Скъсан ангренажен ремък
-
- потребител
- Регистриран: 30 юни 2009, 23:55
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi
- Status: Извън линия
Скъсан ангренажен ремък
Колеги някой знаели дали 1.8 тд 1995 година има защита ? Скъса ми се ремъка и сега се чудя дали всичко се е смляло вътре, клапани и т.н ?

-
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 14:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo комби 97г 2.0litre 130ps
Re: Скъсан ангренажен ремък
По добре намери направо нов двигател от някоя морга.
- vanko
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 21:10
- Модел на автомобила: Ford Galaxy-1.9 TDI- 90hp "98;KiA c'eed 1.6 CRDi
- Контакти:
Да не те отчаивам ,ама няма защита и много работи се сменят че да заработи пак както трябва-Успех все пак
-
- потребител
ужас, какво трябва да се смени освен клапани и повдигачи...какво друго може да се е поломило
и откъде си пазарувате този виж части?
да ви кажа какво стана..
Значи излезе шайбата на водната помпа от самата ос на помпата!!:((((( Много тъпо е направена тая помпа, значи шайбата се държи само на един конус за оста
...и в последствие пада ангренажния ремък....
обмисляме сваляне на главата и отремонтирване и! Ако някои знае читав майстор на глави и напасване на клапани да драска!
благодаря на колегите които се включват в темата!

и откъде си пазарувате този виж части?
да ви кажа какво стана..
Значи излезе шайбата на водната помпа от самата ос на помпата!!:((((( Много тъпо е направена тая помпа, значи шайбата се държи само на един конус за оста

обмисляме сваляне на главата и отремонтирване и! Ако някои знае читав майстор на глави и напасване на клапани да драска!
благодаря на колегите които се включват в темата!
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Ако си от София има една шлайф база във Обеля.Аз там си карам главите за ремонт и съм много доволен.
Като тръгнеш от бул. Сливница към Обеля по новия булевард,подминаваш Хит Практикер.Караш надолу има един тунел който минава влаковата линия.Преди него завиваш наляво и следваш пътя след около 1 км отдясно има прелез..пресичаш го..След 50 метра завиваш в дясно по една улица която заобикаля къщите и след това първата пряка в ляво..20-30 метра навътре в дясно има зелена ограда със един много стар камион ФОРД Ретро.Звъниш на звънеца...ЩЕ излезне жена.Тя е шеф на фрезистите ,но е много добра и много разбира.
Като тръгнеш от бул. Сливница към Обеля по новия булевард,подминаваш Хит Практикер.Караш надолу има един тунел който минава влаковата линия.Преди него завиваш наляво и следваш пътя след около 1 км отдясно има прелез..пресичаш го..След 50 метра завиваш в дясно по една улица която заобикаля къщите и след това първата пряка в ляво..20-30 метра навътре в дясно има зелена ограда със един много стар камион ФОРД Ретро.Звъниш на звънеца...ЩЕ излезне жена.Тя е шеф на фрезистите ,но е много добра и много разбира.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
И на мене ми се случи същата беля като при тебе (скъсан ангренажен ремък) преди няколко седмици, но пораженията при мен бяха само 4 клапана и нищо друго. Така, че отваряай главата смело и гледай кво е станало вътре- може да имаш късмет и да се разминеш с малко. Това, че си дизел мисля, че е доста утежняващо обстоятелство в този случай със скъсване на ремъка, но нека спецовете да кажат. Съветвам те да използваш случая, че ти е разглобена главата на двигателя за да погледнеш какво е за смяна по него: аз така използвах случая да си сменя и гумичките на всички клапани, защото оригиналните бяха леко попрегорели. Изобщо- замисли се дали не ти е за смяна гарнитурата на главата и други такива дребни неща, които да се направят. Така да се каже: Извлечи колкото позитиви можеш от една очевидно негативна случка с двигателя ти. Успех! 

- Ceko
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2006, 09:45
- Модел на автомобила: fiesta 96'-techno 1.25i 16v;75hp;Mondeo Mk2, 1,8TD GHIA
- Контакти:
Според мен е по- добре да си купиш втора употреба глава и една нова гарнитура и си готов.
"и форд е кола , но за мен е нещо повече''
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
zaioristu написа:По добре намери направо нов двигател от някоя морга.
Първо се гледа какви са пораженията (разглобява се) и тогава се купува. Стига глупости, откъде знаете, това старото в какво състояние е.Ceko написа:Според мен е по- добре да си купиш втора употреба глава и една нова гарнитура и си готов.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
така е първо ще видя какви са пораженията!
искам да си поправя моята глава че поне ще знам какво има в нея отколкото някоя стара.
вече проверих предварително цените на клапани, повдигачи, гарнитура...помпа - водна...
а защот трябва да се носи на шлаиф, неразбирам?
искам да си поправя моята глава че поне ще знам какво има в нея отколкото някоя стара.
вече проверих предварително цените на клапани, повдигачи, гарнитура...помпа - водна...
а защот трябва да се носи на шлаиф, неразбирам?
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
аз като правих ремонт пак поради късане на ремък, главата не съм я носил на шлаиф, аз знам че глава се носи на шлаиф ако си прегрявал двигателя защото тогава алуминя се деформитра и трябва да се изравни преди да се зглоби защото ако е крива ще избие гарнитурата.При мен с мн ситна шкурка изчистих до лъсване на алуминия главата и блока и така.Разглоби си двигателя, клапани със сигурност ще смениш-10лв парчето има вероятност и някой водач на клапаните-аз лично се разминах със това.При мен като скъса ремъка за 400лв смених:2 клапана, гумички, ролките, ремъците,филтрите, маслото ,подгревните свещи, семеринг на разпределителния вал и гарнитура на главата.Това е без ремонта само часите със отстъпката. Такаче отвори и си направи двигателчето и да знаеш че няма да имаш ядове повече.Шлаифането е около 30-40-50 зависи от населеното място и от самочуствието на майстора. 

ima samo dva vida koli Ford i drygi
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
Аз пък мисля че на този двигател главата е от чугун и не се шлайфа (поне така ми каза един майстор). А по темата аз бих си отворил мотора и да се видят пораженията. Веднъж на един колега Ескорт 1.8 чист дизел му се откачи/скъса ангренажа и за учудване нямаше никакви поражения така че всичко е до късмет 

-
- потребител
така е! Каквото и да си говорим преди да съм го отворил неможе да се каже какво и колко...
Само ще видя кога ще е това, че колата остана в софия- там аварира.
Само ще видя кога ще е това, че колата остана в софия- там аварира.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Разглоби го,но имай нагласата за нов двигател.Пораженията варират от 3-4 криви клапана до дупка в буталото.При дизела защита няма и няма как да има заради голямото сгъстяване.
Отидеш ли на над 400-500 лева ремонт...няма особен смисъл.
Отидеш ли на над 400-500 лева ремонт...няма особен смисъл.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
на тая клола определено не и върви
може да погледнете и другите мой теми със форума!

- vanko
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 21:10
- Модел на автомобила: Ford Galaxy-1.9 TDI- 90hp "98;KiA c'eed 1.6 CRDi
- Контакти:
При дизела главата ,нама много -много възможност за шлаифане ,но както каза колегата Наско първо трябва да се разглоби за да се види колко са пораженията
Успех колега
Успех колега
-
- потребител
Както споменах колата се намира в момента в София.
Имали колеги от форума, които работят в сервиз (народен) или имат такъв? Трябва да я закарм някъде в софия да я работят иначе трябва да я тегля чак до тук а няма смисъл от това.
Имали колеги от форума, които работят в сервиз (народен) или имат такъв? Трябва да я закарм някъде в софия да я работят иначе трябва да я тегля чак до тук а няма смисъл от това.
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Задължително се шлайфа главата колеги.Не че няма да стане без шлайф ,но при всяко натягане на главата алуминиева или чугунена няма значение тя се деформира!Аз съм сигурен ,че дори и блока да са закара на фреза ще има отклонение.
шлаифането е 20-30 лева и по добре да ги дадеш ,че утре като започне да прегрява защото гарнитурата не ляга добре ще дадеш повече за гарнитура и шлайф.
Сервизи много но едно сваляне на глава под 150 лева е съмнявам някой да ти вземе..
шлаифането е 20-30 лева и по добре да ги дадеш ,че утре като започне да прегрява защото гарнитурата не ляга добре ще дадеш повече за гарнитура и шлайф.
Сервизи много но едно сваляне на глава под 150 лева е съмнявам някой да ти вземе..
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Шлайфа се само при нужда. Още повече че е почти невъзможно да намериш ремонтна гарнитура съответстваща на отнетото при шлайфането.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2008, 21:54
- Модел на автомобила: RS1600
Ха,да попитам аз на дизеловия двигател от кои компоненти се сформира горивната камера?