проблем с имобилайзера
-
- потребител
- Регистриран: 23 май 2008, 22:10
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8D
- Status: Извън линия
проблем с имобилайзера
Здравейте! Отскоро съм собственик на форд мондео 1.8D -98г. Закарах го в сервиз да го обслужат/ремъци,ролки,масло,филтри и т.н./ и като отидох да го взема,се оказа,че лампичката до часовника свети и съответно колата не може да запали.Предполагам,че проблемът е в имобилайзера,но не знам как да го отстраня. Компютърът не си разпознава ключа.Свалихме клемата на акумулатора за 15-20 мин.-нищо.Замерихме ампулата в ключа-здрава.Дали някой не би могъл да помогне?
мондео комби
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: проблем с имобилайзера
Е как така преди имобилайзера е разпознавал ключа и изведнъж не ще.
То вътре в ключа има един "чип" който се вади, да не би да са ти го сменили "майсторите" с някой дефектен - защо не, тези чипчета не са евтини. Или пък да дефектира което е по рядко.
То вътре в ключа има един "чип" който се вади, да не би да са ти го сменили "майсторите" с някой дефектен - защо не, тези чипчета не са евтини. Или пък да дефектира което е по рядко.
-
- потребител
Еми така се оказа.Неизвестно защо беше дефектирал внезапно и срещу 100лв вече е ок.Обаче сега се появи друг проблем.На ниски обороти и като тръгна да ускорявам,работи на пресекулки т.е. получава се придръпване,като че ли се чуди да тръгне или да се откаже.Най-вероятно няма връзка с предния проблем,но не мога да разбера от какво е.А може би и темата е за друг раздел.
мондео комби
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
goschog написа:Еми така се оказа.Неизвестно защо беше дефектирал внезапно и срещу 100лв вече е ок.

За проблема ти - да не би още да не се е "обучил" компютъра след свалянето на акумулатора?
-
- потребител
А как бих могъл да разбера това? Може би да го водя на диагностика,или има друг начин.
мондео комби
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 77&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;goschog написа:А как бих могъл да разбера това? Може би да го водя на диагностика,или има друг начин.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Съмнителна работа, ей така да си дефектира, това се случва изключително рядко, само при силен удар на ключа в земята, поне аз не съм чувал подобен случай. Май сервиза ти е ........goschog написа:Еми така се оказа.Неизвестно защо беше дефектирал внезапно и срещу 100лв вече е ок.
-
- потребител
Абе,възможно е да има и малко от майсторите,но като прочетох за рестартирането,си мисля,че май от там трябва да започна.Тия дни ще го направя и ще дам инфо по случая
мондео комби
-
- потребител
Не видях подобна тема другаде,затова продължавам тук.Рестартирах както беше описано,но уви-придърпването си остана.Сложих една добавка за прочистване на горивната система която позамаза малко работата,обаче като напълних отново резервоара с "чиста" нафта,проблемът се появи с нова сила.И сега вече не знам какво да правя. А така да ми харесваше този автомобил...
мондео комби