по-бързо от серните и въглеродни боклуци, които при дизела са повече в сравнение с бензина.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
и моите притеснения са в тази посока.........тоест смяната няма да е след 10 000 а след 5 000 да речем........
варианти - А майстора за своя сметка сменя филтъра, ама не е ясно как ще стане без да източи маслото и Б правя смяна след 5000 за негова сметка има В ама не е хубаво да се прави така. Яд ме е че въпреки че му направих забележка за размера каза няма проблеми за фиеста е. сега открих че наистина е така само че за бензиновите
варианти - А майстора за своя сметка сменя филтъра, ама не е ясно как ще стане без да източи маслото и Б правя смяна след 5000 за негова сметка има В ама не е хубаво да се прави така. Яд ме е че въпреки че му направих забележка за размера каза няма проблеми за фиеста е. сега открих че наистина е така само че за бензиновите
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
и Г взимай си частите сам, да ти е мирно на главата.