Чукане при подаване на газ
-
- потребител
- Регистриран: 27 май 2012, 21:42
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 90 HP, комби 2002 г.
- Status: Извън линия
Чукане при подаване на газ
Здравейте. От известно време имам следния проблем:
1. При смяна на скоростите с отпускането на съединителя и подаване на газ се чува метално чукане отпред.
2. Чукането се появява и при движение, да речем на 3-та без газ и рязко подаване на газ.
3. При смяна на предавките и по-плавно отпускане на съединителя, чукането го няма.
4. При загасване на двигателя се чува същото тракане.
Първоначално се бях насочил към тампон на двигателя, но след смяната на заден и ляв тампон, проблема остава. Единственият ефект от смяната на тампоните беше, че вибразиите в купето почти изчезнаха и двигателя почти не се усеща при работа на празен ход. Прегледът на хидравличния тампон установи, че е здрав и пълен с масло. Майсторът каза, че може проблема да идва от разбито каре, но след като ги провери ме увери че са здрави.
Надявам се, че съм обяснил разбираемо проблема. Предварително благодаря на отзовалите се.
1. При смяна на скоростите с отпускането на съединителя и подаване на газ се чува метално чукане отпред.
2. Чукането се появява и при движение, да речем на 3-та без газ и рязко подаване на газ.
3. При смяна на предавките и по-плавно отпускане на съединителя, чукането го няма.
4. При загасване на двигателя се чува същото тракане.
Първоначално се бях насочил към тампон на двигателя, но след смяната на заден и ляв тампон, проблема остава. Единственият ефект от смяната на тампоните беше, че вибразиите в купето почти изчезнаха и двигателя почти не се усеща при работа на празен ход. Прегледът на хидравличния тампон установи, че е здрав и пълен с масло. Майсторът каза, че може проблема да идва от разбито каре, но след като ги провери ме увери че са здрави.
Надявам се, че съм обяснил разбираемо проблема. Предварително благодаря на отзовалите се.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Чукане при подаване на газ
Ха честито, имаш проблем със маховика, трябва да се смени. Тази част, която беше вечна при старите коли сега е много скъп консуматив.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Ха, мерси, но при повреден маховик, не би ли трябвало да има тракане при празен ход и съответно промяна в тракането при натискане и отпускане на съединителя? При мен тракането се получава при рязко увеличаване на въртящия момент на двигателя дори и без съединител. Еднократно е и все едно чука метал в метал.HACKO написа:Ха честито, имаш проблем със маховика, трябва да се смени. Тази част, която беше вечна при старите коли сега е много скъп консуматив.
- HACKO
- Модератор
По нататък ще вземе да тропа и при тези режими, разбирам те, но това е жестоката реалност.

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Накарай утре майстора да провери как е натегнат ангренажният ремък. Е така, да си вържете гащите, дето се казва. Има един вариант да е заровено там кучето. Работа за 15 минути е.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Честно да ти кажа, аз за повреден едномасов маховик на фокус не съм чувал, ама аз па може да съм първияHACKO написа:По нататък ще вземе да тропа и при тези режими, разбирам те, но това е жестоката реалност.

- HACKO
- Модератор
Щом си с едномасов маховик, тогава не е от него, реших че си с демпферен.