Конкурс Форд Фото 2020

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Мнения: 744
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Конкурс Форд Фото 2020

Мнение от Major_Koenig » 18 фев 2020, 22:38

Здравейте приятели!

Сдружение “Клуб Форд България” обявява фото конкурс “Фото Форд 2020”, като целта е да бъдат избрани 12 запомнящи се снимки и 13-та за корицата на официалния календар на Сдружението през 2021 г.

Нека ви представя обновените общи правила на конкурса:

Конкурса ще се проведе на 4 периода за избор на 12-те месеца както следва:

Период 1: месеци Януари, Февруари, Март.
Снимки се приемат от 01.03.2020 до 31.03.2020, а гласуването ще се извърши в периода 01.04.2020 до 30.04.2020

Период 2:
Снимки се приемат от 01.05.2020 до 31.05.2020, а гласуването ще се извърши в периода от 01.06.2020 до 30.06.2020

Период 3:
Снимки се приемат от 01.07.2020 до 31.07.2020, а гласуването ще се извърши в период от 01.08.2020 до 31.08.2020

Период 4:
Снимки се приемат от 01.09.2020 до 30.09.2020, а гласуването ще се извърши в период от 01.10.2020 до 31.10.2020

За снимките, които ще красят за 12-те месеца от календара на Клуб Форд България няма да има обявени специални теми. Снимките трябва да са ясно свързани с марката Ford. Всеки участник може да изпраща до две авторски снимки за период.
В конкурса може да участва всеки фен на марката Форд.

Гласуването ще се извърши във фейсбук групата на Клуб Форд България, като победителите от периодите ще бъдат трите снимки с най-много харесвания и различни автомобили.
Един автомобил може да бъде избран в не повече от два периода.

Гласуването за корицата ще се извърши в отделен период, допълнително ще бъде уточнен. Снимката ще трябва да бъде посветена на Събора на Сдружение Клуб Форд България през 2020 година.

Снимките трябва да бъдат изпращани от участниците на e-mail: konkurs@clubford.org , като задължително писмото трябва да съдържа собствено име и фамилия на автора, а по желание и кратко описание.
Участници, които не са посочили собствено име и фамилия, ще бъдат изрично помолени да сторят това с писмо по електронната поща, от която са изпратили снимката, с лично съобщение в профила във форума на клуба, или във фейсбук профила, ако са посочили такъв, като начин за контакт. Това е важно и за Вас и за нас, за да можем да защитим Вашето изконно и неотменимо право като автори на фотографски произведения – под Вашата снимка на страниците на Клуб Форд България и на календара да стои Вашето име. Ако до края на периода за изпращане на снимките не посочите имената си, снимките Ви ще бъдат дисквалифицирани.

Самите снимки се изпращат като прикачени файлове към писмото или като линк към файлов организатор, откъдето да могат да бъдат изтеглени свободно в рамките на не-помалко от 30 дни.
Препоръчително е при възможност снимките да се правят във формат 4:3 или 3:2, тъй като при формат 16:9 не винаги могат да се кропнат подходящо при обработка за предпечатна подготовка, без да се развали композицията, а и пада резолюцията.
Снимката трябва да е с минимален размер 3000 пиксела по широката част.
Снимките които изпращате, задължително трябва да бъдат хоризонтално ориентирани. Вертикален формат снимки няма да бъдат допускани до участие.
Снимките трябва да бъдат без водни знаци, символи или лога на автора. При обявяне на снимката автора ще бъде изрично посочен.
Допускат се за изпращане до участие и снимки, които вече са участвали в предишни кръгове на конкурса, но не са печелили.
Филтри, Photoshop и подобни допълнителни обработки на изображенията са разрешени, ако крайният резултат не води до кич или прекалено отдалечаване от оригиналния кадър.
Журито продължава да има право да спре от участие дадена снимка, ако прецени, че тя е в нарушение на духа на конкурса или има прекалено неадекватна намеса чрез допълнителни обработки на изображението, или е невъзможно да бъде ползвана за календар от техническа гледна точка, дори снимката да не е в пряко нарушение на правилата.
Не е задължително автомобилът на снимката да е собственост на участника.

И все пак не забравяйте, че календарът ни за 2021 година зависи от Вашите снимки и Вашия избор. Колкото по-различни са снимките, които предлагате, толкова по-интересни ще са самите теми, а и шансът да привлечете вниманието на гласуващите със снимка на един различен модел на Форд е по-голям. От друга страна, когато гласувате, не забравяйте цялостната идея за един календар с 12 снимки, преди да изберете своя фаворит, защото колкото по - разнообразни са снимките, толкова по-интересен ще е календарът ни.

Въпроси и коментари за фотоконкурса отново ще можете да отправяте в познатата ви тема „Въпроси и отговори за фотоконкурса“

Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящите правила, подлежат на задаване, изясняване и конкретно решение от страна на журито. Правилата на конкурса подлежат на актуализиране по всяко време и влизат в сила от момента на публикуването им в страницата с правилата. Следете ни
Тази година Журито е в състав – Управителният Съвет на Сдружение „Клуб Форд България“.

Наградата за потребителите, спечелили със своя снимка, е самият календар и рекламни материали на клуба! Възможни са и други приятни изненади!
НА ФОКУС И MAY THE FORD BE WITH YOU!

Отново ще напомним и стандартните права и задължения на участниците в конкурса:

С изпращането на фотографско/и произведение/я (снимка/и) на e-mail konkurs@clubford.org , участникът в конкурса “Фото Форд” отстъпва на Сдружение “Клуб Форд България” безвъзмездно следните права:
– да възпроизвежда фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под печатна или цифрова форма в електронен носител в неограничен брой екземпляри;
– да разпространява фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма в неограничен брой екземпляри;
– да показва публично фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него;
– да преработва фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него, в т.ч. и да го допълва или внася промени в него, както и да използва фотографското произведение/я (снимка/и) или части от него за създаване на производни (вкл. печатни) произведения или други обекти на авторското право или календари, в т. ч. и всякакви видове календари на Сдружение “Клуб Форд България”.
Участникът се задължава да изпраща за участие в конкурса само собствени авторски фотографски произведения (снимка/и), които не включват права на интелектуална и индустриална собственост на трети лица, които не обиждат и не увреждат репутацията на трети лица по някакъв начини, и за които участникът притежава разрешение от лицата, чиито разпознаваеми изображения/автомобили присъстват в предлаганите фотографски произведения (снимка/и), както и се задължава да осигури спокойно и несмущавано ползване на отстъпените на Сдружение “Клуб Форд България” права.
Изображение

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Мнения: 744
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Местоположение: София
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Конкурс Форд Фото 2020

Мнение от Major_Koenig » 23 мар 2020, 19:15

Здравейте приятели!

Сдружение Клуб Форд България взе решение за временно прекратяване на конкурс Форд Фото 2020. След като обстановка в страта се нормализира ще публикуваме новите срокове и промените в регламента във с тях. Всички изпратени снимки до сега ще бъдат включени в гласуването за първите месеци.
Изображение

Отговори

Върни се в “Конкурс ФОТО ФОРД”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост