Проблем с Фокус 1.8тдци
-
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2010, 22:59
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8TDCI
- Status: Извън линия
Проблем с Фокус 1.8тдци
Като запали колата, сега по лесно но зимата от 2-3 път и има следните проблеми: много пуши - бял дим.
Двигателя работи неравномерно. Комшията ми казва, че гори сорова нафта / незнам какво значи това / и отделно разхода ми се струва висок като за 1.8 Тдци - 115к.с. Разстоянието Поморие - Варна - Поморие(около 220 км) с нормално каране около 18 лт. замина, като се има в предвит че не сам влизал в центара на Варна. И отделно на връщане като изпревервах загубих изведнъж мощност и почна да спира колата ( все едно няма гориво ) и премигваше лампата за подгрев.Др. което забелязах след горната случка на следващия ден е че нещо около помпата и агренажния ремак старжи на метал( ту спира ту пак старжи ). Някаква идея какво може да е?
Двигателя работи неравномерно. Комшията ми казва, че гори сорова нафта / незнам какво значи това / и отделно разхода ми се струва висок като за 1.8 Тдци - 115к.с. Разстоянието Поморие - Варна - Поморие(около 220 км) с нормално каране около 18 лт. замина, като се има в предвит че не сам влизал в центара на Варна. И отделно на връщане като изпревервах загубих изведнъж мощност и почна да спира колата ( все едно няма гориво ) и премигваше лампата за подгрев.Др. което забелязах след горната случка на следващия ден е че нещо около помпата и агренажния ремак старжи на метал( ту спира ту пак старжи ). Някаква идея какво може да е?
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: Проблем с Фокус 1.8тдци
вероятно имаш износени инжектори ,порови се във форума има какво да прочетеш по темата .. ремонтират се ,не е евтино
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Проблем с Фокус 1.8тдци
Тази рязка загуба на мощност прилича на заминала/и дюза/и. Провери си и ЕГР клапана.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!