Проблем с двигателя на Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 11 май 2009, 11:47
- Модел на автомобила: Ford FOCUS MKII 1.6 TDCI
- Status: Извън линия
Проблем с двигателя на Мондео
Днес сменях при майстора гарнитура на капака на двигателя, че беше протекла. Сега е добре с новата - не тече. Това е добрата новина, но ето какво стана след полвин час. Карах от сервиза 7-8 км. и спрях. Когато реших да запаля след известно време, на 2-рата секунда още на стартер, се чу як пукот и почна да прекъсва. Оказа се че на три от цилиндрите се бяха извадили лулите на кабелите на свещите. Това не ми го е правила никога откакто карам колата. За пръв път ми се случва сега, след като я взех от сервиза. Въпроса ми е от какво може да стане такова нещо, опасно ли е за двигателя и дали може да се повтори. Ако се дължи на нещо, може ли да се диагностицира и да се види от какво е станало.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Re: Проблем с двигателя на Мондео
Ами те лулите трудно се вадят,когато се наложи,така че най вероятно не са били напъхани до дъното. Сега ми идва на акъла,че може да не са ти стегнали и свещите,така че няма да е лошо да ги провериш. И да не забравиш да споменеш Майстора.....
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Абсолютно съм съгласенby_cec написа:Ами те лулите трудно се вадят,когато се наложи,така че най вероятно не са били напъхани до дъното. Сега ми идва на акъла,че може да не са ти стегнали и свещите,така че няма да е лошо да ги провериш. И да не забравиш да споменеш Майстора.....
-
- потребител
- Регистриран: 11 май 2009, 11:47
- Модел на автомобила: Ford FOCUS MKII 1.6 TDCI
Ми засега карам 2 дена без проблеми, не прекъсва, има мощност. Най вероятно не са били напъхани добре кабелите.