КОНКУРС "ФОТО ФОРД" 2015 - правила и провеждане

Потребителски аватар
Ivaylo Georgiev
Администратор
Администратор
Мнения: 2376
Регистриран: 23 апр 2007, 10:38
Модел на автомобила: Focus 2010 1.6 Duratec 16v Ghia
Escort 1996 1.8 TD CLX
Местоположение: София, кв. Лозенец
Контакти:
Status: Извън линия

КОНКУРС "ФОТО ФОРД" 2015 - правила и провеждане

Мнение от Ivaylo Georgiev » 31 яну 2015, 11:31

Щрак овали на портрет... пикселите пак сме тук!

Сдружение “Клуб Форд България” традиционно и с аристократично закъснение обявява за поредна година фото конкурс “Фото Форд 2015”. Конкурсът ще се проведе до 31.12.2015 г., като целта е да бъдат избрани 12 запомнящи се снимки за официалния календар на Сдружението през 2016 г., плюс една за корица.

През 2015 година теми с конкретна насоченост няма да има, с едно изключение. Единственото условие е да се изпращат снимки, свързани с марката Ford и съобразени със съответния сезон.
Ще бъде отделено, когато му дойде времето, специално внимание на снимки от 13-ти национален събор на Клуб Форд България, който ще се проведе на 13 юни 2015 година на писта Дракон (в село Калояново, област Пловдив). Най-вероятно някои от месеците и корицата ще бъдат запазени за снимки от събитието.

Конкурсът се разделя на шест части, два месеца изпращане на снимки, два месеца гласуване за снимки за избор на две от тях. Към есента ще има сгъстяване на тази програма, целта ще е до 10 декември, а при още съкращение на срокове и месец-два по-рано, да бъде даден за печат календара, за да е готов много преди Коледа, като допълнително ще се съобрази и корицата, което също ще бъде конкретизирано като дати и срокове, когато му дойде времето.

Всеки участник има право да изпраща за всеки един период по четири свои АВТОРСКИ снимки. Изпратени снимки до 28 февруари ще се борят за снимки на месеците януари и февруари, изпратени снимки до 30 април ще се борят за снимки на месеците март и април и така до края на месеците. По този начин, когато и да изпратите снимка (стига да не е пролетна посред есен на Москвич) сте в играта.
Важното е фотоапарат в ръка, улавяне на мига и да ги изпращаме на мейла за участие в конкурса. Идеята си е все същата - да направим по-нестандартен и наш си календар, като целта е да снимаме различни неща от типични кадри, да има закачка и фантазия.

В конкурса може да участва всеки регистриран потребител във форума на Сдружение “Клуб Форд България”.
Снимките трябва да бъдат изпращани от участниците на e-mail konkurs@clubford.org, като задължително писмото трябва да съдържа потребителското име на участника от форума и собствено име и фамилия, а по желание и кратко описание. Участници, които не са посочили потребителските си имена и собствено име и фамилия, ще бъдат изрично помолени да сторят това, а ако не го направят, ще бъдат дисквалифицирани.
Снимките може да съдържат името на участника, неговия ник във форума, ДКН на МПС или друг нарочен белег, по който той да може да бъде пряко идентифициран. Но това не означава, че такива белези трябва да бъдат специално вмъквани или да бъдат умишлено в центъра на фокуса на снимката. При обявяване на снимките за гласуване, ще се посочва техният автор.
Препоръчително е при възможност снимките да се правят във формат 4:3 или 3:2, тъй като при формат 16:9 не винаги могат да се кропнат подходящо при обработка за предпечатна подготовка, без да се развали композицията, а и пада резолюцията.
Снимката трябва да е с минимален размер 3000 пиксела по широката част, снимки, които не отговарят на изискването, няма да се допускат до участие.
Снимките които изпращате, задължително трябва да бъдат хоризонтално ориентирани, вертикален формат снимки няма да бъдат допускани до участие.
Допускат се за изпращане и до участие и снимки, които вече са участвали в предишни кръгове на конкурса, но не са печелили.
Не се допускат до участие снимки, които са правени с мобилен телефон или таблет. Причината е обективна и техническа - при предпречатната подготовка лъсват всички недостатъци и маркентинг трикове на все още недораслите камерафони и тяхната предимно интерполирана софтуерна резолюция, пък били те и най-висок клас.
Филтри, Photoshop и подобни допълнителни обработки на изображенията са разрешени, ако крайният резултат не води до кич или прекалено отдалечаване от оригиналния кадър.
Журито продължава да има право да спре от участие дадена снимка, ако прецени, че тя е в нарушение на духа на конкурса или има прекалено неадекватна намеса чрез допълнителни обработки на изображението, или е невъзможно да бъде ползвана за календар от техническа гледна точка, дори снимката да не е в пряко нарушение на правилата.
Не е задължително автомобилът на снимката да е собственост на участника.
След изтичането на срока за приемане на снимки за участие за съответния период, журито преценява и публикува допуснатите до участие снимки.

Гласуването за снимките ще се осъществява с пост, от първо до последно число на следващите съответния период за изпращане на сними, два месеца, в нарочна тема с качените снимки. Забранява се гласуването за собствена снимка. Ще може да се гласува за две снимки. Печелят снимките, събрали най-много гласове. При равен брой гласове за три или повече снимки, журито решава кои снимки печелят, като се мотивира в нарочен пост.
Коментари за снимките във форума по време на гласуването за съответния месец/период са разрешени, при спазване на основно правило - уважавайте другите участници, за да ви уважават и те.
При съмнения за манипулации на гласуването в полза на определена снимка, журито с помощта на администраторите ще извършва собствено разследване и ако се установят такива действия, снимката ще бъде дисквалифицирана.

Въпроси и отговори за фотоконкурса – тук
Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящите правила, подлежат на задаване, изясняване и конкретно решение от страна на журито.
Журито е в състав:
1. Илиян Евтимов – urgan;
2. Даниела Дянкова – Dani_Barabani;
3. Деян Кънев – DigiPro;
4. Ивайло Георгиев – Ivaylo Georgiev.

Наградата за потребителите, спечелили със своя снимка, е самият календар! Възможни са и други изненади!

С изпращането на фотографско/и произведение/я (снимка/и) на e-mail konkurs@clubford.org , участникът в конкурса “Фото Форд” отстъпва на Сдружение “Клуб Форд България” безвъзмездно следните права:
– да възпроизвежда фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под печатна или цифрова форма в електронен носител в неограничен брой екземпляри;
– да разпространява фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма в неограничен брой екземпляри;
– да показва публично фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него;
– да преработва фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него, в т.ч. и да го допълва или внася промени в него, както и да използва фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него за създаване на производни (вкл. печатни) произведения или други обекти на авторското право или календари, в т. ч. и всякакви видове календари на Сдружение “Клуб Форд България”.
Участникът се задължава да изпраща за участие в конкурса само собствени авторски фотографски произведения (снимка/и), които не включват права на интелектуална и индустриална собственост на трети лица, които не обиждат и не увреждат репутацията на трети лица по някакъв начини, и за които участникът притежава разрешение от лицата, чиито разпознаваеми изображения/автомобили присъстват в предлаганите фотографски произведения (снимка/и), както и се задължава да осигури спокойно и несмущавано ползване на отстъпените на Сдружение “Клуб Форд България” права.

Нямайте никакви съмнения за уменията си – вземайте пример от бай Мильо!

Измисляйте, снимайте и пращайте, приканваме Ви, това цялото упражнение е от нас за нас, колкото повече снимки, толкова по-интересно!
Поздрави и да ни засипете с прекрасни кадри!
Нека пикселите и фантазията бъдат с нас!

Журито на конкурса

Отговори

Върни се в “Конкурс ФОТО ФОРД”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта