Страница 1 от 1

Промяна обороти Форд Фокус МК 2.5

Публикувано: 02 окт 2022, 19:15
от kontrol
Здравейте колеги,
Потърсих, но не намерих информация по темата. Ако съм проспал нещо, моля извинете ме и изтрийте темата.
Фокус 2.0 бензин/газ, 2009 г. при старт има колебания в оборотите и почти винаги първият старт е труден и се повтаря. В секундите на колебание на двигателя, светва масло и акомулатор и при възстановяване на нормална работа, гаснат. Има случа
и, колебанията на двигателя се проявяват на светофар или по инерция - на празен ход. Няма значение горивото, което е в момента.
Помощ!

:twistednew:

Re: Промяна обороти Форд Фокус МК 2.5

Публикувано: 02 окт 2022, 19:43
от ADDimitrov
Три теми по - надолу за форд фиеста 1,4 :wink:

Re: Промяна обороти Форд Фокус МК 2.5

Публикувано: 02 окт 2022, 20:12
от ivchotr
Донякъде симптомите наподобяват част от тези, които се наблюдават при двигател с клапани, нуждаещи се от регулиране. Странното е, че при студен двигател също ги мени. Което е възможно да е заради замърлян клапан за празния ход (някои му казват "стъпков мотор") и ако е така, проблемът с клапаните може да не е още достатъчно назрял.
Аз бих проверил първо в какво състояние е клапанът за празния ход и да го почистя, ако е зацапан. Ако не се оправят оборотите при нормално работещ клапан и всичко останало е наред по двигателя - най-вече свещи и кабели, състояние на дросела и колектора му, вакуумните пътища, състояние на клапаните по газовата уредба, налягане на бензиновата помпа и т.н., бих проверил хлабините на клапаните.

Споменавам наглед несъвместими проблеми за двата вида гориво, защото не е изключено проблемът да е комбиниран.