Проблем с двигателя на Мондео

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
plamco
потребител
потребител
Регистриран: 11 май 2009, 11:47
Модел на автомобила: Ford FOCUS MKII 1.6 TDCI
Status: Извън линия

Проблем с двигателя на Мондео

Мнение от plamco » 24 юни 2009, 19:16

Днес сменях при майстора гарнитура на капака на двигателя, че беше протекла. Сега е добре с новата - не тече. Това е добрата новина, но ето какво стана след полвин час. Карах от сервиза 7-8 км. и спрях. Когато реших да запаля след известно време, на 2-рата секунда още на стартер, се чу як пукот и почна да прекъсва. Оказа се че на три от цилиндрите се бяха извадили лулите на кабелите на свещите. Това не ми го е правила никога откакто карам колата. За пръв път ми се случва сега, след като я взех от сервиза. Въпроса ми е от какво може да стане такова нещо, опасно ли е за двигателя и дали може да се повтори. Ако се дължи на нещо, може ли да се диагностицира и да се види от какво е станало.

by_cec
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v

Re: Проблем с двигателя на Мондео

Мнение от by_cec » 25 юни 2009, 10:47

Ами те лулите трудно се вадят,когато се наложи,така че най вероятно не са били напъхани до дъното. Сега ми идва на акъла,че може да не са ти стегнали и свещите,така че няма да е лошо да ги провериш. И да не забравиш да споменеш Майстора.....

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 26 юни 2009, 18:57

by_cec написа:Ами те лулите трудно се вадят,когато се наложи,така че най вероятно не са били напъхани до дъното. Сега ми идва на акъла,че може да не са ти стегнали и свещите,така че няма да е лошо да ги провериш. И да не забравиш да споменеш Майстора.....
Абсолютно съм съгласен

plamco
потребител
потребител
Регистриран: 11 май 2009, 11:47
Модел на автомобила: Ford FOCUS MKII 1.6 TDCI

Мнение от plamco » 26 юни 2009, 21:38

Ми засега карам 2 дена без проблеми, не прекъсва, има мощност. Най вероятно не са били напъхани добре кабелите.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”