Конкурс Фото Форд 2019 - Правила за провеждане

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Мнения: 744
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Конкурс Фото Форд 2019 - Правила за провеждане

Мнение от Major_Koenig » 24 апр 2019, 21:23

Здравейте приятели!

Сдружение “Клуб Форд България” обявява фото конкурс “Фото Форд 2019”. Снимки за конкурса могат да бъдат изпращани до 06.10.2019 г., като целта е да бъдат избрани 12 запомнящи се снимки за официалния календар на Сдружението през 2020 г.

Нека ви представя обновените общи правила на конкурса:

За снимките, които ще красят 12-те месеца от календара на Клуб Форд България няма да има обявени специални теми. Снимките трябва да са ясно свързани с марката Ford. Всеки участник може да изпраща до пет авторски снимки.
В конкурса може да участва всеки фен на марката Форд.

Снимките трябва да бъдат изпращани от участниците на e-mail konkurs@clubford.org , като задължително писмото трябва да съдържа собствено име и фамилия на автора, а по желание и кратко описание.
Участници, които не са посочили собствено име и фамилия, ще бъдат изрично помолени да сторят това с писмо по електронната поща, от която са изпратили снимката, с лично съобщение в профила във форума на клуба, или във фейсбук профила, ако са посочили такъв, като начин за контакт. Това е важно и за Вас и за нас, за да можем да защитим Вашето изконно и неотменимо право като автори на фотографски произведения – под Вашата снимка на страниците на Клуб Форд България и на календара да стои Вашето име. Ако до края на периода за изпращане на снимките не посочите имената си, снимките Ви ще бъдат дисквалифицирани.

Самите снимки се изпращат като прикачени файлове към писмото или като линк към файлов организатор, откъдето да могат да бъдат изтеглени свободно в рамките на не-помалко от 30 дни.
Снимките може да съдържат името на участника, неговия ник във форума или друг нарочен белег, по който той да може да бъде пряко идентифициран. Но това не означава, че такива белези трябва да бъдат специално вмъквани или да бъдат умишлено в центъра на фокуса на снимката. При обявяване на снимките за гласуване, ще се посочва техният автор.
Препоръчително е при възможност снимките да се правят във формат 4:3 или 3:2, тъй като при формат 16:9 не винаги могат да се кропнат подходящо при обработка за предпечатна подготовка, без да се развали композицията, а и пада резолюцията.
Снимката трябва да е с минимален размер 3000 пиксела по широката част.
Снимките които изпращате, задължително трябва да бъдат хоризонтално ориентирани. Вертикален формат снимки няма да бъдат допускани до участие.
Допускат се за изпращане до участие и снимки, които вече са участвали в предишни кръгове на конкурса, но не са печелили.
Филтри, Photoshop и подобни допълнителни обработки на изображенията са разрешени, ако крайният резултат не води до кич или прекалено отдалечаване от оригиналния кадър.
Журито продължава да има право да спре от участие дадена снимка, ако прецени, че тя е в нарушение на духа на конкурса или има прекалено неадекватна намеса чрез допълнителни обработки на изображението, или е невъзможно да бъде ползвана за календар от техническа гледна точка, дори снимката да не е в пряко нарушение на правилата.
Не е задължително автомобилът на снимката да е собственост на участника.

И все пак не забравяйте, че календарът ни за 2020 година зависи от Вашите снимки и Вашия избор. Колкото по-различни са снимките, които предлагате, толкова по-интересни ще са самите теми, а и шансът да привлечете вниманието на гласуващите със снимка на един различен модел на Форд е по-голям. От друга страна, когато гласувате, не забравяйте цялостната идея за един календар с 12 снимки, преди да изберете своя фаворит, защото колкото по - разнообразни са снимките, толкова по-интересен ще е календарът ни.

Гласуването за снимките ще се осъществява във фейсбук страницата ни в рамките на периода: 09.10.2019 - 15.10.2019
Забранява се гласуването за собствена снимка. Ще може да се гласува за две снимки. Печелят снимките, събрали най-много гласове. При равен брой гласове за две или повече снимки, журито решава кои снимки печелят, като се мотивира в нарочен пост.
Коментари за снимките преди и по време на свободното гласуване са разрешени, при спазване на основно правило - уважавайте другите участници, за да ви уважават и те.
При съмнения за манипулации на гласуването в полза на определена снимка, журито с помощта на администраторите ще извършва собствено разследване и ако се установят такива действия, снимката ще бъде дисквалифицирана.


Въпроси и коментари за фотоконкурса отново ще можете да отправяте в познатата ви тема „Въпроси и отговори за фотоконкурса“ http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 90&t=47094
Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящите правила, подлежат на задаване, изясняване и конкретно решение от страна на журито. Правилата на конкурса подлежат на актуализиране по всяко време и влизат в сила от момента на публикуването им в страницата с правилата. Следете ни
Тази година Журито е в състав – Управителният Съвет на Сдружение „Клуб Форд България“.

Наградата за потребителите, спечелили със своя снимка, е самият календар и рекламни материали на клуба! Възможни са и други приятни изненади!
НА ФОКУС И MAY THE FORD BE WITH YOU!

Отново ще напомним и стандартните права и задължения на участниците в конкурса:

С изпращането на фотографско/и произведение/я (снимка/и) на e-mail konkurs@clubford.org , участникът в конкурса “Фото Форд” отстъпва на Сдружение “Клуб Форд България” безвъзмездно следните права:
– да възпроизвежда фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под печатна или цифрова форма в електронен носител в неограничен брой екземпляри;
– да разпространява фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма в неограничен брой екземпляри;
– да показва публично фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него;
– да преработва фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него, в т.ч. и да го допълва или внася промени в него, както и да използва фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него за създаване на производни (вкл. печатни) произведения или други обекти на авторското право или календари, в т. ч. и всякакви видове календари на Сдружение “Клуб Форд България”.
Участникът се задължава да изпраща за участие в конкурса само собствени авторски фотографски произведения (снимка/и), които не включват права на интелектуална и индустриална собственост на трети лица, които не обиждат и не увреждат репутацията на трети лица по някакъв начини, и за които участникът притежава разрешение от лицата, чиито разпознаваеми изображения/автомобили присъстват в предлаганите фотографски произведения (снимка/и), както и се задължава да осигури спокойно и несмущавано ползване на отстъпените на Сдружение “Клуб Форд България” права.
Изображение

Отговори

Върни се в “Конкурс ФОТО ФОРД”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта