Проблем с Форд 1.4 моно
-
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2009, 23:40
- Модел на автомобила: Ескорт
- Status: Извън линия
Проблем с Форд 1.4 моно
Привет на всички. Нов съм във форума и се надявам някой да ми помогне
Проблема е следния. Въпросният форд 1.4 моно 89г. по време на движение гъсне и на скорост пали. Но спра ли на едно мясно паленето е невъзможно и трябва да чакам около 20 мин да се успокоят нещата и чак тогава да си помисля за палене. Карах я на майстор и ми каза, че може да е от делкото. Растърсих се из моргите, но неможах да намера.
Та някой ако разполага с делко за модела неке пише в темата. Мерси !

Проблема е следния. Въпросният форд 1.4 моно 89г. по време на движение гъсне и на скорост пали. Но спра ли на едно мясно паленето е невъзможно и трябва да чакам около 20 мин да се успокоят нещата и чак тогава да си помисля за палене. Карах я на майстор и ми каза, че може да е от делкото. Растърсих се из моргите, но неможах да намера.

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Re: Проблем с Форд 1.4 моно
Да разбираме, че гасне в движение когато не е на скорост? А после как пали - с натиснат педал на газта или не? Имаш ли представа какво ти е делкото - предполагам ти е казал майстора (сигурно е с електронно запалване)?
Откога го имаш този проблем, изведнъж ли се е появил или постепенно?
Откога го имаш този проблем, изведнъж ли се е появил или постепенно?
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2009, 23:40
- Модел на автомобила: Ескорт
Re: Проблем с Форд 1.4 моно
Да колата гасне когато е изключена от скорост или при смяна на предавките. Когато е на скорост оборотите светкавично се вдигат и падат и така продължава докато не изгъсне. В движение колата пали с натиснат съединител и леко газ. До колкото разбрах в самото делко имало някакъв чип или нещо от сорта и вероятно от него идвало проблема. В началото мислех, че всичко идва от потенциометърът на дроселовата клапа(или нещо от сорта беше може и да греша в наименованието). След смяната на потенциометарът положението се успокой за около 2-3 дни и после пак същата картинка.