пожълтели фарове???
- to6kooo
- потребител 
- Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
- Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME
- Status: Извън линия
пожълтели фарове???
колеги,някой пробвал ли е да махне пожълтелите дефлектори на Мондеото? Дали фаровете светят добре без тях или нови от МОТОПФОЕ с поръчка и проблема е решен!

- msotiroff
- потребител 
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
 Ford Mondeo 1,8 TD
Да бе, верно. Я споделете, ако някой ги е махал какъв е бил резултата, че хич не ми се дават 50 лв. за нови... Според мен насочват по някакъв начин светинните лъчи, ама... знае ли човек...
П.С. Тошко, не е нужно да пускаш по няколко еднакви теми

П.С. Тошко, не е нужно да пускаш по няколко еднакви теми

Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб, 
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
						където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- 
				aaleks
- потребител 
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Доста гадно светят /като прожектори - тесен сноп светлина/, все пак са къси и трябва да разсейват и встрани. Има тема в която се разискваше това за блендите, че даже някой така си махнал блендите и успял да настрои добре късите си т.е. да не заслепява насрещния ама за настрани незнам.

Небойте се роби Спартак е с вас!
						- 
				nhk
- потребител 
- Регистриран: 19 окт 2007, 17:46
- Модел на автомобила: Fiesta 1996 1.3i Endura
Ако ще даваш пари за ксенон по-добре си купи оригинални обикновени от МП, хем ще ти излезе по-евтино, хем ще светят доста по-добре от ксеноновите ментаци.
Незнам защо, но досега не съм видял присаден ксенон да свети добре. Има огромна разлика между ксенон излязал заводски с автомобила и фалшивите боклуци, които продават. Винаги ги познавам - светят като газови фенери само, че с мъртво син цвят.

Незнам защо, но досега не съм видял присаден ксенон да свети добре. Има огромна разлика между ксенон излязал заводски с автомобила и фалшивите боклуци, които продават. Винаги ги познавам - светят като газови фенери само, че с мъртво син цвят.
- TURBOTO
- потребител 
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Така и аз като собственик на Мондео неизбежно се сблъсках с този проблем и първо направих най-елементарното махнах блендите-резултатат беше плачевен- две кълба светлина в средата на платното.Следваща стъпка отидох в МП и си поръчах нови бленди(цена около 50лв. комплекта) и ги поставих.Сега мога да кажа че колата наистина има фарове промяната е огромна.Нови бленди в комбинация с едни хубави крушки(Philips Vision Plus) това е решението според мен!!!

- 
				ivo_63
- Потребител 
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo  MK1 1.8 TD ex
 ford focus 2 1.6 tdci 2007
бленди
смяната на блендите  е доста досадна и  не си струва - новите ще пожълтеят също - от калпавата пластмаса е.Голям зор ще видите като продавате колата един ден - мондео със сменени фарове - ако не  е някой заспал клиент -  веднага съмнения за челен удар- а върви  му обяснявай как са те дразнили блендите.Аз лично по автокъщите като видя такава даже не спирам пред него.Това е мое внение - ще кажете след време дали съм прав!

- msotiroff
- потребител 
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
 Ford Mondeo 1,8 TD
Аз моите ги изтърках с Meglio и станаха почти като нови... много са белички, само горе на извивката не можах да лъсна добре, защото е неудобно мястотоnicko написа:Имаше вече такава тема и там писах как става. Супер лесно отнема не повече от 20 минути. И разликата е видима вечер. Блендите в МП са 60лв.Сега ще пробвам старите да ги лъсна с нещо или с белина и ако става номера няма смисъл да се купуват. Ще пиша кво става.

Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб, 
- hose11
- потребител 
- Регистриран: 14 май 2007, 11:43
- Модел на автомобила: ford focus mk3 1.6 tdci 105hp econetic
Re: пожълтели фарове???
и аз си ги смених...определено сега съм много доволен......преди хем нищо не се вижда ,хем много грозно изглежда отпред...  малко зор видях докато разбера как се сваля бронята но си заслужаваше гимнастиката..
 малко зор видях докато разбера как се сваля бронята но си заслужаваше гимнастиката..

малко зор видях докато разбера как се сваля бронята но си заслужаваше гимнастиката..
 малко зор видях докато разбера как се сваля бронята но си заслужаваше гимнастиката..- 
				dj_xclusive
- потребител 
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
Пробваите с един препарат SWEEP той е за всичко,само мажете оставяте малко да постои и бършете със сух парцал,ще има ефект!!!

- b2d
- потребител 
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Пиши нещо повече за дадения продукт, като искаш да си полезен!dj_xclusive написа:Пробваите с един препарат SWEEP той е за всичко,само мажете оставяте малко да постои и бършете със сух парцал,ще има ефект!!!

- amplified
- потребител 
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Re: бленди
Ще си запазя старите бленди и касовата бележка от новите. Ако са толкова твърдоглави и не иската да я купуват с хубави бели фарове ще сложа пак жълтите.ivo_63 написа:смяната на блендите е доста досадна и не си струва - новите ще пожълтеят също - от калпавата пластмаса е.Голям зор ще видите като продавате колата един ден - мондео със сменени фарове - ако не е някой заспал клиент - веднага съмнения за челен удар- а върви му обяснявай как са те дразнили блендите.Аз лично по автокъщите като видя такава даже не спирам пред него.Това е мое внение - ще кажете след време дали съм прав!

- Shooter
- потребител 
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
 Ford Mondeo нова пръчка комби 2009
Колега dj_xclusive 2 дни ровя в нета ...такъв препарат SWEEP няма! Я ни светни повече за него?dj_xclusive написа:Пробваите с един препарат SWEEP той е за всичко,само мажете оставяте малко да постои и бършете със сух парцал,ще има ефект!!!
- cenzor
- потребител 
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Shooter написа:Колега dj_xclusive 2 дни ровя в нета ...такъв препарат SWEEP няма! Я ни светни повече за него?dj_xclusive написа:Пробваите с един препарат SWEEP той е за всичко,само мажете оставяте малко да постои и бършете със сух парцал,ще има ефект!!!
Има го споменат в един друг сайт. Предполагам, че в супермаркетите или mr.Bricolage/Praktiker ще го имаSweep универсален почистващ препарат с 90% разграждане

- 
				mediteraneo
- потребител 
- Регистриран: 28 юни 2009, 01:19
- Модел на автомобила: Ford MONDEO 1.8i 16v GLX
приятел от къде да намеря такива пласмаси питам казват ми НОВИ ФАРОВЕ, а други намират се ама трудно ти къде намери ???hose11 написа:и аз си ги смених...определено сега съм много доволен......преди хем нищо не се вижда ,хем много грозно изглежда отпред...малко зор видях докато разбера как се сваля бронята но си заслужаваше гимнастиката..

- paci
- Модератор 
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
 Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня
Ти избирателно прочете само мненията в които не е допълнително упоменато решението?mediteraneo написа:приятел от къде да намеря такива пласмаси питам казват ми НОВИ ФАРОВЕ, а други намират се ама трудно ти къде намери ???hose11 написа:и аз си ги смених...определено сега съм много доволен......преди хем нищо не се вижда ,хем много грозно изглежда отпред...малко зор видях докато разбера как се сваля бронята но си заслужаваше гимнастиката..
Ето и тук срещам това което най-много ме дразни.
Писал, че ще прави нещо и тогава ще пише. Е па за ко се е потил да пише, че ще пише?
Естественно не е писал след това.
Просто да пусне мнение да го видим, че има комп и нет и може да ги ползва

Върни се и прочети пак цялата тема.
Става ясно, че се сменяват само блендите, а не целия фар.
TURBOTO го е сбрал и описал в мнението си.
А ти като питаш от къде ...
Казвам ти МП!
Вероятно може да се намерят и в друг магазин, обаче ще трябва да идваш до Плевен или ако някой ти даде инфо от друг град, а незнаем от къде ще трябва да идваш и дали ще ти е удобно.