Течност за чистачки
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ми не съм го слагал във фризера, но досега не съм имал ядове с тая течност.Svetlix написа:
Любо, мятал ли си го във фризера това да видиш как е? Дай малко инфо ако ти се занимава.
Но понеже се чувствам виновен, че късно виждам питането ти обещавам утре да взема тубата от колата и да направя експеримента:
1) само течност;
2) 1:1 с вода
3) 1 част течност и 2 части вода
Ше ги сложа до 10 сутринта във фризера. Ще направя проверка към 10 вечерта и ще ги извадя (пробите) не слудващата сутрин към 10 часа.
П.П. Svetlix, ще гредам да пратя на ЛС резултатите, щом те интересуват. Аз не бях влизал в темата откакто си написах мнението

-
- Администратор
- Контакти:
За част от експеримента вече има резултат. В скоби ще давам според етикета до колко градуса трябва да издържа.
1:1 стана на гел; (-20)
1 концентрат : 2 вода = на нещо полутвърдо - по-твърдо от гел, но в никакъв случай небеше замръзнало до твърдо... В гела имаше кристални структури, ако така е по-ясно. (-10)
Чистият концентрат е течен (-60)
П.П. Нямах достатъчно подходящи съдинки за смес 2 концентрат : 1 вода (-30). Така че утре ще дам информация и за това съотношение
Надявам се последното да не е започнало да кристализира до утре сутринта.
П.П. Ако съдя от резултатите във фризера, стигам до извода, че в казанчето ми за чистачките температурата не е падала по -18*С (мисля , че толкова поддържа фризера, но ще го проверя).
1:1 стана на гел; (-20)
1 концентрат : 2 вода = на нещо полутвърдо - по-твърдо от гел, но в никакъв случай небеше замръзнало до твърдо... В гела имаше кристални структури, ако така е по-ясно. (-10)
Чистият концентрат е течен (-60)
П.П. Нямах достатъчно подходящи съдинки за смес 2 концентрат : 1 вода (-30). Така че утре ще дам информация и за това съотношение
Надявам се последното да не е започнало да кристализира до утре сутринта.
П.П. Ако съдя от резултатите във фризера, стигам до извода, че в казанчето ми за чистачките температурата не е падала по -18*С (мисля , че толкова поддържа фризера, но ще го проверя).
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
При мен течност от Praktiker замръзна при студовете ( -18, -20), въпреки, че беше разредена за -30.
Течност от OMV -замръзна при студовете ( -18 , -20), въпреки, че беше разредена за около -30.
Течност от Shell - не замръзна при студовете, засега държи най-добре( пак е разредена за около -30).
При всички случаи замръзва в маркучите.
Течност от OMV -замръзна при студовете ( -18 , -20), въпреки, че беше разредена за около -30.
Течност от Shell - не замръзна при студовете, засега държи най-добре( пак е разредена за около -30).

- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Подкрепям,и аз съм пробвал повечето които ти изброи и стигнах до извода,че каквото и да сипеш винаги замръзва или в маркучите или в самите пръскалки, това става най-вече при извънградско каране.Засега съм със Сонакс няма проблеми,но съм убеден,че при следващия по-голям студ пак ще стане същотоcenzor написа:При мен течност от Praktiker замръзна при студовете ( -18, -20), въпреки, че беше разредена за -30.

-
- Администратор
- Контакти:
Вече имам и последните резултати от експеримента:
2 концентрат :1 вода (-30) не замръзна във фризера. Имам предвид, че беше съвсем течна смес, без заченки на кристализация.
Изводи:
1) Информацията на етикета на тази течност е по-скоро вярна.
2) Май колегите които се оплакваха от течностите в практикер не са пробвали точно тази ( в пратикер се предлагат поне 5 различни течности за чистачки, зимни според етикетите им).
3) Не съжалявам, че я ползвам
Това не е реклама
2 концентрат :1 вода (-30) не замръзна във фризера. Имам предвид, че беше съвсем течна смес, без заченки на кристализация.
Изводи:
1) Информацията на етикета на тази течност е по-скоро вярна.
2) Май колегите които се оплакваха от течностите в практикер не са пробвали точно тази ( в пратикер се предлагат поне 5 различни течности за чистачки, зимни според етикетите им).
3) Не съжалявам, че я ползвам
Това не е реклама