Проблем с Форд Ескорт RS2000 MK5
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2019, 11:39
- Status: Извън линия
Проблем с Форд Ескорт RS2000 MK5
Здравейте колеги от около година съм собственик на въпросният Форд и разбира се проблемите не подминаха и мене.Та малко за историята на колата.Купих я с не работещ цилиндър на мотора.Направи се ремонт на двигателя след като сменените части са- биелни лагери,клапани,гарнитура не главата , сегменти,верига и съответно обтегач,двете ламбда сонди,бобини и кабели,и може и да пропускам нещо но горе долу това е.Проблема е следният,колата имаше нестабилен празен ход като че ли работи на 3 цилиндъра и при ускорение на около 2500 оборота прекъсваше.Стигна се до положение да не може да се кара докато по случайност не си откачих минуса за една нощ.За моя голяма изненада колата на другия ден тръгна ама тръгна просто не беше същата.Е това продължи само един ден.Появиха се същите симптоми и не знам от къде да започна.Сега на 2 дена разкачам минуса и така почти година което е много неприятно.Някакви съвети от къде да започна,доколкото разбрах от тука по този начин ресетвам ЕКУ-то.Извинявам се за романа и предварително благодаря.
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
Re: Проблем с Форд Ескорт RS2000 MK5
Диагностика
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2019, 11:39
Re: Проблем с Форд Ескорт RS2000 MK5
Проблема е че не съм в България и тука тази стара кола не искат и да я погледнат.Всички казват че нямат апаратура за диагностика.Веднъж в един сервиз се навиха държаха я една седмица казаха че нищо не излиза и айде 150 евро на вятара.