EGR клапан за Focus 1.8 TDCI 2003 г.
-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2007, 16:15
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
EGR клапан за Focus 1.8 TDCI 2003 г.
Здравейте колеги,
Въпроса ми е има ли шанс да се намери EGR клапан за Focus 1.8 TDCI 2003 г. другаде, освен чрез поръчка от Moto Pfohe? Благодаря предварително за информацията.
Въпроса ми е има ли шанс да се намери EGR клапан за Focus 1.8 TDCI 2003 г. другаде, освен чрез поръчка от Moto Pfohe? Благодаря предварително за информацията.
-
-
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 00:32
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4TDCI 06г.
Ford Focus CMAX 1.6TDCI 06г. - Местоположение: София
И на мен ми стана интересно. Моята е набор 96-та като я купих не вървеше добре и проверявах EGR клапана - беше си в отлично здраве (отваряше и затваряше, като в затворено положение не пропускаше газове). Освен Фокуса макар и 4 годишен да е на около 500 хил. или да е каран с нещо различно от нафта, но това би имало по-сериозни последици по други възли 

-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2007, 16:15
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI
Закарах я за диагностика понеже разхода на градско ми се струва доста голям (около 10/100) и "умниците" от сервиза ми казаха от EGR-а е 450 лв струва.
Всъщност разменихме тези клапани с мой колега със същия модел Форд и сеоказа, че няма абсолютно никаква разлика нито при мен нито при колегата.
Проблема с високия разход обаче си седи. Извънградско си е нормално 5.5 - 6/100 при около 120-130 км/ч, но в града е ужас.
Всъщност разменихме тези клапани с мой колега със същия модел Форд и сеоказа, че няма абсолютно никаква разлика нито при мен нито при колегата.
Проблема с високия разход обаче си седи. Извънградско си е нормално 5.5 - 6/100 при около 120-130 км/ч, но в града е ужас.
-
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2007, 19:12
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi 2002
и моя е така
Моя фокус е 2002, и е тдди, 250 хил.км, градско софия твърдо над 9 до 10
(( - сега, зимата, лятото до 8.5/100. Извънградско 5.5-6..., така че може и да е нормално
. Този клапан не че не може да е почнал да сдава багажа, но дали пък ще оказва толкова голямо значение ? де да знам и аз