Мондео губи тяга,свети подрев на свещи
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 22:16
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDCI 130kc.
- Status: Извън линия
Мондео губи тяга,свети подрев на свещи
мондео 2002 год. 2.0 тдци 130коня
Здр. вчера в движение колата се спъна и започна да мига индикатора за подгрева на свещите.колата палеше,но когато изтина товая вече беше невузможно,след малко инфо от форума запалих като задържах ключа на стартера по 10-15 секунди и подавах газ,след няколко опита колата запали.темп. навън е 2 градуса.закарах я при местен майстор който я закачи на ком. и ми излязоха следните грешки:
р1631 главно реле-прекъсване
р2288 налягане в горивния филтар-твурде високо
р2337 инжектор цилиндър 2 -пазпознато детонационно изгаряне
маистора изчисти първите 2 грешки но третата остана.от форума ми става ясно че това е най-вероятно е дюза на 2-рия цилиндър.
някои би ли ми дал по-подробна информация за проблема ми.възможно ли е в МП да изчистят 3-тата грешка и да ми я програмират наново?
Здр. вчера в движение колата се спъна и започна да мига индикатора за подгрева на свещите.колата палеше,но когато изтина товая вече беше невузможно,след малко инфо от форума запалих като задържах ключа на стартера по 10-15 секунди и подавах газ,след няколко опита колата запали.темп. навън е 2 градуса.закарах я при местен майстор който я закачи на ком. и ми излязоха следните грешки:
р1631 главно реле-прекъсване
р2288 налягане в горивния филтар-твурде високо
р2337 инжектор цилиндър 2 -пазпознато детонационно изгаряне
маистора изчисти първите 2 грешки но третата остана.от форума ми става ясно че това е най-вероятно е дюза на 2-рия цилиндър.
някои би ли ми дал по-подробна информация за проблема ми.възможно ли е в МП да изчистят 3-тата грешка и да ми я програмират наново?
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: Мондео губи тяга,свети подрев на свещи
да преговорим материята - програмирането на инжектор ресетва таблицата му в ЕКУ-то което може да доведе до временно отстраняване на проблема докато ЕКУ-то види пак че той е зле .. но по никакъв начин не помага ако инжектора наистина е зле - т.е. тая грешка пак ще ти я даде .. инжекторите ти трябва да се тестват всичките ,след като изпробваш дребните и евтини неща като горивен филтър ,смяна на бензиностанцията и някаква присадка за проба ... инжекторите се ремонтират ,не е чак толкова скъпо ,освен това и цената им нови в момента е според мен много конкурентна ..
-
- потребител
да преговорим материята - програмирането на инжектор ресетва таблицата му в ЕКУ-то което може да доведе до временно отстраняване на проблема докато ЕКУ-то види пак че той е зле .. но по никакъв начин не помага ако инжектора наистина е зле - т.е. тая грешка пак ще ти я даде .. инжекторите ти трябва да се тестват всичките ,след като изпробваш дребните и евтини неща като горивен филтър ,смяна на бензиностанцията и някаква присадка за проба ... инжекторите се ремонтират ,не е чак толкова скъпо ,освен това и цената им нови в момента е според мен много конкурентна ..
добре,филтъра ми е на 2000 км. зареждам в лукойл и еко.
къде могат да се замерят инжекторите ,защото сам чувал че самата система "делфи"е доста по различна от "бош" и се препоръчва това да става в МП?
в момента колата пали много трудно и се чудя дали е редно да я карам в такова състояние-върви като чист дизел(комон реал-а го няма).
като казвате че цената на инжекторите нови е конкурентна бихте ли ми дали някаква приблизителна цифра,аз знам че са между 350-400 лв от туския завод на форд и 700 в МП.
Благодаря за отговорите !
добре,филтъра ми е на 2000 км. зареждам в лукойл и еко.
къде могат да се замерят инжекторите ,защото сам чувал че самата система "делфи"е доста по различна от "бош" и се препоръчва това да става в МП?
в момента колата пали много трудно и се чудя дали е редно да я карам в такова състояние-върви като чист дизел(комон реал-а го няма).
като казвате че цената на инжекторите нови е конкурентна бихте ли ми дали някаква приблизителна цифра,аз знам че са между 350-400 лв от туския завод на форд и 700 в МП.
Благодаря за отговорите !
- Alexi
- потребител
- Контакти:
в момента са около 550 лв в МР ,ремонтират се срещу 200 лв в Мотор консулт примерно ..
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Цени от МП:

Какъв филтър си сложил? ЕКО-то много го плюват, че му е лоша нафтата и има яко парафин в нея.
При мен чак такъв симптом нямаше да не пали, но губеше мощност и гаснеше, оказа се филтъра на предния собственик, сложен преди 6к км
Какъв филтър си сложил? ЕКО-то много го плюват, че му е лоша нафтата и има яко парафин в нея.
При мен чак такъв симптом нямаше да не пали, но губеше мощност и гаснеше, оказа се филтъра на предния собственик, сложен преди 6к км

-
- потребител
цените са жестоки.... филтара ми е бош.ще му обърна внимание.
пречи ли като я карам така с неработещ комон реил,поне докато сабера лев за ремонт
пречи ли като я карам така с неработещ комон реил,поне докато сабера лев за ремонт
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Приятелю, комън рейл, е горивната система,-ако не работи, то и двигателя няма да работи !ГНП-нагнетява нафта в една тръба-/ РЕЙЛ /, с налягане от 150 до 1500 бара ! Дюзите- / инжектори /, са с електромагнитно действие, и когато се поизносят разпръсквачите- / иглите /, износената дюза пуска повече гориво, и изпразва рейла от към налягането,- тогава колата забива, ако са повече от една,- не пали ! Когато смениш, една или две дюзи, те започват да товарят останалите стари дюзи, и в скоро време и те дават фира ! Нядавам се да си ме разбрал .
Успех .
Успех .

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Alexi
- потребител
- Контакти:
нормални са си цените .. колко да струва горивната система на кола за 50 000 лв .. в момента не ти работи турбината ,ЕКУ-то я изключва в авариен режимToK написа:Какъв филтър си сложил? ЕКО-то много го плюват, че му е лоша нафтата и има яко парафин в нея.
-
- потребител
а може ли да я карам така месец?може ли да се прецака нещо друго ?
благодаря на всички за експресното мнение!
в МП ли да я правя или някъде другаде.? В регион русе се намирам в момента
благодаря на всички за експресното мнение!
в МП ли да я правя или някъде другаде.? В регион русе се намирам в момента
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Във Варна има Мотор консулт, където оправят въпросния проблем с инжекторите за 1000 лв., няколко колеги от Варна вече го направиха и са доволни. В МП съм убеден, че ще излезе доста по-скъпо, но нищо не ти пречи да питаш и там.
Който кара Форд е горд!
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Можеш горе-долу да се ориентираш в цените на инжекторите и смяната им от проформата горе. Цените са на нови.
Убеди се предварително обаче дали НАИСТИНА проблемът е в инжекторите
Обичат да гърбят хората...
Убеди се предварително обаче дали НАИСТИНА проблемът е в инжекторите

-
- потребител
ще го имам в предвид.закарах я на майстор ще чакам да видим какво ще се получи.благодаря за инфото...