Леви мигачи не работят.Помоооощ
- pankrati
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 19:26
- Модел на автомобила: Fiesta1.3i'93
- Status: Извън линия
Леви мигачи не работят.Помоооощ
Ако някой се е сблъсквал с подобна гадория да постне нещо ,като уточнявам ,че релето е ок ,крушките също(светят на аварийки).Вслучай че не ви се пише може и някъв link за ел.схема на fiesta 93.Мерси.
- pankrati
- потребител
Ами, пуснах си аварийките и всички работехаkEFi написа:Сори, ама пак да питам - как разбра?pankrati написа:Кефиш ме Kefi ,точно това му е гадното въпреки че всички крушки са наред тия мигачи не работят
А и ватовете са наред защото не съм сменял крушките откакто се появи проблема(2 дена на тиха лудост)
Fiesta на рзсъмване
- pankrati
- потребител
Добре де не съм гледал ватовете вярно но били ми обяснил тогава ако това е причината как преди два дена си задействаха релето а сега не желаятЛуки написа:значи крушките са 20 или 21 вата значи от ляво стават минимум 40 вата релето действа при по малко НЕ Като пуснеш аварийни винаги надвишава тези стойности ЯСНО
Fiesta на рзсъмване
- pankrati
- потребител
нали се сещаш че ако бях електротехник едва ли щях да питам във форума ,но предполагам че намекваш за кафявата жичка завинтена за купето до стопа -здраво е фиксирана,сега слизам да видя не светят ли по особено аварийките:Луки написа:провери замасяването на стопа я пусни аварийните и загледай ама хубаво тия мигачи не светат ли по особено
-амии нищо особено светят си със същия ритъм и интензитет на светлината като при мигач
Fiesta на рзсъмване
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system
...а възможно ли е проблемът да е в ключа...просто да се е износил при щракването в тази посока...или да замасява(нещо стопено)...При положение, че лампите са здрави, релето също, на аварийни работи(т.е. веригата е изправна)...проблемът твърде възможно да е в самият ключ/прекъсвач
Свали корите/черупките около волана и замери с уред трите положения на ключа(ляв, изкл,десен), защото доколкото съм чел тук колегите се оплакват от износването на този прибор...
Свали корите/черупките около волана и замери с уред трите положения на ключа(ляв, изкл,десен), защото доколкото съм чел тук колегите се оплакват от износването на този прибор...
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2005, 14:19
- Модел на автомобила: Ford fiesta
Даа ,точно моя проблем беше същия. Като дадеш ляв мигач, релето цъка два пъти по-бързо но мигача не свети. Значи проблема е в лостчетата, там има една пластинка която пада. При мен се оправи като свалих блок с лостчетата(по-принцип там е релето на мигачите и то е само едно мисля за двата мигача, следователно ако работи десния не е от релето). Отвори блок виж дали нещо е изпаднало, почисти добре контактите (аз ползвах WD40) намажи пластинките с грес за да се дръжат добре и ги постави в гнездата. Това е ако си сръчен, защото да ти кажа вътре е пълно с пружинки и пластинки които може да изгубиш или да забравиш как трябва да стоят(мен лично най ме озори копчето на аварийките, тъй като без да искам по разглобих). Та това е, 99% проблема ти е от лостчето. Другия вариант е мото-пфое
но там за това лостче ще олекнеш с поне 200лв.
Ето това тема в тунинг.бг където писах и ми казаха от какво е проблема
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... ht=#242394" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето това тема в тунинг.бг където писах и ми казаха от какво е проблема
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... ht=#242394" onclick="window.open(this.href);return false;
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Не е кой знае каква философия, не се иска и специално образование. Свали задните стопове (цялите платки), извади крушките една по една, огледай ги (може да купиш някоя друга - по левче са). Напръскай със спрей и почисти леглата. Огледай за нагар и тем подобни....крушките са 2 вида...pankrati написа:Ами, пуснах си аварийките и всички работеха
А и ватовете са наред защото не съм сменял крушките откакто се появи проблема(2 дена на тиха лудост)
Ако не се оправи проблема - виж при активиране и дезактивиране на алармата светят ли двете двойки мигачи. Ако не светят - при алармаджията.
- pankrati
- потребител
да,да,даа ,браво момчета вярно - оказа се лостчето-разглобих,(по-точно раздробих),изгубих ,намерих,почистих,сглобих и като включих оо кеф-работеха. Специално мерси на runtavgaz и bakara (добре че ми каза за аварийното копче,ама забрави да ме предупредиш за тия двете белите контактни пластинки ,които са в основата на лостчетата ,те изпаднаха още преди да съм разглобил кутията и леко пребледнях но след около час чудене им намерих мястото).Бравос
Fiesta на рзсъмване
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 06:52
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.1 90Г.
Re: Леви мигачи не работят.Помоооощ