Фокус 1.8 16v Евентуален проблем с паленето...

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
tyres
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2009, 15:55
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16V (бензин)
Status: Извън линия

Фокус 1.8 16v Евентуален проблем с паленето...

Мнение от tyres » 02 сеп 2010, 13:31

Здравейте, реших да споделя какво ме озадачава. Фокуса ми прави нещо доста странно което не мога да си обясня. Понякога като завъртя ключа и колата не запалва , на второ завъртане запалва веднага. Това се случва и при топъл и при студен двигател. Случвало се е да я угася за 5мин и като я запаля на първо въртене не запалва. Случва се рядко. Само да уточня ,че свещите са и сменени и целия двигател е сервизиран. Дайте съвет от кое може да е.Аз имам няколко предположения които ще проверя при първа възможност, но все пак исках да чуя дали на някого му се случва това и дали има опит с решаването на проблема.Подчертавам ,че не става дума за системно непалене ,а по-скоро за рядък случай от хроничен характер :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Също така оборотите са и стабилни и вървежа идеален.
There's no other school like the oldschool

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Status: Извън линия

Re: Фокус 1.8 16v Евентуален проблем с паленето...

Мнение от paci » 02 сеп 2010, 13:39

Обсъждали сме подобно явление за Фиеста МК4 Zetec-S, което се наблюдаваше и при мен.
Не помня до къде стигна темата и по моята кочина не съм ровил нищо.
Не знам какви психологически проблеми е имала, но не се е сещала да го прави отдавна.
Винаги е имала перфектни обороти на празен ход, перфектна динамика и разход.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”