Задържане на високи обороти
- didistar
- потребител
- Регистриран: 23 окт 2008, 20:34
- Модел на автомобила: eskort 1.6 16V ZetTek
- Status: Извън линия
Задържане на високи обороти
Понеже не знам как да формулирам точния въпрос ще го опиша така колата ми Ескорт 1600 16V при подаване на газ и при превклшчване на скорост задържа оборотите около 5 , 6 секунди и после почват да падат не знам това дали е нормално , един мой познат който я кара каза че било нормално за Форд така било фабрично за полесно превключване на скоростите , но всички остана ли мислят че това е проблем само на тази кола правиго както на бензин така и на гас . Та въпроса ми е нормално ли е това ?
Полека и все в дясно
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Re: Задържане на високи обороти
На мен не ми се струва много нормално...поне аз докато карах такъв форд нямам такива спомени да е правел.
Почисти си стъпковото моторче и датчика който е на тръбата от филтъра към двигателя (май се води MAF сензор).
Почисти си стъпковото моторче и датчика който е на тръбата от филтъра към двигателя (май се води MAF сензор).
- didistar
- потребител
ами ще го пробвам дали ще помогне ама поне за сега няма да бързам защото не е чак толкова сериозно , не знам дали може да доведе до нещо по зериозно . 

Полека и все в дясно
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Не мисля, че е нормално; 5-6 сек. в случая са прекалено дълъг период. Според мен ЕКУ-то "разбира" със закъснение, че си пуснал педала. Най-вероятната причина за това е TPS-ът.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B8#p168823" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B8#p168823" onclick="window.open(this.href);return false;
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
И аз мисля, че е TPS-а. По-сериозно може да стане тези 5-6 секунди да станат повече, даже и да се вдигат от самосебе си оборотите. TPS-а ти най-вероятно е капсулован, но пробвай да му пръснеш WD40.didistar написа:..... не знам дали може да доведе до нещо по зериозно .

- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
TPS също е възможно да прави проблем, но почисти първо MAF сензора. Сигурно отнема 5-10 минути.
На мен въобще не ми падаха оборотите когато изключа от скорост (стояха си на 2500-3500), докато колата не спре да се движи. След като ми изчистиха MAF сензора всичко се оправи. Дори имах проблем, че като подам газ не реагираше веднага, а след малко забавяне, но и той се оправи след почистването.
На мен въобще не ми падаха оборотите когато изключа от скорост (стояха си на 2500-3500), докато колата не спре да се движи. След като ми изчистиха MAF сензора всичко се оправи. Дори имах проблем, че като подам газ не реагираше веднага, а след малко забавяне, но и той се оправи след почистването.
- didistar
- потребител
Мерси колеги ,ще ви пиша ,какво е станало мерси за съветите .
Полека и все в дясно