Още една сбъдната мечта - Фокус 1.6
- XN3K
- потребител
- Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
- Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
- Status: Извън линия
Re: Още една сбъдната мечта - Фокус 1.6
Ами още не ми е отминала еуфорията ... влюбен съм в тази кола
Донякъде се радвам, че стана така, защото сега е последната година, в която мога да си правя колата в доверен сервиз на застрахователя. Всъщност няма да платя абсолютно нищо. Всичко, което ще направя по нея е по щети
Сега поне ще знам, че боята ще е направена както си трябва. Сервиза в който ми я правят използвам вече 8 месеца за служебните коли и съм много доволен. Всичко се прави както си му е редът. Като сменя и всички дребни детайли по купето ще стане като нова 
Двигателят е перфектен, както и ходовата част. Нищо не съм пипал и по двете. Лети като изтребител
Никъде по купето и отдолу няма и петънце ръжда. Започнаха да ме дразнят външните дефекти, защото си имам и професионално изкривяване покрай служебните автомобили. Иначе салона си го поддържам и е като нов. Инструктирал съм момчетата в сервиза много да пазят корите и целият интериор 

Донякъде се радвам, че стана така, защото сега е последната година, в която мога да си правя колата в доверен сервиз на застрахователя. Всъщност няма да платя абсолютно нищо. Всичко, което ще направя по нея е по щети

Двигателят е перфектен, както и ходовата част. Нищо не съм пипал и по двете. Лети като изтребител

- XN3K
- потребител
Моята най-голяма любов най-накрая е готова
Пластичната операция е минала повече от успешно и бръчките са изгладени!
Днес си я взех от сервиза, но беше късно и докато я измия стана тъмно и не е за снимки. Утре, когато се навали пак ще я измия и ще я снимам. Станала е като нова!
Ще опиша и подробно какво й е правено. Тази неделя и аз ще дойда на срещата за едно модно дефиле 

Днес си я взех от сервиза, но беше късно и докато я измия стана тъмно и не е за снимки. Утре, когато се навали пак ще я измия и ще я снимам. Станала е като нова!

- Nassor
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2010, 21:20
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 1.8 115 к.с. 1999 Limited Edition
- Контакти:
Честито ти! От вчера и аз съм собственик на Ford Focus Ghia 1.6, но е 1999г. Изключително съм доволен от колата, но по-подробно описание ще има утре, след финалната фаза от регистрацията и.
Честито още веднъж!

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Айде де ,това утре кога ще дойде..???XN3K написа: Утре, когато се навали пак ще я измия и ще я снимам. Станала е като нова!Ще опиша и подробно какво й е правено. Тази неделя и аз ще дойда на срещата за едно модно дефиле
Чакаме снимкииииииииииииии

- XN3K
- потребител
Имаше 2 дефекта, които в сервиза трябва да оправят. При пастирането диска на машината е задрал боята на една от дръжките и едната лайсна. Сега са свалени за ново боядисване и колата е грозничка без тях
Освен това не са ми залепени лайсните на покрива, защото нямали толкова много двойнолепяща лепенка (една ролка струвала 50 лева, а трябвали 8 метра
). Разбрали сме се това да стане другата седмица 

- XN3K
- потребител
Готов съм с почти всичко по колата. Преди малко й сложиха липсващите и наново боядисани дръжка и лайсна. Минах през автомивката и ето и малко снимки
Направо е станала като чисто нова
Има вече 3 разчекнати мухи на предният капак

Какво направих дотук:
- Цялостно боядисване. Абсолютно всички детайли по колата са пребоядисани, включително дръжките и лайсните на вратите, праговете и лайсната с осветлението над номера на петата врата, както и долната част на задната броня.
- Нови фарове.
- Нови (бели) мигачи в бронята и калниците.
- Нова светлина за заден ход.
- Нов заден халоген.
- Нови решетки в предната броня (и горната и долната).
- Нови предна и задна емблеми.
- Нов надпис "Focus", но не онзи грозният, а от новият вид.
- Нова капачка на ключалката на петата врата.
- Пастирани стопове.
- Пастирани лайсни на вратите (вертикалните, които са черни и лъскави).
- Претапициран волан с естествена кожа.
Какво следва:
- Смяна на корите под чистачките (Дошли са в Мото-Пфое и понеделник или вторник ще ги сменя)
- Смяна на стоповете (Въпреки, че са пастирани и лъскави, искам да ги сменя с нови)
- Смяна на челното стъкло (Има разни драскотини, които ме дразнят), също и гуменото уплътнение около стъклото, защото е намърляно с боя, която не ми се чисти. Това е единственото нещо, което не беше свалено от колата при боядисването.
- Слагане на нова гумено метална лайсна под предната броня (Купена е, но в сервиза, който ми прави колата не могат да я монтират, защото нямат крик, а тя се чука с чук от вътрешната страна на бронята. Ще ходя до Мото-Пфое)
Това е засега, колеги
На срещата утре ще я видите наживо 

Какво направих дотук:
- Цялостно боядисване. Абсолютно всички детайли по колата са пребоядисани, включително дръжките и лайсните на вратите, праговете и лайсната с осветлението над номера на петата врата, както и долната част на задната броня.
- Нови фарове.
- Нови (бели) мигачи в бронята и калниците.
- Нова светлина за заден ход.
- Нов заден халоген.
- Нови решетки в предната броня (и горната и долната).
- Нови предна и задна емблеми.
- Нов надпис "Focus", но не онзи грозният, а от новият вид.
- Нова капачка на ключалката на петата врата.
- Пастирани стопове.
- Пастирани лайсни на вратите (вертикалните, които са черни и лъскави).
- Претапициран волан с естествена кожа.
Какво следва:
- Смяна на корите под чистачките (Дошли са в Мото-Пфое и понеделник или вторник ще ги сменя)
- Смяна на стоповете (Въпреки, че са пастирани и лъскави, искам да ги сменя с нови)
- Смяна на челното стъкло (Има разни драскотини, които ме дразнят), също и гуменото уплътнение около стъклото, защото е намърляно с боя, която не ми се чисти. Това е единственото нещо, което не беше свалено от колата при боядисването.
- Слагане на нова гумено метална лайсна под предната броня (Купена е, но в сервиза, който ми прави колата не могат да я монтират, защото нямат крик, а тя се чука с чук от вътрешната страна на бронята. Ще ходя до Мото-Пфое)
Това е засега, колеги

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Супер е станала колата. Все едно сега излиза от завода. Само едни оригинални фордовски лети джанти и липсват.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Може ли само да попитам, колко ти излезна тая процедура????
Имам чувството, че сметката е доста ........... голяма?
Имам чувството, че сметката е доста ........... голяма?
- XN3K
- потребител
Да, сметката е доста дебела, но по-голямата част е по застраховка. Ето какво съм плащал от джоба си:
Бели мигачи в калниците за Фокус RS - 15.50 лв. за брой
Надпис FOCUS за МК2 - 19.40 лв.
Емблема с логото на Форд за петата врата на МК1 - 38.50 лв.
Капаче на ключалката на петата врата - 25 лв.
Бели мигачи в бронята за Focus RS - 48 лв. (за брой)
Цокъл за белите мигачи за Фокус RS - 18.74 лв. за брой
Предна емблема за решетката - 48,90 лв.
Сини крушки за мигачи (светят жълто) - Osram Diadem - 22,10 лв. (2 броя)
Уплътнение под регистрационната табела на петата врата - 6 лв.
Претапициране на волан - 80 лв.
Кори под чистачките около 170 лв. (още не съм ги взел от Мото-Пфое и не съм сигурен за точната цена)
----
Тотал: 574,28 лв.
Нещата със снимки ги има в тази тема:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &start=300
Боядисването на купето, новите фарове, новите решетки, новият заден халоген и фара за задната скорост са по щети и ги плаща застрахователя (излиза около 3200 лв.)
Боядисването на лайсните на вратите, дръжките, праговете, долната част на задната броня и лайсната над номера на петата врата ми е подарък от сервиза, защото шефа ми е познат, а и правя служебните коли при него. Досега ми е боядисал цялостно поне 10 автомобила и съответно е взел доста пари от това 
Останалите неща, които съм си наумил пак ще са по застраховката
Благодаря
Да, като нова е, но има какво да се пипа още по нея. След като направя и останалите неща, които съм си наумил ще стане съвсем като заводска
Иначе за джантите - хич не ги харесвам алуминиевите. Аз съм фен на железните в комбинация с тасове. Служебните ни коли са с алуминиеви и не мога да им смогна с изправянето - мноооого калпава работа. Освен това, адски ме дразни да се вижда спирачният апарат и дискове
Досега не съм видял алуминиева джанта, която да ми хареса. Освен всичко друго и цената не ми харесва. Аз съм малко педантичен към драскотините по колите (професионална деформация), а алуминиева джанта е почти невъзможно да се опази, особенно при паркиране до тротоар. Затова най-удобно ми е с тасове. Като го смачкам в бордюра - хвърлям ги и купувам новички. Какво им плащаш - 20 лева са! 
Бели мигачи в калниците за Фокус RS - 15.50 лв. за брой
Надпис FOCUS за МК2 - 19.40 лв.
Емблема с логото на Форд за петата врата на МК1 - 38.50 лв.
Капаче на ключалката на петата врата - 25 лв.
Бели мигачи в бронята за Focus RS - 48 лв. (за брой)
Цокъл за белите мигачи за Фокус RS - 18.74 лв. за брой
Предна емблема за решетката - 48,90 лв.
Сини крушки за мигачи (светят жълто) - Osram Diadem - 22,10 лв. (2 броя)
Уплътнение под регистрационната табела на петата врата - 6 лв.
Претапициране на волан - 80 лв.
Кори под чистачките около 170 лв. (още не съм ги взел от Мото-Пфое и не съм сигурен за точната цена)
----
Тотал: 574,28 лв.
Нещата със снимки ги има в тази тема:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &start=300
Боядисването на купето, новите фарове, новите решетки, новият заден халоген и фара за задната скорост са по щети и ги плаща застрахователя (излиза около 3200 лв.)

Останалите неща, които съм си наумил пак ще са по застраховката

DigiPro написа:Супер е станала колата. Все едно сега излиза от завода. Само едни оригинални фордовски лети джанти и липсват.
Благодаря

Да, като нова е, но има какво да се пипа още по нея. След като направя и останалите неща, които съм си наумил ще стане съвсем като заводска

Иначе за джантите - хич не ги харесвам алуминиевите. Аз съм фен на железните в комбинация с тасове. Служебните ни коли са с алуминиеви и не мога да им смогна с изправянето - мноооого калпава работа. Освен това, адски ме дразни да се вижда спирачният апарат и дискове

Последна промяна от XN3K на 27 юни 2010, 20:44, променено общо 1 път.
- Sandra_ru
- потребител
- Регистриран: 28 май 2010, 22:16
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, 115 КС, hatchback, 2002 год., 3 врати.
Честитки, много безаварийни километри, хубавица е!!! 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Чудна е...баси кефа...за нема и 1000лв можеш спокойно да се объркаш,че караш чисто нова кола.
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Радвам се на ентусиазма ти, колега! Моята е същата, само че 96кВ мотора
. И все пак, гледай технически да е наред, тя не може все в гаража да седи, и аз преди и треперех много, но няма как, първия път ще те заболи малко, после още по-малко, докато накрая ще спре да ти пука.
Само не съм съгласен, че стария надпис е грозен, нима този ти харесва повече?

Последна промяна от ffmk1l на 29 юни 2010, 05:44, променено общо 1 път.
- XN3K
- потребител
Е, 600 лева аз съм дал от себе си, но на застрахователите им излезе доста повечеmrdds написа:Чудна е...баси кефа...за нема и 1000лв можеш спокойно да се объркаш,че караш чисто нова кола.

Оф, питаш ли ме как я оставям пред блока! Цяла нощ я мисляvenelin1979 написа:Радвам се на ентусиазма ти, колега! Моята е същата, само че 91кВ мотора. И все пак, гледай технически да е наред, тя не може все в гаража да седи, и аз преди и треперех много, но няма как, първия път ще те заболи малко, после още по-малко, докато накрая ще спре да ти пука.
![]()

Технически е перфектна. Всеки месец ходя до Мото-Пфое за диагностика (безплатно, защото имам приятелче там). По двигателя няма никакви забележки, а за ходовата част ми казаха, че има доста време, преди да почнат да й се случват разни неща. Аз си го усещам и по возията - адски стегната и нищо не похлопва. Даже и купето още не се е разскърцало. Само петата врата малко ми понадрънчава, но не знам как да я оправя. Слагам една гумичка на шиша, който стърчи от купето и на който се хваща бравата, но тя се изяжда много бързо. Не знам какво да сложа там. Давайте идеи!

ПП: И като стана дума за Мото-Пфое ... сега се прибрах от там. Имам си вече нови кори под чистачките

Новичкото си е новичко. Изчистиха ми стъклото добре, и когато ги сложиха, те направо си залепнаха. Гумата е една такава мекичка!

По-късно ще снимам и корите и ще кача снимката

- XN3K
- потребител
Ето и снимки на новите кори

Единственото гадно нещо, което остана е уплътнението на челното стъкло. Мислех да го сменя, но се оказа, че трябва да се разлепи стъклото, защото уплътнението се нанизва на него
Жалко, ще си карам със старото

Единственото гадно нещо, което остана е уплътнението на челното стъкло. Мислех да го сменя, но се оказа, че трябва да се разлепи стъклото, защото уплътнението се нанизва на него

Жалко, ще си карам със старото

- XN3K
- потребител
venelin1979 написа:Само не съм съгласен, че стария надпис е грозен, нима този ти харесва повече?
За мен е адски грозен. Никога не съм харесвал такива странни, криви или ръкописни шрифтове. Харесват ми печатните буквички, които са разделени една от друга и са хромирани целите, а не само горната повърхност, както е на старите коли

- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
много готина е станала колата,все едно излиза от завода.
хиляди безаварийни километри да и навъртиш

Бъди себе си,има достатъчно други
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Браво Колега, и аз като взех моята така я нагласих, но вече две години я карам и ми мина мерака, със здраве да си я караш.
погледни това, може да се разберем за цена, ако ти харесва на ЛС.
http://www.snimka.bg/?big%3bpid=13813672%3bold=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
на моята не стана че е фейс лифт и там конзолата е друга.
и 6 скоростно лостче за чистачките имам, че не виждам твоето, с колко скорости е.
Поздрави!
http://www.snimka.bg/?big%3bpid=13813672%3bold=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
и 6 скоростно лостче за чистачките имам, че не виждам твоето, с колко скорости е.
Поздрави!
- XN3K
- потребител
aniaeg написа:много готина е станала колата,все едно излиза от завода.
Мерси

focusfocus написа:Браво Колега, и аз като взех моята така я нагласих, но вече две години я карам и ми мина мерака, със здраве да си я караш.
http://www.snimka.bg/?big%3bpid=13813672%3bold=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави!
Мерси

Моята другият месец ще стане на година, но все повече се влюбвам в тази кола. Все пак ми е мечта от 2000 година

Имам нов ъпдейт.

Утре ще кача и снимка с него

Купих си и емблемите на ГИА за задните врати. Въпреки, че колата ми е друго ниво на оборудване, този "щит" адски много ме кефи за декорация, а и без тези емблемки, задната част на вратите изгледжа празна

Колега focusfocus, принципно си търся махагоните от ГИА (това, което имаш и онзи триъгълник около аудиото), но точно този цвят не ми харесва. Преди години, когато имахме такива служебни коли си спомням, че махагона беше черен. Страшно красиво беше, а иначе лостче за чистачките не ми трябва. Моето няма скорости, но ми върши работа. Ако ти се намира такова за мигачите, че моето е счупено и не се връща само, може да го обсъдим