Подлакътник Ford Fiesta 2004 - кой е подходящ?

Екстериор и интериор.
vankata
потребител
потребител
Регистриран: 19 фев 2007, 21:17
Модел на автомобила: ford fiest 1.1mi 1992г.
Status: Извън линия

Мнение от vankata » 28 фев 2007, 19:23

Извинявай,ама твоето барче оригинално ли е
и ако не е за колко и от къде го взе,4е аз на мойта нямам бачре,а искам да си сложа.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 01 мар 2007, 00:05

vankata написа:Извинявай,ама твоето барче оригинално ли е
и ако не е за колко и от къде го взе,4е аз на мойта нямам бачре,а искам да си сложа.
Три поста нагоре- 20лв, от Илиенци.
Премери си разстоянието между седлакти, за да не опира някъде, а ще напиша тези дни точните размери. :D

:twisted:

EDIT :

Обещаните размери :
дължина на кожената част: 28см
широчина на кожената част: 13см
височина кожената част на панела, от страна на ръчната спирачка: 13см
обща височина( заедно със стойката)* : 39см

* - умишлено съм го поставил по-ниско от нормалното. Ако решите да го поставяте нормално и да го монтирате малко по-високо ще може да се добави още поне 5-6 см.

:D
Последна промяна от cenzor на 01 май 2007, 10:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 22 юли 2007, 10:55

cenzor написа:

Такааа, за проба - махнах гуменото уплътнение и оставих само кожата:
Изображение
Също изглежда приятно. :)
Отново малка заигравка със скоростния лост. Боядисах кръга , който държи кожата в сребрист металик и после лак. Стана добре и се връзва с останалите сребристи елементи в купето :

Изображение

:wink:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 09 ное 2007, 12:45

cenzor написа::D Намерих каквото ми трябва.
Сега остава и да намеря как да си го доставя. :D
Изображение
:twisted: Известно време по-късно , и срещу около 85 евро, си взех цитирания подлакътник.
Красота , и практичност.
Ще пусна снимки тези дни. :D

"Старото" подлакътниче заедно с черният кожен маншон за скоростния лост заминават за продажба заедно. :lol:
Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 09 ное 2007, 13:22

:shock: човек ти не си добре :lol: как може да дадеш 85евро за тая селяния, извинявай но за мен всички такива добавки по колата са илиенска работа :roll:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 09 ное 2007, 13:31

doctordre написа::shock: човек ти не си добре :lol: как може да дадеш 85евро за тая селяния, извинявай но за мен всички такива добавки по колата са илиенска работа :roll:
:lol: :lol: Ще пропусна коментара ти... Този подлакътник изглежда също толкова добре, колкото оригинално монтираните от Ford.
Кое точно е селяния?!

:P Пък и определението селяния звучи несериозно от устата ( пръстите ) на човек имащ подобни "неща" закачени в колата.
Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 09 ное 2007, 15:16

cenzor написа:
doctordre написа::shock: човек ти не си добре :lol: как може да дадеш 85евро за тая селяния, извинявай но за мен всички такива добавки по колата са илиенска работа :roll:
:lol: :lol: Ще пропусна коментара ти... Този подлакътник изглежда също толкова добре, колкото оригинално монтираните от Ford.
Кое точно е селяния?!

:P Пък и определението селяния звучи несериозно от устата ( пръстите ) на човек имащ подобни "неща" закачени в колата.
ха, няма нищо общо с оригиналния, ръчната е така да се каже "вградена" в оригиналния подлакътник (поне на сиерата е така). твоя седи като "кацнал" отгоре :lol: просто всичко друго от фабричното седи селско. и браво че си се поровил толкова старателно да намериш нещо и от моята кола :lol: ако забелязваш на снимката огледалото ми го няма (принципно там се слага ароматизатора, аз съм беден човек, не ми се дават 5-10лв за амби пур например 8) ) просто се старая колата ми да е в оригинален вид, не слагам допълнителни джунджурии
ама айде че ти се разводни темата, просто изказах мнение че не ми харесва, в тази тема не се ли обсъждат такива работи...?

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 09 ное 2007, 15:43

doctordre написа:
cenzor написа:
Кое точно е селяния?!

ха, няма нищо общо с оригиналния, ръчната е така да се каже "вградена" в оригиналния подлакътник (поне на сиерата е така).
:lol: Нещо май гледаш само от твоята камбанария ( кошница ) май.

Иначе да, може да се коментира свободно , така че плюй на воля.
Изображение

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 09 ное 2007, 18:15

Страхотно е братле. Добра цена. За БМВ са по 200 кинта комплекта оригиналния втора ръка, така че... :)

Жалко че няма кожа по седалките в твоята, но нищо!

Последно с гумения маншон ли си на скоростния лост или с кожата?
Гуменото ме радваше много :)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 09 ное 2007, 18:47

cenzor написа:
doctordre написа:
cenzor написа: :lol: :lol: Ще пропусна коментара ти... Този подлакътник изглежда също толкова добре, колкото оригинално монтираните от Ford.
Кое точно е селяния?!

ха, няма нищо общо с оригиналния, ръчната е така да се каже "вградена" в оригиналния подлакътник (поне на сиерата е така).
:lol: Нещо май гледаш само от твоята камбанария ( кошница ) май.

Иначе да, може да се коментира свободно , така че плюй на воля.
еми ок, спирам да пиша в тази тема, явно тя трябва да е сектантска с изказвания от типа "ба човек колко яко си го напраил :shock: " , "туй е супер!" и т.н. не може да има критика... ще продължавам да си гледам от мойта кошница-камбанария, без да се занимавам с разни маншончета за лостове, термометри, подлакътници и други глупости 8)

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 09 ное 2007, 21:08

Kocko написа:Страхотно е братле. Добра цена. За БМВ са по 200 кинта комплекта оригиналния втора ръка, така че... :)

Жалко че няма кожа по седалките в твоята, но нищо!

Последно с гумения маншон ли си на скоростния лост или с кожата?
Гуменото ме радваше много :)
С коженото съм, много тъмносива кожа, твърда. Като закача и подлакътника , ще ги снимам заедно.
Иначе ...да, с кожен салон ( но от този - кожа + плат ) щеше да е трепач.
:D

ДокторДре - пиши смело, нямам проблеми, не ти се сърдя. Знам, че има нужда и от критики, но поне за мен те щаха да са повече на място за илиенския подлакътник, отколкото за този сега.
А и аз ги купувам за удобство , не за гъзария. :roll: :D
Изображение

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 09 ное 2007, 21:55

ДокторДре, братле... Илиенските подлакътници са пълен компот, направо не е място да ги коментираме. Аз се кефя че има хора, които инвестират във Фиеста със качествени части, които са стилни, и удобни. Всички знаем как да си направим колата на курник за 100лв. Не е проблем. Даже някои после искат 500лв за "тунинга" отгоре като тръгнат да си ги продават. Важно е нещата да се правят за кеф и да излъчват стил.

Не исках да коментирам илиенския, за да не обиждам, но не ми харесваше. Радвам се че си го сменил.

Малко хора си позволяват да сложат скъпи компоненти по интериора. Всички искат да сложат фолиото за 5лв и да заприлича на CLK, но не става така.

Евала че облагородяваш такава кола. Аз много ги харесвам тези Фиести, но с по-големия двигател. Изключително приятни и удобни са. Давай смело, скоро да прилича на спортната серия :)

Това че някои хора не оценяват стойностите допълнения към интериора, който за мен е най-важното в една кола, защото седиш в него. Правят си пода на разсадник за картофи и вътре мирише на казарма... живи и здрави... кой както чувства нещата. ДокторДре, като не те кефи не се дразни. Това колко струва няма значение. По тази логика можеш да си купиш един Москвич с газово и пак да си караш... нали е кола, ще стигнеш закъдето си тръгнал. ;)

Живи и здрави!
Изображение Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 09 ное 2007, 22:04

не сте ме разбрали правилно или не съм се изразил като хората. не се дразня на нищо :wink: просто на мен всички такива подлакътници са ми селски, просто не ми се виждат на място. няма значение дали cenzor си е сложил подлакътник или някой друг. няма значение дали е на фиеста, ескорт, мондео и т.н. просто изразявам мнение, не съм искал да обидя някой

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 09 ное 2007, 22:23

Това означава ли че ако на Ауди А3 сложиш подлакътник фабричен от Шкода например, който е практически същия, е селско, само защото си сложил нещо, което не е било в колата първоначално. А този подлакътник си прилича на много фабричен. Тя и на 3та серия БМВ ръчната е под подлакътника и трудно се дърпа, ако не се вдигне нагоре!

Дай да изкъртим на S-класите подлакътниците :)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 09 ное 2007, 22:51

Кефът цена няма :wink: . Кво като е 85 евра, сто пъти по-хубав е от предишния. И ще ти донесе радост, пък те парите за това в крайна сметка.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 11 ное 2007, 17:16

В нормално състояние:

Изображение

Вдигнат до половината :

Изображение

И последно - в отворено състояние:

Изображение

Снимани са с ужасен телефон, и са размазани. Тези дни ще кача нови, от фотоапарат.

Първи впечателния - струва си всеки лев. Много стабилно захващане , благодарение на допълнителна метална планка, която зе закрепва под ръчната спирачка.
Много удобен като височина ( като има и корекция на височината, ако е ниско за някой).
Удобно е и , че се вдига нагоре ако не налага ( макар, че ръчната спирачка и така се вдига и спуска лесно).
И накрая - пластмасата , от която е изработен почти напълно съвпада като текстура с тази в колата, а кожата от която е изработена горната част е също много приятна на допир . Самия подлакътник е леко по-твърд от предишния, но не е неприятно, а някакси по-..стабилно е чувството.
:lol:
Изображение

Потребителски аватар
jasonsmith
потребител
потребител
Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi

Мнение от jasonsmith » 11 ное 2007, 19:05

censor, искам да ти купя стария илиенски подлакътник. Въпреки че на някой им се струва грозно и селско, предпочитам да ми е удобно, отколкото красиво. КАрал съм кола с подлакътник и знам какво е удоволствието.

Потребителски аватар
pan_m
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
Контакти:

Мнение от pan_m » 21 ное 2007, 21:33

Cenzor-е ,

я кажи от къде се избачка с този подлакътник та да видим, как ще стои въпроса в монтажа му във фокуса ?
HWBG Forum member
АвтомобилЪ

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 21 ное 2007, 21:47

pan_m написа:Cenzor-е ,

я кажи от къде се избачка с този подлакътник та да видим, как ще стои въпроса в монтажа му във фокуса ?
Във Фокуса ще стои също толкова отлично, колкото и във фиестата. :twisted:
Горната част на подлакътника е еднкава за всички модели ( или май почти за всички). Разликата е главно в стойката , която е правена ( отлята) по индивидуалната форма на дадения модел.
Монтажа е лесен, отнема около 30 минути. Монтира се метална планка , пробиват се 4 дупки и подлакътника се закрепва на пластмасовата конзола и планката. Става доста стабилно.

Само че ....намирането му е много сложно. Аз го купих от Словения, имах работа там , и намерих дилъра на марката, и го взех директно от него.

Ето го оригиналния сайт : http://www.rati-innovation.eu/armster.html" onclick="window.open(this.href);return false;
От там издирих адресите в Европа , и го щипнах от Словения.
Видях, че имат дилъри и в Гърция, може да е добра идея да се вземе и от там , де.

Иначе онлайн се продава на две места :
http://www.armrests-uk.com/catalog/" onclick="window.open(this.href);return false; - но доставят само за UK , цена 60 паунда
http://www.teamtorquesteer.co.uk/fiesta ... mrest.html" onclick="window.open(this.href);return false; отново 60 паунда

Имаше и още едни май, но не помня линка.
От трите сайта, само едните доставят до България, цена на доставката - 30 паунда.
:shock:

И затова - реших да го взема сам... как съм го натъпкал в куфара , не ме питай. :lol:

P.S. Снимки как се монтира- има тук:
http://www.fiestastoc.com/forums/index. ... attle&st=0" onclick="window.open(this.href);return false; (иска регистрация).
Ето и самите снимки с малко resize:\
http://img512.imageshack.us/img512/8837 ... hf6uj0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img131.imageshack.us/img131/4296 ... lv5kn4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img511.imageshack.us/img511/3987 ... lu5sk2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img519.imageshack.us/img519/2971 ... wf3ro4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img223.imageshack.us/img223/6185 ... vi1by9.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img61.imageshack.us/img61/8380/d ... ma9lc8.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img406.imageshack.us/img406/4989 ... sv4li8.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

Потребителски аватар
pan_m
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
Контакти:

Мнение от pan_m » 22 ное 2007, 07:51

Благодаря много, ще разгледам.
Остава да намеря дилър страна, цел на следващата командировка в Европа. :P :D

П.С. Пуснах връзките из Румъния, пък да видим.

Ъпдейт 23.11.2007 : В Румъния е 62-65 евро. Доставка : 2-4 дена. Поръчах го, ще отида до Букурещ да си го взема. И без това имам работа там.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ

Отговори

Върни се в “КУПЕ”