Биелен лагер ?
- stokata89
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2008, 12:02
- Модел на автомобила: Fiesta
- Status: Извън линия
Биелен лагер ?
Здравейте, колеги!
Карам една фиестичка 97 година 1.25 16v. Имам няколко въпроса, които не съм 100% сигурен, че са свързани точно с биелен лагер или с нещо друго.
Та, забелязах, че когато карам колата над 2500 уборота особено на по малка скорост като задържа газта и ми трака двигателя.
От един познат монтьор ми я видя, чу я и ми каза, че е биелен лагер, но тъи като много много му нямам вяра та реших да питам от какво друго може да е?
Колата също и ми губи масло мисля, че го изгаря, защото двигателя от долу не е умаслен много много.
Другия ми въпрос е ако е биелен лагер грубо колко пари би ми излезнал ремонта и ако е нещо друго също колко би излезнал.
И всъщност има ли смисъл да я оправям?
Мерси, предварително!
Карам една фиестичка 97 година 1.25 16v. Имам няколко въпроса, които не съм 100% сигурен, че са свързани точно с биелен лагер или с нещо друго.
Та, забелязах, че когато карам колата над 2500 уборота особено на по малка скорост като задържа газта и ми трака двигателя.
От един познат монтьор ми я видя, чу я и ми каза, че е биелен лагер, но тъи като много много му нямам вяра та реших да питам от какво друго може да е?
Колата също и ми губи масло мисля, че го изгаря, защото двигателя от долу не е умаслен много много.
Другия ми въпрос е ако е биелен лагер грубо колко пари би ми излезнал ремонта и ако е нещо друго също колко би излезнал.
И всъщност има ли смисъл да я оправям?
Мерси, предварително!
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Re: Биелен лагер ?
Не я карай тази кола! Докато не се установи повредата защото ако е биелен лагер ще прецакаш биелата и коляновия вал и тогава ще си търсиш друг мотор!Иначе се разбира като се вадят 1 по 1 кабелите на свещите ама ти си с Бубини и не е препоръчително да го правиш!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: Биелен лагер ?
Не мисля че е биелен лагер ,по скоро има вероятност да е бутален болт ,да е рабила втулката във ухото на биелата или болта да е разбил във буталото .Ако беше биелен лагер той истрака и блокира или започне постоянно да да тропа и то сериозно .Но при всички случаи ще трябва да се разглабя двигател .А отвориш ли го по добре си направи основен ремонт от колкото да сменяш на парче сега едно ще оправиш после друго ще се обади .Но предценката е твоя .